Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Ο ποιητής "Φανφάρας" με τίτλο από έργο κωμωδίας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, προσπαθεί να αμβλύνει την σοβαρότητα της διαμαχή των δελφίνων.


Υπενθυμίζουμε ότι σε προηγούμενη ανάρτησή μας είχαμε επισημάνει: "...τα "συντροφικά μαχαιρώματα"  σηματοδοτούν εξελίξεις..." ... στη συνέχεια "άνθρακες ο θησαυρός"

 Τα πράγματα στη κυβέρνηση του GAP πάνε από το κακό στο χειρότερο. 
Το "μάζεμα" είναι αρκετά δύσκολο.
Μετά την εκπνοή του δεκαοκταμήνου... όλα θα ξεκαθαρίσουν.

Οι "διαψεύσεις" (μαζέματα) παρόλα αυτά,  είναι καθημερινές και πολύ περισσότερες από τις κυβερνητικές  ανακοινώσεις.

Για παράδειγμα προχθές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ( ο γνωστός και ως μεταμεσονύχτιος με τις πυτζάμες) για την πρόταση "Της συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή εθνικής σωτηρίας υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, με τη συμμετοχή και των αρχηγών της αντιπολίτευσης" που  πρότεινε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Μετρό" ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. δήλωνε: "ο κάθε βουλευτής έχει δικαίωμα να έχει άποψη για την πολιτική κατάσταση αλλά υπάρχει μια ισχυρή κυβέρνηση με σχέδιο και πρόγραμμα γι' αυτό και δεν συζητάμε για άλλου χαρακτήρα κυβερνήσεις".  ...

Σήμερα λοιπόν το πρωί, είχαμε  τον ποιητή "Φανφάρα" στο "Σκαι",  να χωρατεύει αυτή τη φορά,  όχι με έμμετρο ποιητικό λόγο αλλά με "πεζό" και μάλιστα από τον τίτλο της κωμωδίας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ :
«Πολύ κακό για το τίποτα» όπως χαρακτήρισε την αντιπαράθεση Ραγκούση – Βενιζέλου για το ζήτημα της συνεχιζόμενης απεργίας των μεταναστών στο κτίριο Υπατία.


Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», αναγνώρισε ότι υπάρχει ένα θέμα με τους μετανάστες στην Υπατία, σημείωσε ότι όσοι νομιμοποιούνται θα μείνουν στην Ελλάδα, ενώ έκανε λόγο για μια αυθόρμητη στιγμή του υπουργού Άμυνας στη Βουλή.

Ο κ. Χυτήρης, είπε επίσης ότι ο κ. Βενιζέλος μπορεί να έχει την άποψη του για τους χειρισμούς του θέματος αλλά καλό είναι να το λέει στην κυβέρνηση και όχι δημόσια.

Δεν απάντησε ξεκάθαρα εάν υπάρχει πρόβλημα συντονισμού στην κυβέρνηση και επισήμανε πως είναι προφανές πως οι μετανάστες υποκινούνται από κάποιους τους οποίους δεν κατονόμασε.

Η κυβέρνηση είναι σε νευρική κρίση, είναι αδιανόητο δύο υπουργοί να μην επικοινωνούν μεταξύ τους, δήλωσε στην ίδια εκπομπή, ο Γιάννης Βρούτσης, αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ. Σημείωσε πως οι ρίζες τέτοιων φαινομένων είναι στα αδιέξοδα της πολιτικής.

Ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση
Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης με ανακοίνωσή του αργά το βράδυ της Πέμπτης, εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, στην Βουλή ότι θα ασκήσει πιέσεις στους αρμόδιους συναδέλφους του, ώστε να μην υπάρξει απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Ο κ. Ραγκούσης εγκαλεί τον κ. Βενιζέλο για τη δημόσια τοποθέτησή του, χωρίς, όπως είπε, προηγουμένως να έχει ζητήσει να πληροφορηθεί "τα δεδομένα που συνθέτουν το σύνολο του προβλήματος".

Ζήτησε τέλος από το υπουργείο Άμυνας να διευκρινίσει αν προτείνει τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών.

Λίγο αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «οι υπουργοί Εσωτερικών και Άμυνας επικοινώνησαν μεταξύ τους και κρίθηκε ότι δεν υφίσταται πλέον κανένα πρόβλημα».

(Με στοιχεία ρεπορτάζ από το ΣΚΑΙ)

Νάσος

ΥΣ: Γιατί πρέπει να διαβάζουμε ποίηση

Μικρό Μανιφέστο
Να διαβάζεις ποίηση
Η ποίηση είναι ο άγνωστος εσύ
ο αληθινός εσύ
Να διαβάζεις ποίηση
Η ποίηση είναι το μυστικό σου
Χωρίς μυστικό τίποτα δεν είσαι
Να διαβάζεις ποίηση
Η ποίηση είναι λέξη και έξη
είναι μυθική και ηθική
Η ποίηση είναι μύηση
Με την ποίηση φτάνεις εκεί
που δεν φτάνει η γνώση
Η ποίηση είναι χαρά
είναι λύπη
είναι χαρμολύπη
Να διαβάζεις ποίηση
Να τη βλέπεις
Να την ακούς
Να τη φαντάζεσαι
Να περπατάς μαζί
Να κοιμάσαι μαζί
Να ξαγρυπνάς μαζί
Να διαβάζεις ποίηση
Με την ποίηση είσαι ελεύθερος
Γιατί ποίηση είναι ο σκύλος
Δεν είναι το λουρί του.
Η ποίηση δε σταματά πουθενά
Η ποίηση πετά
πετά στον πάνω κόσμο
πετά στον κάτω κόσμο
Η ποίηση δεν στέκεται
Αντιστέκεται
Να διαβάζεις ποίηση
Η ποίηση διαβάζεται
δεν βιάζεται
Την ποίηση την οσμίζεσαι
την ορέγεσαι
τη λιμπίζεσαι
Η ποίηση είναι η όμορφη
είναι λογισμός
και παροξυσμός
Η ποίηση είναι ψηλά
και πιο πάνω
και πιο ψηλά
Η ποίηση είναι έρωτας. Μόνο
Να διαβάζεις ποίηση
κάνει καλό.
Αναγνώστηκε στο Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης, 21 Μαρτίου 2006.


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.