Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Αυτός που έφερε την χώρα σε αυτό το χάλι!


Γράφει ο Δευκαλίων

Αφήνουμε τους δυστυχείς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να αναρωτιούνται αν ψήφισαν πριν λίγο καιρό ΟΧΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ή ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΉ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. Εμείς από σήμερα θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες της διεθνούς οικονομικής πραγματικότητας προκειμένου να γνωρίζουν και να κατανοούν οι αναγνώστες μας τι πραγματικά μας προβάλουν τα διεθνή και εγχώρια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Κατ’ αρχάς θα ξεκινήσουμε με την πλέον πρόσφατη δημόσια θέση του Διοικητή της ΕΚΤ κ. Ζαν Κλωντ Τρισέ. Τι μας είπε λοιπόν ο φρουρός του νεοφιλελευθερισμού στην ΕΕ; Ότι η ΕΚΤ δεν θα κρατήσει στα χαρτοφυλάκια της ομόλογα (κρατικά ή εταιρικά) των οποίων η χώρα προέλευσης και έκδοσης είναι χαρακτηρισμένη Default.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Εάν η Ελλάδα πέσει στην κατηγορία Default, τότε η ΕΚΤ θα επιστρέψει πίσω όλα τα ομόλογα που έχει πάρει σαν ενέχυρα από Ελληνικές Τράπεζες και δεν θα δέχεται πλέον Ελληνικά Ομόλογα. Δηλαδή θα χρωστάμε στην ΕΚΤ όλα τα δάνεια που έχουν πάρει οι Ελληνικές Τράπεζες και δεν θα μπορούμε να πάρουμε άλλα δάνεια.
Σαφώς ο κ. Ζαν Κλωντ Τρισέ με αυτήν την δήλωση του υπονοεί την Ελλάδα και την ιστορία που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και του Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου για χαρακτηρισμό της Ελληνικής Οικονομίας και της Ελλάδας ως χώρας ευρισκόμενης σε κατάσταση Selective Default.
Απαντούν λοιπόν ανεπίσημα οι Γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου και του ΔΝΤ:
«Η δήλωση του Τρισέ ουδεμία σημασία έχει». Και προσέξτε από εδώ και πέρα συλλογισμό που αναπτύσσουν τα σαΐνια «ο Τρισέ έχει δεσμευθεί ότι θα διώξει τα Ελληνικά Ομόλογα από την ΕΚΤ μόνον όταν και οι τρεις οίκοι μας κατεβάσουν στην κατηγορία Selective Default». Εκεί γελάνε σατανικά οι γίγαντες και συνεχίζουν «αλλά μόνο οι δύο οίκοι έχουν κατηγορία selective default άρα δεν κινδυνεύουμε»!
Σωστά το λένε οι σατανάδες του Μαξίμου πως δεν έχουν και οι τρεις οίκοι κατηγορία selective default. Ο ένας οίκος έχει μόνο μία κατηγορία, Default (χρεοκοπία) την ονομάζει. ...
Μήπως θέλει να την χρησιμοποιήσει κανένας εθελοντής;
Εγώ θα δεχτώ σαν καλοπροαίρετος άνθρωπος την ορθότητα του παραπάνω ισχυρισμού των Γκαιμπελίσκων του Μαξίμου. Για την οικονομία όμως της συζήτησης, ποίος είναι τόσο ριψοκίνδυνος παίκτης ώστε να παίξει με την ΕΚΤ και τον διοικητή της κ. Ζαν Κλωντ Τρισέ τις τύχες ενός ολόκληρου λαού και στα όρια της απόλυτης καταστροφής;
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι τόσο ριψοκίνδυνος. Το ξανά είπε και πάλι σήμερα: Μην παίζετε με την λέξη χρεοκοπία. Φοβάται ο άνθρωπος πώς να το κάνουμε.
Η Αλέκα Παπαρήγα τα ίδια και χειρότερα. Εκείνη και αν φοβάται. Τρέμει τον ίσκιο της. Μην τολμήσετε να χρεοκοπήσετε, τους είπε ορθά κοφτά μέσα στην Βουλή!
Όμως ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα συνεχίζουν απτόητοι. Όχι μόνο παίζουν με την λέξη χρεοκοπία, αλλά προετοιμάζουν και την κοινή γνώμη γι’ αυτό. Παίζουν με γλωσσικά και νοηματικά διλλήματα και έχουν αφήσει τις τύχες της χώρας στις συνεδριάσεις κάποιων ημιεπίσημων οργανισμών όπως το IIF (Διεθνές Ινστιτούτο Οικονομικών) και κάποιων επιτροπών εμπειρογνωμόνων. Την Ελλάδα σε όλα αυτά την εκπροσωπεί ο κ. Πέτρος Χριστοδούλου προϊστάμενος του Ο.Δ.ΔΗ.Χ.!
Δηλαδή, στο βασικό ερώτημα ποιος είναι ο τόσο ριψοκίνδυνος παίκτης που παίζει με την ΕΚΤ τις τύχες ενός ολόκληρου λαού στα όρια της απόλυτης καταστροφής, η απάντηση δυστυχώς είναι μία:  
Αυτός που έφερε την χώρα σε αυτό το χάλι!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.