Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Τελικά θα μας ενημερώσει κάποιος υπεύθυνος για τις καταθέσεις... ή Μήπως αρχίζει νέος κύκλος τρομοκρατίας για να ενδώσουμε στις πιέσεις της τρόικα;


Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι είναι:

ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ 100% είναι οι καταθέσεις στις τράπεζες διαβεβαιώνει τόσο ο υπουργός Οικονομικών
κ. Γ. Παπακωνσταντίνου όσο και η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3746 του 2009, ακόμη και σε περίπτωση που προκληθούν προβλήματα σε κάποιο πιστωτικό ίδρυμα, οι καταθέσεις είναι εγγυημένες από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ). Σύμφωνα με τον νόμο, κάθε αποταμιευτής, οι καταθέσεις του οποίου δεν ανήκουν στην κατηγορία των εξαιρουμένων καταθέσεων, δικαιούται να λάβει αποζημίωση από το ΤΕΚΕ. Το ανώτατο όριο κάλυψης που προβλέπεται για κάθε καταθέτη, αφού ληφθεί υπόψη το σύνολο των καταθέσεών του σε ένα πιστωτικό ίδρυμα και συμψηφιστούν οι υποχρεώσεις του προς αυτό, είναι 100.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό καταβάλλεται ως αποζημίωση σε κάθε καταθέτη, ανεξάρτητα από τον αριθμό των λογαριασμών, το νόμισμα ή τη χώρα λειτουργίας του υποκαταστήματος του πιστωτικού ιδρύματος στο οποίο τηρείται η κατάθεση.

Στην περίπτωση κοινών λογαριασμών που έχουν ανοιχθεί στο όνομα δύο ή περισσοτέρων προσώπων το τμήμα που αναλογεί σε κάθε καταθέτη θεωρείται χωριστή κατάθεση.
ΝΟΜΟΣ 3746/2009 Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων  - ΤΕΚΕ

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Νικη"... μας δημιουργεί πανικό.
Θα έχουμε κάποια επίσημη τοποθέτηση από τους κυβερνώντες ή θα κάνω ανάληψη και τα υπόλοιπα 1000 ευρώ που έχω για ώρα ανάγκης;

Ερώτηση από αναγνώστη μας


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.