Τρίτη 3 Μαΐου 2011

κύριε Καστανίδη: Νέα υποβάθμιση της χώρας μας!!! αυτή τη φορά από την Freedom House... μας κατατάσσει στην κατηγορία χωρών «με μερικώς ελεύθερα» MME ...(Προσεχώς επίκειται και η φίμωσης των blogs !!!)

 Η οργάνωση προάσπισης της ελευθερίας του Τύπου, Freedom House, με έδρα τις ΗΠΑ, δηλώνει ότι έχει μειωθεί στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας, ο αριθμός των πολιτών, παγκοσμίως, που έχουν πρόσβαση σε ελεύθερα και ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης.

Στην τελευταία της έκθεση στην οποία εξετάστηκε η κατάσταση των μέσων ενημέρωσης σε 196 χώρες, η Freedom House θεωρεί ότι 68 χώρες διαθέτουν «ελεύθερα» μέσα ενημέρωσης, 65 χώρες διαθέτουν «μερικώς ελεύθερα» μέσα ενημέρωσης, ενώ τα μήντια 63 χωρών είναι πλήρως ελεγχόμενα. 
Σύμφωνα με την οργάνωση τα τελευταία 5 χρόνια, κάθε γωνιά του πλανήτη έχει δει μείωση της ελευθερίας του Τύπου και μόνο ένας στους έξι ανθρώπους του πλανήτη ζει σε χώρες όπου τα μέσα ενημέρωσης θεωρούνται ελεύθερα.
Σύμφωνα με την Freedom House οι χώρες που το 2010 είδαν σημαντική υποχώρηση της ελευθερίας του τύπου είναι η Αίγυπτος, η Ονδούρα, η Ουγγαρία, το Μεξικό, η Νότια Κορέα, η Ταϋλάνδη και η Ουκρανία. ...

Επίσης στην έκθεση αναφέρονται και σημαντικές βελτιώσεις σε θέματα ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στην υπό την Σαχάρα Αφρική, καθώς και σε ορισμένες περιοχές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Για την Ευρώπη, η Freedom House αναφέρει την δεύτερη παγκοσμίως σημαντικότερη μείωση της ελευθερίας του τύπου το 2010. 
Συγκεκριμένα η οργάνωση προάσπισης της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης αναφέρει αρνητικές εξελίξεις στη Δανία, την Ισλανδία, την Τουρκία και τη Βρετανία. 
Μάλιστα η έκθεση θέτει την Ιταλία στην κατηγορία χωρών με «μερικώς ελεύθερα» μέσα ενημέρωσης και θεωρεί ότι η Ρωσία και το Αζερμπαϊτζάν συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία σε θέματα ελευθερίας του τύπου, ενώ τονίζει ότι αρνητικές τάσεις έχουν αρχίσει να διαφαίνονται στην Ουγγαρία και την Ουκρανία.
Το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου αναφέρει ότι δύο δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν και ένας έπεσε σε κόμμα μετά από ξυλοδαρμό στη Ρωσία το 2010, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια έχουν σκοτωθεί 31 δημοσιογράφοι στη Ρωσία. 
Η Ελλάδα τοποθετείται απ’ την Freedom House στην 65 θέση του πίνακα των 196 χωρών και στην κατηγορία των χωρών με «ελεύθερα» μέσα ενημέρωσης, αλλά βαθμολογείται με 30 μονάδες, απέχει δηλαδή μόνο μια μονάδα από την κατηγορία χωρών «με μερικώς ελεύθερα» μέσα ενημέρωσης. (VOA)


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.