Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Γιατί τόση σιωπή για την αρχειοθέτηση της μήνυσης κατά Καραμανλή; - Γιατί η μήνυση κατά Καραμανλή βαπτίστηκε αίτηση για να μην πάει στη Βουλή;



 Μία βδομάδα έχει παρέλθει, από την αποκάλυψη της ιστοσελίδας directnews.gr, ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έθεσε στο αρχείο μήνυση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και ακόμη ουδεμία αντίδραση.
Όπως καταγγέλλει ο μηνυτής, δικηγόρος  παρ Αρείω Πάγω Ιωάννης Μυταούλης,
Η μήνυση κατά Καραμανλή βαπτίστηκε αίτηση για να μην πάει στη Βουλή.
«Αυθόρμητα επελήφθη ο Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου κος Μακρής (ποιος τον διόρισε πριν πάει επίσημα η δικογραφία;) και ζήτησε προφορικά την δικογραφία από τον εισαγγελέα πρωτοδικών που καθυστερούσε πάνω από ένα μήνα να την στείλει στη Βουλή ( το αμελητί που λέμε).
Και αυτό για να τη θέσει στο αρχείο μια μέρα μετά, αποφαινόμενος  ότι δεν είναι μήνυση!!!!!.
Ήταν ο μόνος τρόπος για να μην την στείλουν στη Βουλή.
Η αρχειοθέτηση με το 43 ΚΠΔ, γίνεται από εισαγγελέα Πρωτοδικών!!!!!.
Τι δουλειά έχει ο Αντεισαγγελέας να επιληφθεί αυθορμήτως.
Το ένα αδίκημα του κ. Καραμανλή (κλείσιμο της Βουλής), παραγράφεται μόλις κλείσει η σημερινή Βουλή». ...

Στην πράξη αρχειοθέτησης αναφέρεται, ότι ο μηνυτής δεν τήρησε τις απαιτούμενες διατυπώσεις, όπως κατάθεση παραβόλου.
Επιχείρημα το οποίο ο κ. Μυταούλης, καταρρίπτει, παρουσιάζοντας τη βεβαίωση Γραμματέα που βεβαιώνει την κατάθεση παραβόλου.
Πρόκειται για μείζον θέμα για το οποίο ο υπουργός της Δικαιοσύνης οφείλει να διατάξει έρευνα, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο της διάπραξης των ποινικών πράξεων, της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος.
 ==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.