Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Κάτι μας ετοιμάζουν…

Γράφει ο Δευκαλίων

Στον χθεσινό Δευκαλίωνα χαρακτηρίσαμε τον Προϋπολογισμό 2011 ως τον αδύναμο κρίκο της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου.
Γιατί:
·        Προβλέπει ότι  το Έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης το 2010 θα είναι 9,4 % του ΑΕΠ και το Έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης θα είναι 9,9 % του ΑΕΠ. Δηλαδή προβλέπει για το 2010 πλεόνασμα «άσπρη τρύπα» 0,5 % του ΑΕΠ από την λειτουργία της Γενικής Κυβέρνησης.
·        Προβλέπει ότι το Έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2011 θα είναι περίπου 17 δις ευρώ η 7,4 % του ΑΕΠ και το Έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης θα είναι 20,8 δις ευρώ η 9,1 % του ΑΕΠ. Δηλαδή προβλέπει για το 2011 πλεόνασμα «άσπρη τρύπα» 3,2 δις ευρώ η 1,7 % του ΑΕΠ από την λειτουργία της Γενικής Κυβέρνησης.
Όσο και καλόπιστος και να είναι κάποιος, ώστε να δεχθεί ότι ο σύμφωνα με την κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου εξορθολογισμός της λειτουργίας των ΟΤΑ και των ΔΕΚΟ (Νομικά Πρόσωπα που ανήκουν στην Γενική Κυβέρνηση), κατά το 2011 θα πετύχει δημιουργία πλεονάσματος «άσπρης τρύπας» που θα μειώσει το Έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης σύμφωνα η κοντά στους στόχους-προβλέψεις  του προϋπολογισμού, ταυτόχρονα δεν είναι δυνατόν να δεχθεί ότι κάτι τέτοιο θα καταστεί εφικτό και για το 2010 που δεν είχε παρθεί κανένα μέτρο και άλλωστε σύντομα τελειώνει οπότε δεν μπορεί να υπάρξει διορθωτική πορεία.
Ενώ προβλέπει, για το 2011, λήξεις Ομολόγων 46,1 δις ευρώ και εισροές από τον Μηχανισμό Στήριξης 40 δις ευρώ, δεν αναφέρει πουθενά από που θα καλυφθούν τα υπόλοιπα 6,1 δις ευρώ.
Έκδοση νέων Ομολόγων, που θα κάλυπταν το ποσό των 6,1 δις ευρώ και υπολογίζονταν μόνο στο Χρέος 2011, μάλλον πρέπει να αποκλειστεί αφού η χώρα είναι αποκλεισμένη από τις διεθνείς χρηματαγορές. ...
Έκδοση Έντοκων Γραμματίων, που επίσης θα υπολογίζονταν μόνο στο Χρέος 2011 για το σύνολο των 6.1 δις ευρώ, επίσης πρέπει να αποκλειστεί αφού τα Έντοκα Γραμμάτια χρησιμοποιούνται μόνο για μικρής κλίμακας δανεισμό.
Άρα, για να καλυφθεί το ποσό των 6,1 δις ευρώ, θα χρησιμοποιηθούν κυρίως ταμιακά διαθέσιμα του Προϋπολογισμού τα οποία θα υπολογισθούν στο Έλλειμμα 2011. Όμως κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον Προϋπολογισμό 2011, στον υπολογισμό του Ελλείμματος και της Κεντρικής και της Γενικής Κυβέρνησης.
Το ερώτημα που πρέπει να απασχολήσει τον κάθε ενεργό πολίτη, είναι γιατί η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου συντάσσει και είναι έτοιμη να ψηφίσει ένα Προϋπολογισμό που περιέχει τόσο εξόφθαλμές ατέλειες, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να θεραπευτούν ακόμα και αν όλες οι υποθέσεις εργασίας και προβλέψεις στον υπό ψήφιση Προϋπολογισμό επιβεβαιωθούν 100 %.
Μήπως η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, συντάσσει και είναι έτοιμη να ψηφίσει έναν τόσο ατελή Προϋπολογισμό γιατί κάτι άλλο επιδιώκει και κάτι άλλο ετοιμάζει;
Έχει δηλαδή ένα κρυφό σχεδιασμό.
Το ερώτημα αυτό, σήμερα μπορεί να φαντάζει μεταφυσικό, αλλά όσο περνάει ο χρόνος και τα γεγονότα εκτυλίσσονται, θα απαντάται είτε αρνητικά (που το ευχόμαστε) είτε θετικά  (που το απευχόμαστε).
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.