Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Οι οικονομικές πτυχές του σκανδάλου Siemens - Αλήθεια και προφάσεις - Ζητείται κυβέρνηση;

 Τι παραμύθια μας έλεγαν: Ημ. Δημοσίευσης : 03/07/2008 01:00


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Οι οικονομικές πτυχές του σκανδάλου Siemens - Αλήθεια και προφάσεις

Τώρα που κάποιοι «αναρωτιούνται» γιατί το κράτος δεν στρέφεται εναντίον της Siemens, για την προφανή ζημία του δημοσίου από τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιήθηκε στη χώρα μας, ή όψιμα θυμούνται τον ρόλο των φορολογικών ή άλλων ελέγχων, τους υπενθυμίζουμε ορισμένα αποσπάσματα από την Ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη SIEMENS, στις 12 Φεβρουαρίου 2008.
«Η γερμανική μητρική εταιρεία SIEMENS έχει ήδη παραδεχτεί, στο ανώτερο επίπεδο, ότι διέπραξε εγκληματικές πράξεις εναντίον του Ελληνικού κράτους, συνεργαζόμενη με επίορκους Έλληνες κρατικούς λειτουργούς.
Τι έπρεπε να κάνετε ως κυβέρνηση; Δύο πράγματα. 
Πρώτον, να στραφείτε νομικά ταυτόχρονα εναντίον της γερμανικής μητρικής εταιρείας SIEMENS και εναντίον του Ελληνικού παραρτήματος, διεκδικώντας αστικές αποζημιώσεις.
Δεύτερον, να κινήσετε άμεσα όλες εκείνες τις νομικές διαδικασίες, ώστε οι φυσικοί αυτουργοί, Έλληνες και αλλοδαποί, να συλληφθούν και να δώσουν λόγο στην Ελληνική δικαιοσύνη. ...


Τι κάνατε, αντί να κάνετε αυτά τα απλά; Κωλυσιεργήσατε αρκετούς μήνες, μέχρι να απαντήσετε στο αίτημα της γερμανικής δικαιοσύνης για δικαστική συνδρομή στη διερεύνηση του σκανδάλου. Δεν ζητήσατε δικαστική ή άλλου είδους διακρατική συνδρομή από τις αμερικανικές αρχές, που πρώτες απεκάλυψαν το σκάνδαλο.
Συνεχίσατε να αφήνετε την SIEMENS ασύδοτη, να νέμεται τις κρατικές προμήθειες. Διατηρήσατε στη θέση του τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ, ο οποίος, από το καλοκαίρι του 2007, διώκεται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, για χαριστική σύμβαση με την εταιρεία SIEMENS.
Παρακολουθείτε απαθείς την δικαστική διερεύνηση, να κινείται με τους πιο αργούς ρυθμούς, αφού μάλλον, ακόμα και σήμερα, δεν έχει κάνει το αυτονόητο, δεν έχει ανοίξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ενεχόμενων στη διακίνηση του μαύρου χρήματος Ελλήνων υπηκόων.
Το πιο εξειδικευμένο και αρμόδιο όργανο της Ελληνικής πολιτείας, για τη διακίνηση μαύρου χρήματος, το ΣΔΟΕ, δεν έχει εμπλακεί ακόμα στις έρευνες για τη ροή του μαύρου χρήματος από το εξωτερικό προς την Ελλάδα και με αποδέκτες Έλληνες υπηκόους.
Αφήσατε τη μητρική γερμανική εταιρεία SIEMENS, αλλά και το ελληνικό παράρτημα, να διοργανώνουν, όλη αυτή περίοδο, την άμυνά τους απέναντι στις οποιεσδήποτε μελλοντικές αξιώσεις που θα έχει το Ελληνικό κράτος.
Δεν στραφήκατε, ως οφείλατε και είχατε καθήκον, εναντίον της γερμανικής μητρικής εταιρείας SIEMENS, η οποία, όπως είπα, έχει αποδεχθεί ότι διέπραξε, με την συνεργασία επίορκων Ελλήνων κρατικών λειτουργών, εγκληματικές πράξεις εναντίον του ελληνικού κράτους.
Όλη αυτή η τακτική είναι και ύποπτη και απαράδεκτη και προσβλητική για το κύρος της χώρας μας. Γι' αυτό και η πρότασή μας είναι μία πράξη υπεράσπισης της τιμής της πολιτικής, πέρα από μικροπολιτικές και τακτικισμούς, αλλά κυρίως είναι μία πράξη υπεράσπισης της τιμής της χώρας, μία πρωτοβουλία ευθύνης και αλήθειας.
Και πρέπει, επιτέλους, να μην πληγώνεται η Ελλάδα, η Ελλάδα, που καταγράφεται στον κόσμο πια, ως μία από τις πιο μεγάλες χώρες παραγωγής διαφθοράς. Πρέπει επιτέλους να τελειώσει αυτό και η συγκεκριμένη πρότασή μας συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση.
Δεν έχουμε καμία μικροκομματική στόχευση, καμία πρόθεση να μετατρέψουμε την έρευνα, σε επιχείρηση φθοράς ή δολιοφθοράς του αντιπάλου. Αυτού του είδους η αδιέξοδη αντιδικία, φθείρει τους πάντες και οδηγεί, τελικά, στην ίδια την συγκάλυψη.
Η πρόθεσή μας και η απόφασή μας είναι μία και απλή: Όλα στο φως. Όλα στο φως, από την αρχή μέχρι το τέλος, δηλαδή, μέχρι την παραλαβή και την οριστική διευθέτηση των επίμαχων έργων από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Όλα στο φως, λοιπόν, γιατί άλλη λύση για τον τόπο δεν υπάρχει και, οφείλετε να το καταλάβετε αυτό, κύριοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας.
Και να προτείνω και κάτι ακόμα, αν πραγματικά θέλει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει η υπόθεση SIEMENS το γρηγορότερο, μπορεί να διαμηνύσει στη SIEMENS, ότι η συνδρομή της στη διαλεύκανση των σκανδάλων θα σταθμιστεί θετικά, εφόσον είναι ουσιαστική, από την Ελληνική Πολιτεία, αλλιώς θα σταθμιστεί αρνητικά από την Ελληνική Πολιτεία, δηλαδή, θα έχει επιπτώσεις σε ό,τι αφορά και τις προμήθειες που παίρνει το Ελληνικό κράτος από αυτή την εταιρεία».

 Τι κάνουν ως κυβέρνηση σήμερα;


Συναλλαγή ή απλά κουκούλωμα; 

ΣΣ: Θα τα ακούτε και θα τα διαβάζετε... έως να διαγράψετε όλες τις προεκλογικές ψευτιές 

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.