Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Λίγες σκέψεις πριν την κάλπη σε Ελληνικό Αργυρούπολη...




του Νίκου Τζιγκουνάκη  

Ο πρώτος γύρος των Δημοτικών εκλογών σε Ελληνικό & Αργυρούπολη έληξε με μεγάλο νικητή την παράταξη του Χρήστου Κορτζίδη.
Ο Δήμαρχος Ελληνικού με ποσοστό που άγγιξε το 30%, αναδείχθηκε πρώτος οκτώ μονάδες μπροστά, από το δεύτερο Γιάννη Κωνσταντάτο.
Το εξαιρετικά ψηλό ποσοστό (πάνω από 49%) στο δήμο Ελληνικού που η παράταξή του Χρ. Κορτζίδη διοικεί τα τελευταία χρόνια έδωσε αποστομωτική απάντηση σ’ όλους όσους προσπάθησαν να απαξιώσουν το έργο του στο Δήμο. Έδειξε πόσο μεγάλη είναι η εκτίμηση των δημοτών σε ότι έγινε στην τετραετία του. Σημειώνεται ότι ποτέ άλλοτε η κάλπη του Ελληνικού δεν έδωσε στον 1ο γύρο ανάλογο αποτέλεσμα.
Στην περιφέρεια της Αργυρούπολης το πολύ καλό ποσοστό του Χρ. Κορτζίδη οφείλεται κυρίως στην καταγραφή του στη συνείδηση των πολιτών ως παράγοντα ικανό να:
  • αντέχει σε πολιτικές και άλλες πιέσεις
  • προβάλλει επιτυχημένα αντιστάσεις σε σχέδια που υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών
  • διεκδικεί και να επιβάλλει λύσεις σε προβλήματα του τόπου του
  • οργανώνει τα του Δήμου αποτελεσματικά και νοικοκυρεμένα.
  • αξιοποιεί μια ομάδα από έμπειρα στελέχη στη διοίκηση του Δήμου του.
Ο αντίπαλός του στο 2ο γύρο Γιαν. Κωνσταντάτος έχει κάθε λόγο να θεωρεί θετικό το αποτέλεσμα αφού μπόρεσε να εκτοπίσει το Χ. Πασβαντίδη και να διεκδικεί το Δημαρχιακό αξίωμα. ...

Προβάλλει σαν μια νέα, άρα άφθαρτη, μορφή που έχει τη στήριξη του κυβερνώντος κόμματος. Αυτό είναι αδυναμία και όχι δύναμη. Διότι καθώς επιλέχθηκε από το ΠΑΣΟΚ κόντρα στην άποψη των τοπικών στελεχών του έχει τις ανάλογες δεσμεύσεις. Άρα οι αντιστάσεις του σε κυβερνητικές αποφάσεις πχ για το Μητροπολιτικό Πάρκο θα είναι μόνο λεκτικές και οπωσδήποτε πολύ μικρές. Ανάλογα μικρές θα είναι οι όποιες διεκδικήσεις του από την Κυβέρνηση.
Όσο για την ομάδα των στελεχών του μια πρώτη παρατήρηση των βιογραφικών είναι ότι περιγράφουν μεν προσόντα, αλλά λείπει η αναφορά σε κοινωνικές δράσεις υπεράσπισης της ποιότητας ζωής ή του συλλογικού συμφέροντος.
Ο πολίτης μπροστά στην κάλπη του 2ου γύρου θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στη μαχητική παρουσία του Χρήστου Κορτζίδη και στην ατσαλάκωτη εικόνα του Γιάννη Κωνσταντάτου.
Την αδιαμφισβήτητη στάση αντίστασης του Χρ. Κορτζίδη στα σχέδια τσιμεντοποίησης του πρώην αεροδρομίου ή τις λεκτικές αντιστάσεις του Ι. Κωνσταντάτου.
Είναι φανερό ότι ο Χρ. Κορτζίδης εκφράζει μια σιγουριά που ο αντίπαλός του δεν μπορεί να εκφράσει. Αντίθετα η εξάρτησή του από τους μηχανισμούς της κυβέρνησης μάλλον ανησυχία προκαλεί για τη μελλοντική του στάση απέναντι στα προβλήματα της πόλης. Αυτό οδηγεί την παράταξή του στη χρήση μιας απαράδεκτης έντασης με επιχειρήματα του τύπου «να μην μας πάρουν την πόλη», «να μην κλείσει το Δημαρχείο» κλπ όταν είναι γνωστό ότι η έδρα του νέου Δήμου είναι η Αργυρούπολη. Εξ άλλου εκείνοι που κατηγορούσαν τον Χρ. Κορτζίδη για τοπικισμό τώρα προσπαθούν να καλλιεργήσουν ένα έξαλλο τοπικιστικό κλίμα λες κι έχουμε αναμέτρηση Ελληνικού – Αργυρούπολης αντί για δημιουργία ενός νέου Δήμου.
Με τις παραπάνω σκέψεις φαίνεται  και είναι λογική και χρήσιμη επιλογή η υπερψήφιση του Χρήστου Κορτζίδη στο 2ο γύρο των εκλογών ακόμη και για εκείνους που δεν τον εμπιστεύτηκαν στον 1ο γύρο.

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.