Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Σσσσς… η Επιτροπή ανταγωνισμού κοιμάται


Μια που συζητιέται το νομοσχέδιο που αφορά τον ανταγωνισμό είπαμε να ξύσουμε λίγο το θέμα.
Τι συμβαίνει με την επιτροπή ανταγωνισμού; Κοιμάται;
Δεν κοιμάται;
Κοιμάται όταν και αν θέλει;
Και εξηγούμαστε.
Από το 2006 εκκρεμεί μια υπόθεση πετρελαιοειδών η οποία ξεκίνησε με αναφορά- καταγγελία που έγινε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία καταγγέλλονταν δεσπόζουσα θέση στην αγορά για τα ΕΛΠΕ.
Η υπόθεση εξετάστηκε από την επιτροπή μετά τις εκλογές του 2009 αργώντας χαρακτηριστικά και μεταθέτοντας τις εξελίξεις για μετά την απομάκρυνση εκ του εκλογικού ταμείου.
Το Μάρτη του 2010 εδέησαν επιτέλους να την εξετάσουν με υπεύθυνο εισηγητή το μέλος της επιτροπής κ. Ασημάκη Κομνηνό.
Ως εδώ τίποτε κακό εκτός από την χαρακτηριστική καθυστέρηση.
Το πρόβλημα ξεκινάει από τη στιγμή που ο εισηγητής στην υπόθεση πετρελαιοειδών είναι και συγγραφέας βιβλίου για τον ανταγωνισμό αγκαζέ με τον κ. Τζουγανάτο που είναι πρώην πρόεδρος της επιτροπής ανταγωνισμού και τώρα δικηγόρος των ΕΛ.ΠΕ.
Φαίνεται λοιπόν ότι ο κ. Κομνηνός δεν σκέφτηκε να επικαλεστεί κώλυμα. ...
Το θεωρεί απολύτως φυσιολογικό να είναι αντίδικος με άνθρωπο με τον οποίο συγγράφουν μαζί βιβλίο. Αυτό κι αν είναι εναρμονισμένη πρακτική.
Κώλυμα, δεν σκέφτηκε να επικαλεστεί ούτε η κ. Ντέκα Λευκοθέα η οποία είναι Προϊσταμένη Β΄ Τμήματος Διεύθυνσης Νομικής Τεκμηρίωσης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και κάνει το διδακτορικό της με τον κ. Τζουγανάτο.
Τώρα τι να περιμένει κανείς, όταν ο δικηγόρος της εταιρείας που κατηγορείται για δεσπόζουσα θέση στην αγορά έχει κάτω από τις φτερούγες του την προϊσταμένη και στο πλευρό του τον εισηγητή. Δεν ξέρω τι λέτε αλλά τα νώτα του φαίνονται καλά καλυμμένα.
Όπως καλυμμένα είναι και τα νώτα της προϊσταμένης κ. Ντέκα η οποία λειτουργεί εκεί μέσα (στην επιτροπή) ως αντιπρόσωπος της κυβέρνησης. Τι να κάνεις βέβαια; Όταν είσαι σύζυγος του κ. Πετρουλάκη που βρίσκεται στη Γενική Γραμματείας Επικοινωνία και είναι και επίλεκτο μέλος του Οβάλ γραφείου είναι λογικό να αισθάνεσαι μια.. ανωτερότητα.
Οι κακές γλώσσες λένε ότι όταν έγινε η ακροαματική διαδικασία ο κ. Κομνηνός απέκρυψε από άλλα μέλη της επιτροπής ότι είχε διατυπωθεί εκ μέρους της επιστημονικής του ομάδας, άποψη που βρίσκονταν στον αντίποδα της εισήγησής του και η οποία έκανε λόγω για δεσπόζουσα θέση στην αγορά των ΕΛΠΕ.  Όταν αυτό έγινε αντιληπτό από άλλο μέλος της επιτροπής καταλαβαίνετε ότι υπήρξε και ο απολύτως εξηγήσιμος εκνευρισμός.
Το ερώτημα είναι εάν όλα αυτά γίνονται εν γνώση του προέδρου της επιτροπής κ. Κυριτσάκη.
Το δεύτερο ερώτημα είναι εάν κάποιος θα κάνει κάτι για να περισώσει ότι περισώζεται από το κύρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Το τρίτο ερώτημα είναι εάν κάποιος θα τολμήσει να προστατέψει τους καταναλωτές που βλέπουν τη βενζίνη να πηγαίνει στα 2 ευρώ;
Ίδωμεν…

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.