Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Προς Όλους τους Υπερασπιστές του Στάλινγκραντ!...

 Διαταγή Νο. 217: “Ούτε μία ώρα ανακωχή (μορατόριουμ)”.

Χτυπήστε δυνατά, Χτυπήστε συνεχώς,
Χτυπήστε πάντα πάνω στα παλιά τραύματα.

 Γράφει ο Δευκαλίων,
Πιστοί στην υπόσχεση μας να αποκαλύψουμε τι μας ετοιμάζει η κυβέρνηση με τις εξόφθαλμες ατέλειες που περιέχονται στον Προϋπολογισμό 2011, θα ξεκινήσουμε σήμερα με την πιο μεγάλη ατέλεια.
Συγκεκριμένα, ο Δευκαλίων στα άρθρα του στις 21 & 22 Νοεμβρίου είχε εντοπίσει το παράδοξο, να προβλέπει ο Προυπολογισμός 2011 δημιουργία πλεονάσματος-«άσπρης τρύπας» από την λειτουργία των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης. Μέσω αυτού του προβλεπόμενου (από τον Προϋπολογισμό 2011) πλεονάσματος -«άσπρης τρύπας», το Έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης μειώνονταν σε σημαντικό βαθμό έναντι του αντίστοιχου της Κεντρικής.
Πως θα συμβεί όμως αυτό το παράδοξο;
Στον Προϋπολογισμό της Γενικής Κυβέρνησης συμπεριλαμβάνεται και ο κοινωνικός προϋπολογισμός. Δηλαδή συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων και τα αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων.
Τι είναι αυτά τα αποθέματα;
Εκτός των άλλων και η περιουσία υπό μορφή ομολόγων και μετοχών των ασφαλιστικών ταμείων.
Αν λοιπόν οι τιμές των ομολόγων και των μετοχών, που έχουν στην κατοχή τους τα ασφαλιστικά ταμεία, στο τέλος του 2011 είναι μεγαλύτερες από αυτές που θα είναι στο τέλος του 2010, τότε δημιουργείται το πολυπόθητο πλεόνασμα-«άσπρη τρύπα των αποθεμάτων των ασφαλιστικών ταμείων».
Εάν αυτό το πλεόνασμα-«άσπρη τρύπα των αποθεμάτων των ασφαλιστικών ταμείων» είναι ...μεγαλύτερο από τις ζημιές των υπολοίπων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης (πχ ΔΕΚΟ, ΟΤΑ), τότε έχουμε γενικό πλεόνασμα-«άσπρη τρύπα», που αφαιρείται (αφού είναι πλεονασματικό) από το Έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης. Έτσι μειώνεται το Έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης και προκύπτει το μειωμένο έναντι της Κεντρικής Έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης.
Στην αντίθετη περίπτωση, κατά την οποία είτε δεν υπάρχει πλεόνασμα-«άσπρη τρύπα των αποθεμάτων των ασφαλιστικών ταμείων», είτε αυτό είναι μικρότερο από τις ζημιές των υπολοίπων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης (πχ ΔΕΚΟ, ΟΤΑ), τότε δεν έχουμε γενικό πλεόνασμα –«άσπρη τρύπα», αλλά Έλλειμμα το οποίο δεν αφαιρείται, αλλά προστίθεται στο Έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης και προκύπτει το αυξημένο έναντι του Ελλείμματος της Κεντρικής Έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης.
Απλό Παράδειγμα: Ένα ασφαλιστικό ταμείο έχει στην κατοχή του 1 μετοχή της Εθνικής Τράπεζας. Η τιμή κλεισίματος της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010 ήταν 6,42  ευρώ. Εάν την 26η Νοεμβρίου 2011 το ίδιο ταμείο έχει ακόμα στην κατοχή του αυτήν την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία τότε έχει τιμή πχ 10,60 ευρώ, έχει δημιουργηθεί πλεόνασμα-«άσπρη τρύπα των αποθεμάτων των ασφαλιστικών ταμείων» ύψους 4,18 ευρώ (10,60-6,42 = 4,18). Εάν οι ζημιές των υπόλοιπων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης (πχ ΔΕΚΟ, ΟΤΑ) είναι πχ 3 ευρώ τότε έχουμε γενικό πλεόνασμα-«άσπρη τρύπα» ύψους 1,18 ευρώ (4,18-3=1,18) που αφαιρείται από το Έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης. Έτσι προκύπτει μειωμένο Έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης.
Θα μπορούσε να πει κάποιος καλόπιστος αναγνώστης: και ποιο είναι το πρόβλημα επειδή η κυβέρνηση αφαιρεί από το Έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης 2011 την πιθανή ετήσια αύξηση της περιουσίας (μετοχές και ομόλογα) των ασφαλιστικών ταμείων προκειμένου να έχει μειωμένο Έλλειμμα Γενικής Κυβέρνησης;
·        Κανείς δεν μπορεί να ξέρει από σήμερα ποιες θα είναι οι τιμές δεικτών και μετοχών μετά από ένα χρόνο. Εάν το γνώριζαν τα Golden Boys, θα ποντάριζαν σήμερα και μετά θα έφευγαν για ετήσιες διακοπές.
·        Πρέπει όμως να αποδεχθούμε ως λογική πρόβλεψη τα εξής: οι τιμές δεικτών και μετοχών σε διεθνές επίπεδο, μέσα στο 2010 έχουν κάνει πρώτα μία έντονα καθοδική (α’ εξάμηνο) και μετά ανοδική (β’ εξάμηνο) κούρσα, που μηδένισε τις ζημιές και έχει δημιουργήσει έστω και μικρά ετήσια κέρδη. Στην Ελλάδα είχαμε μόνο πτωτική τάση σε όλο το 2010, αφού το Ελληνικό Χρηματιστήριο δεν ακολούθησε την ανοδική τάση του β’ εξαμήνου λόγω των γνωστών προβλημάτων της δημοσιονομικής κρίσης.
·        Είναι λοιπόν λογικό να περιμένουμε μία μεγάλης κλίμακας διόρθωση σε διεθνές επίπεδο, το νωρίτερο μέσα στους πρώτους μήνες του 2011.  Εφ’ όσον επιβεβαιωθεί αυτή η πρόβλεψη, τότε η ήδη υφιστάμενη πτωτική τάση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου πιθανότατα θα συνεχισθεί αφού θα ακολουθήσει την διεθνή πτωτική τάση. Τι σημαίνει αυτό; Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας που έχει στην κατοχή του το ασφαλιστικό ταμείο και έχει τιμή στις 26 Νοεμβρίου 2010 τα 6,42 ευρώ, θα έχει τότε τιμή πχ 5 ευρώ. Άρα έχουμε ζημιά 1,42 ευρώ, που θα προστεθεί στις ζημιές των υπόλοιπων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης (ΔΕΚΟ,ΟΤΑ) που είναι όπως έχουμε πει είναι 3 ευρώ. Οπότε θα έχουμε συνολικές ζημιές  4,42 ευρώ που θα προστεθούν με την σειρά τους ως σύνολο στο Έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης. Σε αυτήν την περίπτωση θα προκύψει αυξημένο Έλλειμμα για τη Γενική Κυβέρνηση, έναντι της Γενικής.
Κακή Εξέλιξη: Εάν οι παραπάνω υπολογισμοί  και αποτελέσματα επιβεβαιώνονται την χρονική στιγμή που θα γίνονται οι έλεγχοι από την Τροϊκά, τότε θα μας ζητάνε νέα μέτρα. Εάν επιβεβαιωθούν στο τέλος του 2011, θα έχουμε χρεοκοπήσει αφού ο Προϋπολογισμός 2011 δεν θα έχει υλοποιηθεί σύμφωνα με τις προβλέψεις.
Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε και το συνηθισμένο φαινόμενο που παρατηρείται στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, δηλαδή της επιτυχημένης κερδοσκοπικής παρέμβασης (είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω) μεγάλων επενδυτικών τραπεζών, προκειμένου να διαμορφωθούν κατά τα συμφέροντα τους και τις επιθυμίες τους οι τιμές δεικτών και μετοχών. 
Μοιραία λοιπόν φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι η διαμόρφωση του Ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης είναι πλέον έρμαιο των διεθνών χρηματαγορών και των διεθνών και εγχώριων κερδοσκόπων. Δηλαδή οι κόποι μας και οι θυσίες μας παίζονται  στην χειρότερη ρουλέτα-καρμανιόλα του καπιταλισμού-καζίνο που είναι τα διεθνή χρηματιστήρια.
«Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς», θα σκεφθεί ο ίδιος καλόπιστος παρατηρητής μετά από τα παραπάνω Χρηματιστηριακό Παιχνίδι έπαιζε το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ, Χρηματιστηριακό Παιχνίδι παίζει και τον νέο-ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου.
Σύντροφοι,
Στις 7 Νοεμβρίου σας προειδοποιήσαμε «Καλώς ήρθατε στον Χειμώνα του Στάλινγκραντ», τότε όμως δεν μας πήρατε υπ’ όψιν σας.
Τονίζαμε τότε:
·        Μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα στον οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα θα υποχρεωθούν να αποκαλύψουν την ουσία και το πραγματικό περιεχόμενο της πολιτικής τους
Σήμερα, περίπου 20 ημέρες μετά, ο γεμάτος αλαζονεία στρατός σας λυγίζει και μας ζητάτε ανακωχή (μορατόριουμ), αφού η κατάθεση και δημοσιοποίηση των στοιχείων του Προϋπολογισμού 2011 σας έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη πολιτικά θέση.
Σκεφθείτε όμως ότι ακόμα δεν έχει αρχίσει η ουσιαστική μάχη για την κατάληψη του πρώτου οδοφράγματος της μάχης του Στάλινγκραντ (Δευκαλίων 18 Νοεμβρίου), δηλαδή την ψήφιση του Προϋπολογισμού 2011.
Προς Όλους τους Υπερασπιστές του Στάλινγκραντ…
Διαταγή Νο. 217 “Ούτε μία ώρα ανακωχή (μορατόριουμ)”…
Χτυπήστε δυνατά, Χτυπήστε συνεχώς, Χτυπήστε πάντα πάνω στα παλιά τραύματα.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.