Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Νέα διάσταση στο θέμα της μήνυσης Αντωνίου για εσχάτη προδοσία των Βουλευτών - Διαψεύδει τον υπουργό δικαιοσύνης ο μηνυτής


Σχετικό: Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2011
Δήλωση του μηνυτή Δημήτρη Αντωνίου σχετικά με τα αναγραφόμενα στον τύπο περί δήθεν αρχειοθέτησης της μήνυσής του "κατά βουλευτών ..."

Τι γίνεται με την μήνυση κατά των Βουλευτών που κατέθεσε ο γιατρός Δημήτρης Αντωνίου τελικά; Σύμφωνα με απάντηση του υπουργού δικαιοσύνης σε δυο βουλευτές του ΛΑΟΣ, η μήνυση μπήκε στο αρχείο! Ομως, με σημερινή του δήλωση ο μηνυτής ανατρέπει όσα δήλωσε ο υπουργός, τον διαψεύδει και τον αποκαλεί στην ουσία ψεύτη!

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, λάβαμε από τον κ. Αντωνίου την παρακάτω δήλωση την οποία παραθέτουμε αυτούσια , ενώ την Δευτέρα θα επικοινωνήσουμε με όλους τους εμπλεκόμενους, διότι το θέμα πλέον έχει λάβει άλλη διάσταση:

"Δήλωση του μηνυτή Δημήτρη Αντωνίου σχετικά με τα αναγραφόμενα στον τύπο περί δήθεν αρχειοθέτησης της μήνυσής του "κατά βουλευτών ..."

Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο (Στο αρχείο μήνυση πολίτη κατά βουλευτών για εσχάτη προδοσία) η φήμη ότι η μήνυσή μου μπήκε δήθεν στο αρχείο!

Αυτό έγινε ιδίως μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ Αθ. Πλεύρη και Α. Γεωργιάδη προς τον υπουργό δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, ο οποίος τους απάντησε ότι «η μήνυση είναι στον εισαγγελέα εφετών για να εγκρίνει την αρχειοθέτηση!!»,

μια απάντηση που αφενός είναι ψευδής, αλλά και συνιστά απαράδεκτη απόπειρα επιρροής της εισαγγελέως, η οποία μπορεί φυσικά να εγκρίνει την αρχειοθέτηση, αλλά και την  ...

μη-αρχειοθέτηση.

Η απάντηση όμως του υπουργού είναι και ψευδής, διότι η εισαγγελέας εφετών Άννα Καλουτά με την από 06-07-2011 απόφασή της, δεν δέχτηκε την αρχειοθέτηση της μήνυσης κι αντίθετα διέταξε την κατάθεσή της στην Βουλή σύμφωνα με τα άρθρα 59-63 και 86 Συντ.

Την απόφαση αυτή την πιστοποίησε σε εμένα και τον τ. εισαγγελέα Ι. Σακκά ο αρμόδιος υπάλληλος της εισαγγελίας εφετών.

Η αληθής και τεκμηριωμένη απάντηση με στοιχεία είναι η παρακάτω:
Με το αριθμ. 171491/15-07-2011 (σημερινό) πιστοποιητικό πορείας της μήνυσής μου από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η τελευταία πιστοποιεί ότι η μήνυσή μου δεν ετέθη στο αρχείο, αλλά διαβιβάζεται στην βουλή δια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την διαδικασία του άρθρου 86 Συντάγματος και του νόμου 2136/2003 περί ευθύνης υπουργών!

Η μήνυσή μου διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με το αριθμ. 171492/15-07-2011 διαβιβαστικό της εισαγγελίας πρωτοδικών.


Δημήτρης Αντωνίου"



H είδηση αυτή δημοσιεύτηκε στις 16/7/2011

Εμφάνιση νεότερων αναρτήσεων με την ετικέτα Μήνυση του Δημήτρη Αντωνίου.  

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.