Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Τι κρύβεται πίσω από τα σχέδια του Ερντογάν για «διπλή πρωτεύουσα»;

(ο Ερντογάν κατεβάζει τη βασίλισσα πέραν από τη μέση γραμμή στο σκάκι)
  
                                              Του Σωτήρη Γλυκοφρύδη


Οι δηλώσεις του Ερντογάν για «διπλή πόλη» μια στον Kεράτιο, δυτικά, η οποία ήδη υφίσταται ως Κων/λη, και μια στα ανατολικά, πέραν της ανατολικής όχθης του Βοσπόρου, η λεγόμενη Ασιατική, θεωρώ πως είναι τα πρώτα βήματα μεταφοράς της Άγκυρας στην Κων/λη ως νεα πρωτεύουσα του κράτους. Κρατήστε το αυτό. 
Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί την τεχνική της διχοτόμησης της Τουρκίας σε «Ευρωπαική» και «Άσιατική»  με σκοπό να μπει η δυτικοποιημένη πλευρά της πρώτα στην ΕΕ, συμπαρασύροντας κατόπιν την ανατολική.
Πρόκειται περί σχεδίου «Ναπολεόντειας τακτικής» της φονταμενταλιστικής του νοοτροπίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την Τουρκία η αποδυνάμωση της περιφέρειάς της. Ο Ερντογάν, όντως μεγάλος παίχτης, παίζει με τη φωτιά. 
Η κίνησή αυτή θα είναι η απαρχή της διάλυσης της Τουρκίας και της αποξένωσής της από τον Ασιατικό χώρο. 
Ο Χάντιγκτον στη σύγκρουση πολιτισμών έχει θέσει με χρώμα κοντά στο Σλαβο -Ορθόδοξο τόξο την Τουρκία και όχι στο Μουσουλμανικό. 
Θα υπάρξουν εξελίξεις.  

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.