Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Βουλευτής ΝΔ στην Α΄ Αθήνας, Φωτεινή Πιπιλή: Καταψηφίστηκε το μνημόνιο

 Ο Γ. Σγουρός είναι αποτυχημένος και ο Γ. Καμίνης επικίνδυνος, είναι η άποψη της κ. Φωτεινής Πιπιλή, στους οποίους επιτίθεται κατά μέτωπον. Από τις βολές της βουλευτού Α΄ Αθήνας της ΝΔ δεν γλιτώνουν ούτε οι επαγγελματίες της πολιτικής ούτε, φυσικά, η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ψηφίζουμε τελικά για τον «Καλλικράτη» ή για το μνημόνιο; Για την αυτοδιοίκηση ή για την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική;
Ήμουν ανέκαθεν υπέρ της μεταρρύθμισης του, επί ΝΔ, Καποδίστρια ΙΙ. Όταν, αλαζονικά και εμμονικά, ο πρωθυπουργός και ο υπερ-υπουργός κ. Ραγκούσης έφεραν το νομοσχέδιο του «Καλλικράτη» στη Βουλή, ως βαθιά γνώστης, αλλά και ως μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, είχα επισημάνει εξαρχής ότι δεν ήταν η κατάλληλη περίοδος για την προώθησή του για δύο λόγους: α) η οικονομική κατάσταση της χώρας και το μνημόνιο δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για ουσιαστική στήριξη των μεταρρυθμίσεων, διότι δεν αρκεί η μεταφορά στα χαρτιά πολλών αρμοδιοτήτων στις περιφέρειες, π.χ. νοσοκομεία, και β) η βασική αρχή, από την εποχή του αρχιτέκτονα Καλλικράτη, για την ανέγερση ενός οικήματος εξακολουθεί να υφίσταται και στην πολιτική. Πρώτα ρίχνουμε τα θεμέλια και στο τέλος βάζουμε κουρτίνες και πολυελαίους. Περνώντας στην ουσία αυτής της μεταρρύθμισης, των «μικρών πρωθυπουργών», τόνισα ότι δεν προχωρά εάν δεν ξεκαθαρίσεις την κόπρο του Αυγεία, δηλαδή τη σαθρή, διαπλεκόμενη, ράθυμη, ανεξέλεγκτη δημόσια διοίκηση. ...
Εδώ δεν μπορεί να περιορίσει τις κοπάνες του Δημοσίου, θα τα καταφέρει με τις υποχρεωτικές μετατάξεις;

Δεν είναι, ωστόσο, οξύμωρος ο αντιμνημονιακός αγώνας του προέδρου σας, του κ. Σαμαρά, από κοινού με το... ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ;
H μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων είναι που έκρινε ήδη από την πρώτη Κυριακή την αντιμνημονιακή πολιτική. Βεβαίως, η ευρωπαϊκή κοινωνική διάσταση του αντιμνημονίου δόθηκε πολύ νωρίς από τον κ. Σαμαρά, ο οποίος προσπάθησε να κινητοποιήσει την αβελτηρία του κ. Παπανδρέου, προκαλώντας τον δημοσίως να τρέξει με τους απαιτούμενους ρυθμούς για τη λήψη των σωστών μέτρων, έχοντας φρέσκια, δυνατή λαϊκή εντολή, ώστε να μη σούρνεται η Ελλάδα στις διεθνείς αγορές, να μην ξεφτιλίζεται διά στόματος πρωθυπουργού. Η βασικότερη διαφορά της ΝΔ από τους άλλους αντιμνημονιακούς πόλους είναι ότι διά του προέδρου της δεν ασκείται απλώς ισοπεδωτική κριτική, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις, με γνώμονα την ανάπτυξη και την ιδιωτική πρωτοβουλία, κάτι που δεν χαρακτηρίζει την Αριστερά και το βαθύ ΠΑΣΟΚ.

«Μόνο το ΚΚΕ νίκησε»
Πώς όμως είναι δυνατόν να μιλάτε στη Ρηγίλλης για ολική επαναφορά όταν μετράτε 550.000 λιγότερους ψηφοφόρους;

Το πρόβλημα δεν είναι πόσους ψηφοφόρους έχασε η ΝΔ. Ο σκεπτικισμός έγκειται στο γεγονός ότι χάσαμε όλοι πλην του ΚΚΕ. Ξέρετε κάτι; Δεν είναι καθόλου τραγικό να σου δείχνει με τον τρόπο του ο πολίτης την απαρέσκειά του. Αντιθέτως, είναι θετικό γιατί σου βάζει δύσκολα, και νικητής βγαίνεις μόνο από τα δύσκολα.

Δεν αποτελεί, αλήθεια, μήνυμα προς την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης το γεγονός ότι αδυνατεί να καρπωθεί τη δυσαρέσκεια προς το κυβερνών κόμμα; Και, αν ναι, τι είναι αυτό που εκτιμάτε ότι ενοχλεί περισσότερο τους ψηφοφόρους σας;
Συγγνώμη καλέ, το χάρτη της Ελλάδας τον διαβάσατε ή υπάρχει αχρωματοψία; Άλλωστε η ΝΔ έχει αρκετή πλέον εμπειρία και συνειδητοποίηση των λαθών του παρελθόντος ώστε να μην πανηγυρίζει, να μην εξαγριώνει και, το κυριότερο, να μην προκαλεί με άναρθρες κραυγές για εθνικές εκλογές.

Δεν είναι συνεπώς ευνοϊκή η συγκυρία για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα στα όρια της κεντροδεξιάς; Ήδη συνάδελφοί σας από τα κοινοβουλευτικά έδρανα της αντιπολίτευσης έχουν πάρει θέση στο υπό ίδρυση κόμμα της κ. Μπακογιάννη...
Ε, όχι και συνάδελφοι μου! Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Δεν υπήρξα ποτέ πικραμένη. Δεν μίλησα ποτέ τη γλώσσα του ρουσφετιού και του λαϊκισμού, ούτε ζω μονάχα για την εξουσία τού να σε γνωρίζουν και να σε χειροκροτούν στα καφενεία του χωριού σου. Για μένα συνάδελφοί μου δεν είναι οι συνταξιούχοι και οι μονιμάδες βουλευτές.

«Ζόρικα τα πτυχία του Κικίλια»
Ας επανέλθουμε στην αυτοδιοικητική μάχη. Γιατί ο πολίτης της Αττικής να εμπιστευτεί τον άπειρο Βασίλη Κικίλια από τον δοκιμασμένο νομάρχη Γιάννη Σγουρό;

Γιατί έτσι, ρε φίλε! Από τη μια καταδικάζουμε τα παλιά, φθαρμένα πρόσωπα και από την άλλη μόλις σκάσει ένα καινούργιο πρόσωπο του την πέφτουμε για απειρία. Πριν φτάσουμε όλοι κάπου, άπειροι υπήρξαμε, και ο Κικίλιας διαθέτει και κάποια ζόρικα πτυχία. Ο κ. Σγουρός από ποιο πανεπιστήμιο απέκτησε γνώση κι εμπειρία; Το 2010 δεν αρκεί το κομματικό πτυχίο και το «καπέλο» Φώφη Γεννηματά για να βγεις νομάρχης δύο φορές. Και επειδή δεν ξέρετε καλά τον «Καλλικράτη», άλλο να είσαι ένας από τους 53 νομάρχες της χώρας, όπως ο κ. Σγουρός, με περιορισμένες αρμοδιότητες, π.χ. να ναυλώνεις λεωφορεία για να μεταφέρεις τους μαθητές στα απομακρυσμένα από τα σπίτια τους σχολεία, όπου υπάρχουν, να συγκεντρώνεις ποσότητες αλατιού για μια χιονόπτωση κάθε τρία χρόνια στην Πεντέλη ή να ρίχνεις άσφαλτο και να βουλώνεις τρύπες στους νομαρχιακούς δρόμους. Γιατί πετυχημένος νομάρχης στην άλλη αρμοδιότητά του, για τον έλεγχο των σχολών οδήγησης και για την εξολόθρευση των μαϊμού διπλωμάτων οδήγησης δεν νομίζω να ήταν. Η ίδια ταρίφα παρέμεινε για να πάρεις δίπλωμα.

Δεν σας έχουμε δει, ωστόσο, να υποστηρίζετε με την ίδια θέρμη την υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη...
Ήταν ξεκάθαρη η αποστολή μου υποστήριξης της υποψηφιότητας Δράκου στην Πελοπόννησο, όπου έλειψα 10 μέρες. Χώρια που είχα ατύχημα εκεί και τώρα είμαι κλινήρης. Η ουσία είναι Κακλαμάνης ή Καμίνης; Αριστεροασαφοδιεθνιστική κουλτούρα, όπως εκφράζεται από τον κ. Καμίνη, ή διατήρηση των αστικών ισορροπιών, που αποτελεί την πλειοψηφία στο Δήμο Αθηναίων; Θέλουμε δήμαρχο εν μέσω ακροδεξιών και αριστερίστικων παρατάξεων για να μετεξελιχθεί το δημοτικό συμβούλιο σε περιοχή Αγ. Παντελεήμονα, με δεδομένη τη δεδηλωμένη του κ. Καμίνη ότι τα ίδια δικαιώματα με τους κατοίκους της Κυψέλης και της πλατείας Αττικής έχουν τα μιλιούνια λαθρομεταναστών; Θέλουμε δήμαρχο τον κ. Καμίνη, που, επειδή δεν μένει καν στην Αθήνα, μας «απειλεί» τους Έλληνες και τους νόμιμους μετανάστες που πληρώνουμε ΙΚΑ, εφορία ότι θα  επισκευάζει, όπως ο ίδιος είπε, κτίρια στην Ομόνοια για να στεγάσει τους λαθρομετανάστες; Εκτός αν οι έμποροι προτιμήσουν τον κ. Καμίνη, ο οποίος με τη φόρα διεθνισμού που έχει πάρει συμφωνεί να ψωνίζουμε όλοι τσάντες-μαϊμού από τα πεζοδρόμια και να μη στολίζεται τα Χριστούγεννα η πόλη για να μην παρεξηγούνται οι αλλόθρησκοι.

Ο συνδυασμός του νυν δημάρχου Αθηναίων κατέγραψε σοβαρές απώλειες. Εσείς εκλέγεστε στην Α΄ Αθήνας. Τι έφταιξε λοιπόν; Μπορούν οι... λαμπεροί δημοτικοί σύμβουλοι να δώσουν λύσεις στα προβλήματα της πόλης;

Όπως σας είπα, η απώλεια των σταυρών συνολικά των κομμάτων πλην του ΚΚΕ είναι εξηγήσιμη. Όπως παρατηρήθηκε πανελλήνια σε ισχυρές υποψηφιότητες μια κάμψη, κάτι ανάλογο συνέβη και στην Αθήνα. Όσο για τα λαμπερά ονόματα, ουκ εν τω πολλώ το ευ.
Από την Συνέντευξη στον Νίκο Παπαδημητρίου FreeSunday
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.