Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Με υπαινιγμούς για κυβέρνηση Σημίτη...Διαψεύδει ο Χέλμουτ Κολ δημοσίευμα για σκληρή κριτική στην Μέρκελ

Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ διαψεύδει δημοσίευμα του Spiegel που τον εμφανίζει να ασκεί σκληρή κριτική στην «επικίνδυνη» ευρωπαϊκή πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ.
Στη δήλωση διάψευσης στην εφημερίδα Bild ο Κολ εκφράζει ανησυχία για τις οικονομικές εξελίξεις, προσδιορίζοντας δύο αίτια για τη σημερινή κρίση:
Το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν θα έπρεπε ποτέ να χαλαρώσει και η Ελλάδα δεν θα έπρεπε ποτέ να ενταχθεί στην Ευρωζώνη.

Το δημοσίευμα του Spiegel επικαλείται πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του Χέλμουτ Κολ, σύμφωνα με το οποίο ο πρώην καγκελάριος θεωρεί «πολύ επικίνδυνη» την ευρωπαϊκή πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ. «Αυτή μου καταστρέφει την Ευρώπη» φέρεται να έχει δηλώσει ο Χέλμουτ Κολ για την πρώην προστατευόμενή του.

«Φαντασιώσεις» χαρακτηρίζει ο Κολ με δήλωσή του στην Bild της Δευτέρας την προδημοσίευση του περιοδικού Spiegel.

«Είμαι -όπως και πολλοί άλλοι- ανήσυχος για την εξέλιξη στην Ευρώπη και το ευρώ» αναφέρει και προσδιορίζει δύο αίτια για τη σημερινή κρίση:

«Πρώτον το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν έπρεπε ποτέ να χαλαρώσει», λέει ο κ. Κολ.

«Και δεύτερον η Ελλάδα, χωρίς βαθιές μεταρρυθμίσεις της -αρκούντως γνωστής στους ειδικούς- κατάστασής της, δεν έπρεπε ποτέ να ενταχθεί στην Ευρωζώνη».

Αυτές οι δύο «λανθασμένες επιλογές» έγιναν από το διάδοχό του Γκέρχαρντ Σρέντερ και τον υπουργό Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ, λέει ο Κολ.

«Και τα δύο λάθη πρέπει σήμερα να αποκατασταθούν από τη σημερινή κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών - Φιλελευθέρων», σημειώνει, προσθέτοντας ότι «αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε, παρ' όλη τη συζήτηση για το δέον γενέσθαι σήμερα».
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.