Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Έχουσιν γνώσιν οι φύλακες!

Γράφει ο Δευκαλίων

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει τελειώσει ακόμα το Υπουργικό Συμβούλιο…
Εάν όμως είχε τελειώσει θα είχαμε ακούσει, κυρίως σε γενικές γραμμές και δευτερευόντως εξειδικευμένα, για τα νέα εισπρακτικά μέτρα καθώς και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που θα υλοποιήσουν ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα.
Η διαδικασία της οριστικοποίησης και ανακοίνωσης των νέων μέτρων θα είναι το αποκορύφωμα της εκστρατείας φόβου, εκβιασμού, σοκ και δέους, που υλοποίησαν προηγουμένως οι γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου και του ΔΝΤ. Μιας εκστρατείας έχει σαν στόχο τον ψυχολογικό πειθαναγκασμό και υποταγή των ελλήνων, που ακόμα πιστεύουν ότι όλη αυτή η κρίση είναι μία μπόρα που θα περάσει.
Η μέθοδος, επίσης γνωστή, αφού η παράσταση είναι πλέον χιλιο-παιγμένη. Βομβαρδισμός της κοινής γνώμης με τραγικά «θα υπάρξει στάση πληρωμών, δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις», «θα χαθούν οι καταθέσεις», «θα καταστραφούμε», «θα πεινάσουμε», «δεν θα βρίσκουμε βενζίνη για τα αυτοκίνητα μας»…
Στο τέλος η πολυπόθητη λύση. «Για να αποφύγουμε όλα αυτά θα πρέπει να δεχθούμε το νέο μνημόνιο και τα νέα σκληρότερα μέτρα».
Η ίδια παράσταση έχει παιχτεί πολλές φορές από την προηγούμενη άνοιξη, όταν υπογράψαμε το μνημόνιο και ενταχθήκαμε στην εποπτεία του ΔΝΤ.
Ο Δευκαλίων έχει πάρα πολλές φορές καταγγείλει αυτή την χυδαία και άτιμη επικοινωνιακή πολιτική.  
Μόνο το τελευταίο 2μηνο, 5 φορές: (3/4/2011, 13/4/2011, 14/4/2011, 8/5/2011, 10/5/2011), αποκάλυψε την υλοποιούμενη νέα επιχείρηση ψυχολογικού εκβιασμού της κοινής γνώμης εν όψει των νέων μέτρων. Αξίζει τον κόπο να ανατρέξει κανείς για να διαβάσει το άρθρο του Δευκαλίωνα στις 3 Απριλίου 2011, με τίτλο Ω γλυκύ μου Έαρ… όπου περιγράφονται επακριβώς όλα τα τελευταία γεγονότα.
Επί της ουσίας, στα όσα έχουν γίνει γνωστά για την υπό ανακοίνωση κυβερνητική οικονομική πολιτική, δεν έχουμε να πούμε πολλά. Για όσο χρονικό διάστημα η λέξη επαναδιαπραγμάτευση δεν εμπεριέχεται ως έννοια και πρακτική στην φιλοσοφία της οποιασδήποτε οικονομικής πρότασης, θετικό αποτέλεσμα για την χώρα δεν πρόκειται να προκύψει.
Τα όσα αρνητικά θα προσάψουν οι βρικόλακες του νεοφιλελευθερισμού στην ...επαναδιαπραγμάτευση, τα απαντάει πλέον η ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Αργεντινής στην οποία αναφέρονται τα τελευταία δημοσιονομικά επιτεύγματα της χώρας (Δευκαλίων, 22 Μαΐου 2011: Υπάλληλοι Β’ κατηγορίας του διεθνούς τραπεζικού κεφαλαίου).
Και τα όσα θετικά βλέπουν οι βρικόλακες του νεοφιλελευθερισμού στην κυβερνητική οικονομική πολιτική, τα απορρίπτει η ίδια η ζωή και η οικονομική πραγματικότητα. Με το spread να διαμορφώνεται πάνω από τις 1.400 μβ, τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών να πέφτει κάτω από τις 1.300 μονάδες, τι να πει κανείς για την ποιότητα της κυβερνητικής πολιτικής και την ικανότητα του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου;
Ποτέ δεν υποστηρίξαμε ότι ο δρόμος που χάραξε η Αργεντινή είναι εύκολος και βατός. Αντιθέτως τονίσαμε πολλές φορές ότι θα είναι δρόμος δύσκολος και δύσβατος, με πολλές θυσίες και κόπο, με βάσανα. Αλλά είναι ο μοναδικός δρόμος που θα βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο.
Ο δρόμος που διαλέγει ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα, έχει ένα μοναδικό τέλος. Αφού το σύνολο του χρέους μετατραπεί σε μνημονιακή λογική (δηλαδή με υποθήκες τα εναπομείναντα υπάρχοντα του Ελληνικού Κράτους) και τα ασημικά του Ελληνικού Δημοσίου πουληθούν σε εξευτελιστική τιμή και κατόπιν λαφυραγωγηθούν από τους ξένους ιδιοκτήτες τους, μετά η πατρίδα θα χρεοκοπήσει.
Όμως αγαπητοί «σύντροφοι» που διαμαρτύρεστε μεν όταν πίνετε τον καφέ σας διαβάζοντας τις ανακοινώσεις της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ,  αλλά θα πάτε να ψηφίσετε το Μνημόνιο Νο. 2, ἔχουσιν γνώσιν οἱ φύλακες!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.