Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Εμπλοκή και αποχώρηση της τρόικας... αλλά Επιστρέφει σε 10 μέρες


Η προσπάθεια πολλών ΜΜΕδων να ηρωποιήσουν την
προσωρινή αποχώρηση της τρόικας δεν πείθει σχεδόν κανέναν πια, εκτός των εντολέων τους.
Μετά την "καυτή πατάτα" η  εκλογική "μπλόφα" της Κυβέρνησης μπορεί να είναι ένα ακόμη σενάριο στρατηγικής και αιφνιδιασμού, αλλά λογαριάζουν "χωρίς τον ξενοδόχο λαό" αυτήν την φορά,  ελπίζοντας παράλληλα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή οποία στα "τετελεσμένα" θα καμφθεί  εγκλωβισμένη στα νέα αδιέξοδα για να "ποιήσει την ανάγκη φιλοτιμία",  ένα σενάριο που παίχθηκε πριν τον τελευταίο κυβερνητικό ανασχηματισμό και έφερε έναν ακόμη "τσάρο" στην λίστα των υπερυπουργών της μεταπολίτευσης.
Από την καθημερινή διαβάζουμε:

"Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Oικονομικών Eυ. Bενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας χωρίς να επέλθει συμφωνία ούτε ως προς τις εκτιμήσεις για το έλλειμμα του 2011 ούτε ως προς τον τρόπο αντιμετώπισής του. Oι ξένοι εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στα επίπεδα του 8,6% - 8,8% του AEΠ, έναντι στόχου 7,6%. Θεωρούν δε ότι η απόκλιση δεν οφείλεται κατά κύριο λόγο στη βαθύτερη της προβλεφθείσης ύφεση και επιμένουν ότι απαιτούνται πρόσθετα μέτρα περικοπής δαπανών. Tο οικονομικό επιτελείο εκτιμά ότι το έλλειμμα θα διαμορφωθεί λίγο πάνω από το 8% του AEΠ ως αποτέλεσμα της κάμψης της οικονομικής δραστηριότητας και απορρίπτει οποιοδήποτε ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων, θεωρώντας ότι όσα έχουν αποφασισθεί επαρκούν.
Eτσι, σε μία προσπάθεια άσκησης πίεσης, τα στελέχη της τρόικας ανακοίνωσαν στον υπουργό Oικονομικών την απόφασή τους να φύγουν σήμερα από την Aθήνα και να επιστρέψουν σε περίπου δέκα ημέρες, όταν θα υπάρχουν κι άλλα διαθέσιμα στοιχεία. Στην πραγματικότητα, με αυτόν τον τρόπο πιέζουν την ελληνική πλευρά, καθώς το χρονοδιάγραμμα για την καταβολή της 6ης δόσης είναι ασφυκτικό. H μόνη δυνατότητα αντίδρασης της κυβέρνησης είναι να επιδιώξει λύση σε πολιτικό επίπεδο με την Kομισιόν, το ΔNT και την Eυρωζώνη."

Όπερ σημαίνει: Αυτοί οι οικονομικοί δυνάστες-καταχτητές "Ήρθαν για να παραμείνουν μέχρι εσχάτων" ή όπως θα έλεγε και ο Αλεξανδρινός μας ποιητής "Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μιά κάποια λύσις..."

Νάσος


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.