Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ποιο είναι Σήμερα το Ταξικό Συμφέρον;…


Γράφει ο Δευκαλίων

Στον χθεσινό Δευκαλίωνα, αναλύθηκε πιστεύουμε αρκετά τεκμηριωμένα γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα έκρυψαν κατά την ψήφιση και κατάθεση του Προϋπολογισμού την αλήθεια για την εξυπηρέτηση του Δημόσιου Χρέους 2011.
Συγκεκριμένα, ενώ από την κατάθεση του Προϋπολογισμού ήταν εμφανές ότι έλειπαν 6,1 δις ευρώ για την εξυπηρέτηση των λήξεων του Δημόσιου Χρέους 2011, ουδείς ασχολήθηκε με αυτό το πρόβλημα.
Σήμερα η κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Βουλής καλείται να επικυρώσει κάτω από πληθώρα εκβιαστικών διλημμάτων ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων μαμούθ, ύψους 50 δις ευρώ (εκ των οποίων τα 8 δις ευρώ το 2011), προκειμένου να αγορασθεί (=εξοφληθεί) Δημόσιο Χρέος. Δηλαδή, πχ για το 2011 τα 6,1 δις ευρώ που δεν προβλέπονταν από τον Προϋπολογισμό του 2011, πως θα καλυφθούν σήμερα. Τώρα γνωρίζουμε ότι θα καλυφθούν από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων 2011.
Στο τέλος του χθεσινού Δευκαλίωνα διατυπώθηκε το ερώτημα ποιο είναι το Πατριωτικό Καθήκον όλων αυτών των Ελλήνων που διαφωνούν με την φίλο-μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης.
Από όσα γίνονται σιγά-σιγά γνωστά, γνωρίζουμε ότι απαιτούνται νέα μέτρα, περίπου 1,7 δις ευρώ το 2011, για να καλύψουν αποκλίσεις του 2010, που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα. Ταυτόχρονα, ενώ τα μέτρα για 2012-2014 είχαν υπολογισθεί σε 12,8 δις ευρώ, τελικά τώρα τα ίδια μέτρα κοστολογούνται σε 19-20 δις ευρώ.
Φαίνεται δε ότι υπάρχει συμφωνία για νέα επί πλέον μέτρα το 2015, ύψους 3,5 δις ευρώ, ώστε να μειωθεί το Έλλειμμα από 6,4 δις ευρώ που προβλέπεται για εκείνη την εποχή, σε 3 δις ευρώ. Εάν σε αυτά προστεθούν και τα 50 δις των ιδιωτικοποιήσεων, για το χρονικό διάστημα 2011-2015, τότε ανεβαίνουμε σε αναζήτηση μέσω νέων μέτρων και ιδιωτικοποιήσεων πάνω από 70 δις ευρώ.
Επαναλαμβάνουμε για όσους δεν κατάλαβαν καλά. Μέσω νέων μέτρων και ιδιωτικοποιήσεων, το Ελληνικό Δημόσιο πρέπει να εισπράξει πάνω από 70 δις ευρώ το χρονικό διάστημα 2011-2015.
Έχουμε και λέμε λοιπόν… Σύμφωνα πάντα με τους υπολογισμούς της Τρόικας, το Δημόσιο Έλλειμμα θα μειώνεται συνεχώς κάθε χρονιά μέχρι το 2015. Το 2015 λοιπόν θα έχει μειωθεί κατά 20 δις ευρώ, σε σχέση με Έλλειμμα του 2010. Το Δημόσιο Χρέος θα έχει και αυτό μειωθεί, πάντα σε σχέση με το Χρέος του 2010, λόγω του προαναφερόμενου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων κατά 50 δις ευρώ.
Ξέρετε πόσο θα είναι τότε το Δημόσιο Χρέος το 2015 και μετά από τόσες θυσίες;
Περίπου όσο και το σημερινό!
Δηλαδή, θα κινείται στην περιοχή των 300 δις ευρώ. Στα τέλη του 2015 θα χρωστάμε περίπου όσα χρωστάμε όσα και σήμερα.
Και τότε τι θα κάνουμε;
Τι θα πουλήσουμε;
Λέτε να πάρει σειρά η Ακρόπολη, η αρχαία Ολυμπία, οι Δελφοί, το Άγιο Όρος;
Ταυτόχρονα, δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι την χώρα θα την μαστίζει η ύφεση. Γιατί έχει γίνει πλέον φανερό ότι όλοι οι υπολογισμοί του περιβόητου μνημονίου πέφτουν έξω.
Να μιλήσουμε ΚΑΙ για τον πληθωρισμό ΚΑΙ την ανεργία;
Εφιαλτικές και θηριώδεις οι αποκλίσεις των προβλέψεων του μνημονίου από τις πραγματικές.
Τι σημαίνει αυτό;
Πάρα πολύ απλά. Οι φτωχοί θα γίνουν φτωχότεροι, οι μεσαίοι πρώτα φτωχοί και μετά φτωχότεροι, οι μεγαλό-μεσαίοι πρώτα μεσαίοι και μετά φτωχοί και στην συνέχεια φτωχότεροι. Καμία κοινωνική και οικονομική τάξη δεν θα μείνει αλώβητη και ανέπαφη.
Φυσικά, η ηττημένη Ελληνική πολιτικό-οικονομική και πνευματική ελίτ που κινείται γύρω από το τραπεζικό σύστημα, θα πλουτίσει ακόμα περισσότερο, αφού ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα, φροντίζει να τους ενισχύσει με ακόμα 30 δις ευρώ κρατικές εγγυήσεις.
Ποτέ δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Στις ΗΠΑ πατρίδα του νεοφιλελευθερισμού διατέθηκαν περίπου 240 δις ευρώ (309 δις δολάρια) για να ενισχυθούν τραπεζικοί κολοσσοί όπως η JP Morgan, η Goldman Sachs και το Citigroup. Το πρόγραμμα στις ΗΠΑ τελείωσε, οι τραπεζικοί κολοσσοί εξυγιάνθηκαν, τα περισσότερα χρήματα επιστράφηκαν στο δημόσιο των ΗΠΑ και προέκυψε και κέρδος 22 δις δολαρίων.
Στην Ελλάδα έχουν διατεθεί υπό μορφή μετρητών, κρατικών ομολόγων και κρατικών εγγυήσεων, περίπου 75 δις ευρώ και προβλέπεται να διατεθούν ακόμα 30 δις ευρώ. Κανείς όμως δεν γνωρίζει εάν και πότε το πρόγραμμα ενίσχυσης τελείωσε και πότε θα επιστραφούν αυτά τα χρήματα.
Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα, να θεωρούν ότι η χώρα μας, οι ζωές μας και οι οικογένειες μας, πρέπει να διατεθούν για να συμφέροντα της ηττημένης Ελληνικής πολιτικό-οικονομικής ελίτ, αλλά και του διεθνούς τραπεζικού συστήματος.
Κάνουν όμως τεράστιο λάθος!
Όλοι εμείς, πολύ σύντομα και όσο η δυστυχία και η φτώχεια εξαπλώνονται, θα απαντούμε κάθε ημέρα και περισσότεροι στο ερώτημα; 

Ποιο είναι Σήμερα το Ταξικό Συμφέρον;

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.