Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Το Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, με απλό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ , "αμφισβητεί" την εγκυρότητα της "διαύγειας";

 Σε παλαιότερη ανάρτηση είχαμε γράψει:  Ο ενημερωμένος πολίτης είναι ο σωστός πολίτης - Από τη διαφάνεια στη διαύγεια...με πολλά ερωτηματικά που παραμένουν ως αναπάντητα

Βέβαια μετά από τόσα ψέμματα και άλλες τόσες αναδιπλώσεις προεκλογικών υποσχέσεων τίποτα δεν μας ξενίζει πια.
Είναι δυστυχώς παγιωμένη η θέση, ότι αυτή η κυβέρνηση μας εμπαίζει ανερυθρίαστα, καθώς τραβά μία αποκλίνουσα διαδρομή από την λαϊκή εντολή. Η θέση αυτή αρχίζει να γίνεται αποδεκτή και από πολλά κυβερνητικά στελέχη καθώς επίσης και  από την πλειονότητα των υποστηριχτών της.

Είχαμε λοιπόν γράψει τότε: "...  ότι ο εν λόγω νόμος δεν εξασφαλίζει επαρκώς την διαφάνεια όπως διατείνεται η κυβέρνηση, αλλά την ανακοίνωση ως πληροφορία της δημοσιοποίησης του κυβερνητικού και αυτοδιοικούμενου έργου,  η οποία απευθύνεται κυρίως σε διαδικτυακούς χρήστες-γνώστες με διοικητικές και νομικές γνώσεις...."

καταλήγοντας: "...Η κριτική μου έγινε και σε πολλά ακόμη σημεία, προβληματισμένος από την ανάγνωση του νέου νόμου (3861/13-7-10) , τα οποία τα αφήνω σε κάθε καλόπιστο αναγνώστη να τα διακρίνει και να τα κρίνει..."

Θεώρησα απαραίτητο αυτή την εισαγωγή για να λάβω υπόψη μου την τελευταία παράγραφο του ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ: "...Η σχετική προσπάθεια να αποδειχθεί ότι γίνεται σπατάλη, είναι καθαρά συκοφαντική και καλό θα ήταν όποιοι δημοσιεύουν τις απόψεις τους σε blogs, αλλά πολύ περισσότερο σε εφημερίδες, να είναι πιο προσεκτικοί στη μελέτη των στοιχείων και των αποφάσεων, ώστε να υπηρετούν την αλήθεια κι όχι τον λαϊκισμό και τη συκοφαντία."

 Στην ουσία τώρα:

1. Η φωτοτυπία που κυκλοφόρησε σε πολλά blogs, είναι πιστό αντίγραφο της  4ΙΗΑ6ΔΛ-7 -  ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΕΥΡΩ 2.531,38, και όχι σε ποσό των 1.402,00 ευρώ για πληρωμή σταθερής τηλεφωνίας, όπως ισχυρίζεται το Γραφείο Τύπου.

2. Σήμερα και μετά την δημοσιοποίηση του όλου θέματος, διαβάζουμε:


"...δικαιολογητικά δαπάνης ποσού ΕΥΡ δύο χιλιάδων πεντακοσίων τριάντα ενός
και τριάντα οκτώ λεπτών (2.531,38), για δαπάνες κινητής τηλεφωνίας, (περ. χρήσης 8.9.2010- 7.10.2010), και σας παρακαλούμε για την έκδοση του οικείου χρηματικού εντάλματος πληρωμής που θα
βαρύνει την πίστωση του Κ.Α.Ε. 0826 / 23-660 «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕ-ΡΟΥ ΤΗΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ» του προϋπολογισμού εξόδων οικονομικού έτους 2010.
Το χρηματικό ένταλμα ποσού Ευρώ (2.531,38) θα εκδοθεί στο όνομα της δικαιούχου COSMOTE -
ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝ ΝΙΕΣ Α.Ε. (Α.Φ.Μ. 094493766) και θα πληρωθεί από την αρμόδια -.Ο.Υ.
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ..."

3. Εάν ισχύει ο ισχυρισμός στο  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "...πρόκειται για 32 τηλεφωνικές γραμμές και 2 γραμμές σύνδεσης με το διαδίκτυο και η περίοδος χρήσης που αφορά το ποσό των 1.402,00 ευρώ είναι από 22/10/2009 έως 30/9/2010, δηλαδή, σχεδόν, ένας χρόνος. Το κόστος, δηλαδή, είναι περίπου 4 ευρώ ανά τηλεφωνική γραμμή, συμπεριλαμβανομένων των φόρων και της παροχής σύνδεσης με το διαδίκτυο..." (Δελτίο Τύπου: Η αλήθεια για το κόστος χρήσης υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας από το Γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.)...
τότε η δημοσιοποίηση στο:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ  -  ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 κάτι πάει στραβά...

Τελειώνοντας διαπιστώνουμε ότι αυτό που είχαμε πει τότε στον κ.Ραγκούση μας δικαιώνει απόλυτα... όσο το εάν υπάρχει συκοφαντία... 

Όλοι μας, από τα αντιπαρατιθέμενα στοιχεία, κρινόμαστε!!!

Νάσος

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.