Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Η Πάρος του πρωθυπουργού, των 9 υπουργών, των μεγαλοδημοσιογράφων, των καλλιτεχνών, των μεγαλοστελεχών, των Golden Boys και άλλων επωνύμων


 Και η Πάρος των ανωνύμων, αυτών που κυκλοφορούν και χαιρετιούνται με προσφωνήσεις «γειά σου μεγάλε… φίλε …» αλλά δεν έχουν κάν όνομα.
 Σαν τον αστυνομικό της φρουράς του Γ.Α.Παπανδρέου που σκοτώθηκε πέρυσι εκεί στον κεντρικό δρόμο στη Χρυσή Ακτή από ατύχημα. 
Το εκκλησάκι το βλέπουμε κάθε φορά που περνάμε από εκεί. Πριν λίγες ημέρες γέμισε λουλούδια, προφανώς από φίλους και συγγενείς που τον θυμήθηκαν ένα χρόνο μετά. Είναι πια μέρος της καθημερινότητας μας, απλά δεν ξέρουμε καν το όνομά του, είναι ανώνυμος.
  Ή σαν τα 2 παιδιά που δούλευαν πέρυσι  στο «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» και ετοίμαζαν το φαγητό του πρωθυπουργού. Φέτος ό ένας δουλεύει σε μια ταβέρνα, αλλά δεν παίρνει ούτε 700 ευρώ. ¨Δεν έχει δουλειά»., είναι όμως τυχερός, ο άλλος είναι άνεργος. Αραιά και πού κάνει κανένα μεροκάματο. Δεν θυμάμαι τα ονόματα τους.
Είναι ανώνυμοι.
 Η κοπέλα στο s/m  που κόβει τα τυριά μου μιλάει πάντα ευγενικά. 
Ξέρω ότι είναι χωρισμένη, έχει 2 παιδιά και παίρνει 640 ευρώ, Με αυτά πρέπει να ζήσει. Χαιρετιόμαστε αλλά δεν έχει όνομα. Είναι ανώνυμη. ...
 Τον είδα σε ένα διάλειμμα να τρώει με βουλιμία ένα «βρώμικο», πιάσαμε κουβέντα. Έχει διαβήτη. «Και τι τα τρως αυτά» και άρχισα να του λέω, τι μπορεί να πάθει αν δεν τρώει σωστά.
 «Και πως θα αντέξω να σπάω τόσες ώρες πέτρες» με ρώτησε με φωνή που μόλις ακουγόταν. 
 Τον είδα να κοιτάει το «υπόλοιπο» και να μην τρώει. Ήθελα να του πω να συνεχίσει να τρώει και να μην με ακούει. Δεν ήξερα το όνομα του για να του το πω. Είναι ανώνυμος.
 Στην Πάρο των «βολεμένων» τα σπίτια δεν χτίζονται μόνα τους, οι καφέδες δεν πηγαινοέρχονται μόνοι τους στα τραπέζια. Τα δωμάτια δεν καθαρίζονται μόνα τους. Τα ράφια στα σούπερ μάρκετ γεμίζουν και με δάκρυα πολλές φορές. Και τα εμπορεύματα δεν πάνε στους μαγαζάτορες με διακτίνηση .
 Το ότι δεν είναι Επώνυμοι, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.
 Όμως η Πάρος είναι αυτοί και όχι οι "επώνυμοι" επισκέπτες με τα πολυτελή τζιπ τους με τις κουστωδίες τους και τα αμφιβόλου προέλευσης εισοδήματά τους.
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.