Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

O "Δεκέμβρης" ήταν ερώτηση. Το ΑΠΘ λοιπόν αναζητά την απάντηση!

Όπου και αν τριγυρνούσε κάποιος τον μήνα Δεκέμβριο το 2008 ο αέρας έφερνε ένα άκουσμα με περίεργο ρυθμό. "Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη, εμείς θα πούμε την τελευταία λέξη"!Με αυτό το κεντρικό σύνθημα το Α.Π.Θ διοργανώνει μια μεγάλη συναυλία στην οποία μετέχουν φοιτητικά συγκροτήματα, με στόχο να ανοιχτεί στην πόλη αλλά και στον ίδιο του τον εαυτό.
Ποιος όμως είναι ο πυρήνας αυτής της εκδήλωσης;
Μέσα από ήχους και εικόνες το πανεπιστήμιο επιχειρεί να αποδώσει την χρονική εξέλιξη των γεγονότων αλλά και την δίνη στην οποία είχε περιέλθει η ελληνική κοινωνία της μέρες της "εξέγερσης". Ρίχνει μια προσεκτικότερη ματιά στα γεγονότα του τότε, όπου το αυθόρμητο και το ασυνείδητο έδινε πνοή στο συνειδητό.
Ο Δεκέμβρης ήταν ερώτηση! Ήταν ερώτηση για έναν απλό λόγο. Μια τέτοια αντίδραση, μια αντίδραση που πήρε την μορφή ενός ξεσπάσματος βίας πρέπει να είχε και μια ίση και αντίθετη δράση. Η στυγνή δολοφονίας του Αλέξανδρου ήταν το συμβάν που πυροδότησε την εξέγερση, η εκρηκτική ύλη όμως προϋπήρχε στα "αμπάρια" του πλοίου που λέγεται Ελλάδα.
Το θέμα είναι αν αυτή η κραυγή που έβγαλαν οι "κανίβαλοι" έφτασε στα αυτιά των "βαμπίρ" όπως είχε περιγράψει παραστατικά κάποιος συγγραφέας. ...Βέβαια πως μπορούν να δοθούν απαντήσεις σε όλα αυτά μέσα από άσματα και εικόνες; Η εκδήλωση έχω την εντύπωση επιδιώκει όχι την διασκέδαση αλλά την ψυχαγωγία με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου, δηλαδή την αγωγή της ψυχής.
Όσον αφορά την διοργάνωση αυτή καθ΄εαυτή, κατά την διάρκεια της συναυλίας θα παραδοθούν στις φλόγες
για να εξευμενισθούν τα "κακά πνεύματα".
Στη συναυλία θα συμμετάσχουν τα φοιτητικά μουσικά συγκροτήματα "The Shotguns", "Kiss Bill", "Shuffle", "High Noon", "Lens", "Devrants", "PARAFERNELIA", "HTI-JOHN", "Ελεύθερη Πτώση" "BrightSide".
Υπάρχει μια φήμη ότι θα ζητηθεί από το κοινό να ανακαλέσει τα συνθήματα εκείνων των ημερών στην μνήμη του. Ίδωμεν...

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.