Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Η πρωταπριλιά των αγωνιστών του GAPsok - Γιορτάζουν και "σκέφτονται" να την καθιερώσουν (ενδεχομένως) επίσημα και με διαβούλευση Open-Gov!




Στηρίζουμε τη προσπάθεια αυτή και την υιοθετούμε ως ημέρα του "Ψεύτη Πρωθυπουργού"

Μετά τις επιβραβεύσεις του διεθνούς σιωνιστικού λόμπι και του "αντ΄αυτού"  παραρτήματος της "Τρόικα", του κοινωνικο-πολιτικού βραβείου Quadriga του συλλόγου «Εργαστήρι Γερμανία», της ίδιας της υποταγή μας στη έδρα της μεγάλης παγκόσμιας σιωνιστικής δύναμης φορώντας το σκουφάκι…,
έρχεται και η δική μας σειρά να αναδείξουμε και τις  προεκλογικές δεσμεύσεις
ως πρωταπριλιάτικες υποσχέσεις της ημέρας του "Ψεύτη Πρωθυπουργού".

Νάσος

Υποστηρικτικό Υλικό:
Ο Δόκτωρ Οικονομικών Επιστημών, Παναγιώτης Μπράτσος, έγραψε σχετικά (statesmen):

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν γνώριζε την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας πριν αναλάβει την διακυβέρνηση.
Απ’ ότι φαίνεται, ψεύδεται.
Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας ήταν γνωστή από την δημοσίευση της έκθεσης της Tράπεζας της Eλλάδος τον Σεπτέμβριο του 2009. Το δημοσιονομικό έλλειμμα έτρεχε σε ετήσια βάση σχεδόν με διψήφιο ποσοστό. Το ΠΑΣΟΚ  πρόσθεσε 0,5% από τα εποδόματα θέρμανσης και 1,5% – 2% επειδή  δεν πήρε καμία απόφαση φοροεισπρακτική  ή μείωσης δαπανών. Άρα, γνώριζε ότι το έλλειμμα θα κυμαινόταν στο 12,5% , πρόσθεσε εκ των υστέρων τεχνικά ένα 2% κι έτσι το έλλειμμα άγγιξε το 15,6%.
Όσον αφορά την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας ο πρωθυπουργός είχε κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι θα συμβουλευθεί τους πιο αναγνωρισμένους οικονομολόγους διεθνώς ώστε να του προτείνουν λύσεις για το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας.
Όλοι οι διεθνείς οργανισμοί εδώ και χρόνια, έχουν κατ’ επανάληψη τονίσει ότι το κύριο πρόβλημα της ελληνικής  οικονομίας  πέραν του στραγγαλισμού της ιδιωτικής οικονομίας από το μέγεθος του Κράτους και τις πολυποίκιλες στρεβλωτικές ρυθμίσεις, είναι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας .
Ανέκαθεν υπήρχε δομικό πρόβλημα το οποίο άρχισε να επιδεινώνεται στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Άρα, ο Κος Παπανδρέου γνώριζε το πραγματικό πρόβλημα της οικονομίας. Δεν είναι τυχαίο ότι στο Υπουργείο Ανάπτυξης προστέθηκε κι η ανταγωνιστικότητα .
Οι πράξεις της κυβέρνησης οδηγούν στην υιοθέτηση της απόψης η οποία θεωρεί ότι ο Πρωθυπουργός αν και γνώριζε την κατάσταση, καθυστέρησε συνειδητά για να κερδίσει χρόνο εσωτερικά ώστε να μην εκπληρώσει τις υποσχέσεις του, και υπό την ασφυκτική πίεση των διεθνών αγορών, να επέλθει κρίση δανεισμού.
Να τεθεί έτσι, η οικονομία υπό διεθνή επιτήρηση με θεραπεία όπου το φάρμακο θα εχορηγείτο από εξειδικευμένους επιστήμονες με στόχο την αναδιοργάνωση σε βάθος των δομών της οικονομίας. Εξάλλου, ο ίδιος είχε  κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι η κυβέρνηση του δεν ήρθε στην εξουσία για μερεμέτια κι ότι η κρίση αποτελεί ευκαιρία για το μέλλον.
Τι όμως δεν προέβλεψε σωστά ο Πρωθυπουργός;
Αυτό το οποίο δεν προέβλεψε σωστα η κυβέρνηση είναι το μέγεθος του παγώματος της αγοράς, τις αντιδράσεις της στην εφαρμογή  της πολιτικής της. Δεν εκτίμησε σωστά τον φόβο που προκαλεί ο κίνδυνος της χρεοκοπίας καθώς και τις συνέπειες της ασύμμετρα βαριάς φορολογικής πολιτικής.
Οι καταθέσεις «φεύγουν» από τις τράπεζες, οι καταναλωτές «μαζεύτηκαν», οι επιχειρήσεις κλείνουν, μεταναστεύουν περιορίζονται λόγω αρνητικών προσδοκιών. Η πτώση στην ύφεση επιταχύνεται.
Όπως συχνά έχει τονισθεί, η κυβέρνηση, έχει επιλέξει λάθος μίγμα πολιτικής για την μείωση των ελλειμμάτων.To βάρος έπεσε στην αύξηση των φόρων αντί στη μείωση των δαπανών.
Η άμεση ανάγκη εσόδων έχει οδηγήσει σε βεβιασμένες αποφάσεις με αποτέλεσμα το Κράτος να έχει απορροφησει μεγάλο μέρος της ρευστότητας των επιχειρήσεων.
Η αύξηση των εσόδων θα πρέπει να προκύψει από την διεύρυνση της φορολογικής βάσης κυρίως, βασισμένη στα κριτήρια διαβίωσης κι όχι από την υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων.
Η υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων, οι οποίες είναι οι μόνοι φορείς οι οποίοι παράγουν πλούτο, μπλοκάρει την λειτουργία της οικονομίας, βαθαίνει την ύφεση, μειώνει τα έσοδα του προϋπολογισμού κι αυξάνει τις πιθανότητες για χρεοκοπία.
Τα κεφάλαια των επιχειρήσεων δεν είναι άτομα τα οποία διέπονται από τάσεις μαζοχισμού, τα οποία τα ελκύεις όταν τα κακομεταχειρίζεσαι.
Επιδιώκουν ικανοποιητική απόδοση σε ένα σχετικά φιλικό  περιβάλλον. Όταν το κλίμα είναι αρνητικό, απομακρύνονται.
Οι λανθασμένες οικονομικές αποφάσεις κι εκτιμήσεις σε περίοδο κρίσης οδηγούν σε δύσκολα προβλέψιμες καταστάσεις.
Το βάθεμα της υφέσεως και το κλείσιμο εκατό και πλέον χιλιάδων, μικρών κυρίως επιχειρήσεων το 2011 θα στερήσει  έσοδα   τουλάχιστον 8 δις ευρώ από το κράτος.
Οι προβλεπόμενοι προϋπολογισμοί για το 2011 και 2012 πολύ δύσκολα θα εκτελεσθούν τουλάχιστον από την πλευρά των εσόδων.
Ο  Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επιπλέον μέτρα ύψους 25 δις ευρώ για την πενταετία 2011-2015 ώστε να περιορισθεί η αύξηση του ελλείμματος. (Από την άθροιση των ετήσιων ελλειμμάτων έως το 2015  προκύπτει αύξηση του χρέους 52 δις ευρώ)
Η εξαγγελία της Τρόικα για τον στόχο είσπραξης 50 δις ευρώ από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σε συνδυασμό με τα μέτρα των 25 δις ευρώ έχει ως ‘ρεαλιστικό’ στόχο να μην αυξηθεί δυσανάλογα το χρέος μέχρι το 2015.
Μείωση του χρέους χωρίς «κούρεμα» θα πρέπει να θεωρείται αδύνατη. Μόνο ως άσκηση επί χάρτου μπορεί να εκληφθεί.
Μια αύξηση του χρέους κατά 20-25 δις ευρώ είναι πραγματοποιήσιμος στόχος εφόσον γίνουν σοβαρές προσπάθειες για την αξιοποίηση της Δημόσιας περιουσίας.
Η αναγγελία από την Τρόικα του ποσού των 50 δις ευρώ, δηλαδή, ακριβώς το ποσό το οποίο είχε προτείνει ο πρόεδρος της ΝΔ τον Ιούλιο του 2010 δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία, και θα μπορούσε να εκληφθεί ως μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες.
Κυρίως  όμως προς την κυβέρνηση  ώστε να ενεργοποιηθεί και  ν’ αλλάξει κατεύθυνση στην οικονομική της πολιτική , να  υιοθετήσει  θέσεις  φιλικές προς τις επιχειρήσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και την ανάπτυξη, καθώς και να κινητοποιήσει τις διαδικασίες  ώστε σύντομα να είναι δυνατή η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί το καθαρό μήνυμα το οποίο εκπέμπει η Γερμανία και η Ε.Ε. και να αναλάβει τις ευθύνες της χωρίς να προσπαθεί να αποφύγει την πραγματικότητα.
Το μήνυμα: Δεν προσφέρουμε ολική στήριξη για λύση μία κι έξω του προβλήματος του χρέους της Ευρωζώνης. Δεν πετάμε τα λεφτά των Γερμανών φορολογούμενων.
Σας στηρίζουμε βήμα -βήμα, όσο κάνετε προόδους στην εφαρμογή του Μνημονίου, όσο προσαρμόζεστε. Αλλά η έξοδος από την κρίση είναι κυρίως δική σας υπόθεση.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης: να δημιουργήσει φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις, και την ανάπτυξη για την έξοδο από την κρίση.
Να ξεκινήσει από το αυτονόητο: δηλαδή να σταματήσει το κυνήγι των επιχειρήσεων τόσο σε επικοινωνιακό όσο και σε πραγματικό επίπεδο .
Να σταματήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια μέσω της φορολογικής πολιτικής και των  παράλογων φορολογικών ανακοινώσεων.
 Νομίζει ότι μπορεί ν’ αγοράζει χρόνο ο οποίος δεν υπάρχει πλέον.
Οι συνέπειες  των λανθασμένων αποφάσεων δεν είναι δυνατόν να αποφευχθούν.
 Η πάταξη της φοροδιαφυγής  δεν είναι δυνατόν να έχει ως αποτέλεσμα τον εκπατρισμό και το  κλείσιμο επιχειρήσεων.
Σίγουρα, η οικονομική και αναπτυξιακή πολιτική είναι «εκτός θέματος». Στόχος είναι οι επενδύσεις κι’  όχι το χειροκρότημα των ψηφοφόρων.
   
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.