Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Επίθεση Ερντογάν προς Ισραήλ για Παλαιστίνη - Mavi Marmara


''Το Ισραήλ πρέπει να πληρώσει το τίμημα για την άρνησή του να ζητήσει συγγνώμη για την επίθεση στο Mavi Marmara'', δήλωσε από την Αίγυπτο, όπου και βρίσκεται, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας ενώπιον των Υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου.
Ενδείκτικο του επιθετικού ύφους του Τούρκου πρωθυπουργού, προς το Ισραήλ, οι δηλώσεις τύπου:
«Η επιθετική πολιτική της κυβέρνησης απειλεί το μέλλον του ισραηλινού λαού», «Το σημαντικότερο εμπόδιο για την ειρήνη είναι η νοοτροπία της κυβέρνησης του Ισραήλ. Στην πραγματικότητα, ο ισραηλινός λαός βρίσκεται απομονωμένος εξαιτίας της πολιτικής της ισραηλινής κυβέρνησης».
Ενδιαφέρον προκαλούν κι οι δηλώσεις του περί παλαιστινιακού: «Όσο το Ισραήλ δεν ζητάει συγγνώμη, όσο δεν καταβάλλει αποζημιώσεις στις οικογένειες των μαρτύρων μας και δεν αίρει τον αποκλεισμό της Γάζας, δεν τίθεται θέμα ομαλοποίησης των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων», «Η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους αποτελεί υποχρέωση και όχι επιλογή». ...


Τέλος έτεινε χείρα φίλίας προς τον Αραβικό Κόσμο, λέγοντας: «Ο τουρκικός και ο αραβικός λαός πρέπει να είμαστε σφιχτά ενωμένοι, αντλώντας δύναμη από την αιώνια αδελφοσύνη. Μοιραζόμαστε την ίδια περιοχή και την ίδια μοίρα και ήρθε η ώρα να ορίσουμε ξανά από κοινού το μέλλον μας».
Αναμφίβολα, ο ''ψυχρός πόλεμος'' μεταξύ Τουρκίας - Ισραήλ, θα έχει μακρά συνέχεια.  
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.