Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

“12 παρά 5΄είναι νωρίς, 12 και 5’ είναι αργά” (Β. Ι. Λένιν)

Γράφει ο Δευκαλίων

Ο Δευκαλίων στις 10 Σεπτεμβρίου, σε άρθρο με τίτλο Το Ρήγμα στον Κόσμο του ΠΑΣΟΚ, είχε επισημάνει την διάσπαση που συντελούνταν εκείνη την χρονική περίοδο στην εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ. Διάσπαση η οποία παρ’ ότι εκείνη την εποχή δεν είχε ακόμα καταγραφεί εκλογικά εν τούτοις ήταν ορατή σε προσεκτικούς παρατηρητές.
Δύο μήνες μετά, τα αποτελέσματα του δευτέρου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών αποδεικνύουν ότι όντως στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ έχει πλέον συντελεστεί μία μεγάλη και πιθανότατα ανεπανόρθωτη διάσπαση.
Συγκεκριμένα.
Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες που υποστηρίχτηκαν από το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσαν στον α’ γύρο των εκλογών 1.884.310 ψήφους. Δηλαδή πήραν 1.128.063 ψήφους λιγότερους από όσους είχε πάρει το ΠΑΣΟΚ στις Βουλευτικές εκλογές 2009.
Ταυτόχρονα, οι δύο εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενες ανεξάρτητες υποψηφιότητες, των κ.κ. Δημαρά στην Περιφέρεια Αττικής και Καλούδη στην Περιφέρεια Ιονίων, συγκέντρωναν αθροιστικά 250.405 ψήφους. Εάν αφαιρέσουμε αυτούς τους κατά κύριο λόγο ΠΑΣΟΚ-γενείς ψήφους, από 1.128.063 λιγότερους ψήφους που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες του ΠΑΣΟΚ στο α’ γύρο και σε σχέση με τις Βουλευτικές εκλογές 2009 καταλήγουμε στο εξής συμπέρασμα:
·        Με ήσσονος σημασίας λογικές παραδοχές μπορούμε να έχουμε το συμπέρασμα ότι περίπου 878.000 ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στις Βουλευτικές εκλογές του 2009, είτε επέλεξαν την αποχή, είτε εντελώς διαφορετικού ιδεολογικού και πολιτικού στίγματος συνδυασμούς.
Το συμπέρασμα αυτό ενισχύεται από τα αποτελέσματα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπου ...(σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα του α’ γύρου των περιφερειών Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου) οι υποψήφιοι που υποστηρίζονταν από το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσαν συνολικά 2.141.077 ψήφους.
Δηλαδή, πήραν 256.767 ψήφους περισσότερους από αυτούς που πήραν στον α’ γύρο. Η αύξηση αυτή των ψήφων προήλθε κυρίως από την αύξηση των ψήφων που πήραν οι κ.κ. Σγουρός στην Περιφέρεια Αττικής (+179.046 ψήφους), Μπεριάτος στην Περιφέρεια Ιονίων (+13.134 ψήφους) και Μπόλαρης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (+67.639 ψήφους).
Ουσιαστικά, το μεγαλύτερο μέρος των ΠΑΣΟΚ-γενών ψήφων που συγκέντρωσαν οι ανεξάρτητοι και προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιοι κ.κ Δημαράς και Καλούδης επιστρέφουν στο ΠΑΣΟΚ, ενώ η πραγματικά μεγάλη αύξηση των ψήφων που προκύπτει για τον κ. Μπόλαρη  είναι εύκολο να ερμηνευθεί λόγω του ωρίμου πλέον αιτήματος της αντικατάστασης του κ.Ψωμιάδη. Στις υπόλοιπες Περιφέρειες οι αυξομειώσεις είναι ανεπαίσθητες και αλληλοεξουδετερώνονται.
Παρά την επιστροφή των ΠΑΣΟΚ-γενών ψήφων της Περιφέρειας Αττικής και Ιονίων στα μητρικά ψηφοδέλτια των κ.κ. Σγουρού και Μπεριάτου και την πρωτοφανή αύξηση των ψήφων του κ. Μπόλαρη στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το εφιαλτικό νούμερο παραμένει. Οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες που υποστηρίχτηκαν από το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσαν (με βάση τον συνδυασμό αποτελεσμάτων α’ και β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών)  871.096 ψήφους λιγότερους από αυτούς που συγκέντρωσε το ΠΑΣΟΚ στις Βουλευτικές εκλογές 2009.
·        Δηλαδή, και από τα αποτελέσματα του α΄ γύρου και από τον συνδυασμό αποτελεσμάτων α’ και β’ γύρου προκύπτει το ίδιο συμπέρασμα. Στον κάθε γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, περίπου 870.000 ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ των Βουλευτικές εκλογές 2009, επιλέγουν είτε την αποχή είτε διαφορετικού ιδεολογικού και πολιτικού στίγματος συνδυασμούς.  
«Σύντροφοι», εμείς επιβεβαιωθήκαμε από τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, ότι υπάρχει και βαθαίνει ένα τεράστιο Ρήγμα στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Βαυκαλιζόσαστε εάν πανηγυρίζετε ότι νικήσατε.
Χάσατε μέσα σε ένα χρόνο 870.000 ψήφους από την εκλογική σας δύναμη. Ενώ μπροστά σας είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος χειμώνας.
Στις 7 Νοεμβρίου, δηλαδή το βράδυ του α΄ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών και αφού είχαμε πρώτα μελετήσει το εκλογικό αποτέλεσμα, και είχαμε εντοπίσει την διαρροή των 870.000 ψηφοφόρων σας, είχαμε προειδοποιήσει σε άρθρο μας με τίτλο  «Σύντροφοι» Καλώς ήρθατε στον Χειμώνα του Στάλινγκραντ, ότι τον Χειμώνα που έρχεται θα έχετε την τύχη που είχαν οι Ναζί τον Χειμώνα του 1943 στο Στάλινγκραντ, διότι θα αποκαλυφθεί η ουσία και το πραγματικό περιεχόμενο της πολιτικής σας.
«Σύντροφοι», ο Λένιν είχε πει «12 παρά 5΄είναι νωρίς, 12 και 5’ είναι αργά», θέλοντας να τονίσει την κεφαλαιώδη σημασία του σωστού συνδυασμού:
1) Της αποφασιστικής πολιτικής κίνησης που θα δώσει την νίκη
2) Της κατάλληλης ιστορικά κοινωνικά και πολιτικά χρονικής στιγμής που αυτή η κίνηση πρέπει να υλοποιηθεί.
«Σύντροφοι», εσείς κάτω από το βάρος της αποτρόπαιης πολιτικής σας και γεμάτοι φόβο για τις επιπτώσεις της, κάνατε το λάθος να προχωρήσετε στην αποφασιστική κίνηση (εκβιαστικό εκλογικό δίλημμα), προκειμένου να περιορίσετε την έκταση της ήττας σας, στην πλέον ακατάλληλη χρονική στιγμή (σε εκλογική αναμέτρηση ήσσονος σημασίας όπως οι αυτοδιοικητικές εκλογές), αποκαλύπτοντας και στους πλέον αδαείς τη μεγάλη εκλογική σας φθορά.
Εμείς δεν κάναμε, ούτε πρόκειται να κάνουμε το ίδιο λάθος. Αφού και εσείς και εμείς γνωρίζουμε ότι σε λίγο καιρό θα έχετε χάσει και άλλους 870.000 ψηφοφόρους…

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.