Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Θεία Νέμεσις! Οι Φτωχοί εκδικούνται!

Γράφει ο Δευκαλίων

Και ενώ μαίνεται ο Α΄ Εσω-Νενεκικός Πόλεμος η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ χειροκρότησε σήμερα με φρενήρη ρυθμό τον Αρχηγό της, επιβεβαιώνοντας με τον πιο πανηγυρικό τρόπο την συνευθύνη της για το χάλι που έχει φτάσει η χώρα λόγω της πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου. Ταυτόχρονα εξελίσσεται η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αντώνη Σαμαρά. Εμείς όμως θα ασχοληθούμε με κάτι άλλο πολύ πιο σοβαρό. Η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε αποτελέσματα έρευνας για την οικονομική κατάσταση των Ελληνικών νοικοκυριών.
Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ο αριθμός των ανέργων το Β’ Τρίμηνο (Απρίλιος-Ιούνιος) 2011 ήταν 810.821, αυξημένος κατά 4,5% από τον αριθμό των ανέργων του αντίστοιχου τριμήνου του 2010. Οι μακροχρόνια άνεργοι είναι το 37% του συνόλου των ανέργων του Β’ Τριμήνου 2011, ποσοστό που παραμένει σταθερό εδώ και πολύ καιρό.
Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον μήνα Σεπτέμβριο 2011 ήταν μεγαλύτερος κατά 18,4% από τον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων τον Σεπτέμβριο 2010.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Το ποσοστό των Ελλήνων που πλήττεται από την φτώχεια να ξεπερνά πλέον το 20% και να αυξάνεται στο 23,7% για παιδιά κάτω των 17 ετών.
Όλα τα παραπάνω στοιχεία έρχονται να...
συμπληρώσουν αντίστοιχη έκθεση της Eurostat η οποία αναφέρει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση της λίστας για την φτώχεια μετά την Λετονία, Ρουμανία και Βουλγαρία.
Ίσως αυτά τα στατιστικά στοιχεία να μην λένε σπουδαία πράγματα. Σε όλους αυτούς τους δύσπιστούς είναι αφιερωμένη η καταγγελία των δασκάλων του Α’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών. Ο Δημήτρης Μαργιόλης, Πρόεδρος του εν λόγω Συλλόγου, αναφέρει ότι στην Κυψέλη παρουσιάστηκαν κρούσματα λιποθυμίας σε μαθητές. Οι γιατροί που εξέτασαν αυτούς τους μαθητές απέδωσαν τα αίτια της λιποθυμίας σε ασιτία.
Ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων καταγγέλλει εδώ και αρκετό καιρό τον Γιώργο Παπανδρέου και την πολιτική του σαν υπαίτια για την επανεμφάνιση του λιμού. Και δυστυχώς τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία και η καταγγελία των δασκάλων του Α’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών επιβεβαιώνουν αυτές τις καταγγελίες.
Εδώ φτάσαμε, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, στην Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου ο λιμός να χτυπά την πόρτα των φτωχόσπιτων. Η χώρα της οποίας οι κάτοικοι είχαν 1 τρις ακίνητη περιουσία και 280 δις καταθέσεις χρεοκόπησε υπό την ηγεσία και πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου. Σήμερα ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού που τα προηγούμενα χρόνια είτε πολύ δύσκολα, είτε δύσκολα, είχε ένα μεροκάματο που του επέτρεπε να αντιμετωπίζει με αξιοπρέπεια τις ανάγκες της ζωής απλώνει το χέρι στο συσσίτιο της Εκκλησίας ή του Δήμου για να μην πεθάνει από πείνα. Και αυτό το τμήμα του Ελληνικού Λαού θα μεγαλώνει συνεχώς αφού οι μισθοί μειώνονται και οι φόροι μαζί με τις τιμές αυξάνονται.
Και οι κύριοι Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ να χειροκροτούν χωρίς ντροπή και αίσθηση ευθύνης την σωτηρία της χώρας από τον Γιώργο Παπανδρέου (που κάθε ημέρα που περνάει αποδεικνύεται μύθος). Δηλαδή αν δεν είχε σώσει την χώρα ο Γιώργος Παπανδρέου τι άλλο θα βλέπαμε; Νεκρούς από την πείνα πεταμένους στους δρόμους; Ήμαρτον Κύριε!!!
Το τραγικά κωμικό όμως της ιστορίας έγκειται σε ένα άλλο γεγονός. Η χώρα εντάχθηκε υπό την οικονομική επιτήρηση της τρόικας για να σωθεί το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα. Τα πράγματα όμως δείχνουν ότι αργά η γρήγορα το Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα θα ενταχθεί και αυτό θέλει δεν θέλει στις μνημονιακές διαδικασίες, όπου θα συρρικνωθεί και κατόπιν θα αφελληνισθεί. Κεφαλαιώδες ζήτημα το οποίο θα μας απασχολήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες. Το πλέον κωμικοτραγικό όμως είναι ότι σε αυτά τα άρθρα θα παρουσιασθούν και οι τότε δηλώσεις των κορυφαίων στελεχών του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος με τις οποίες εκθείαζαν και επικροτούσαν την φίλο-μνημονιακή επιλογή και πολιτική. Τότε αδιαφορούσαν για τους φτωχούς και φώναζαν μπράβο στο μνημόνιο. Τώρα όμως που λόγω της μνημονιακής επιλογής οι φτωχοί όπως δείχνουν τα παραπάνω στοιχεία πλήθυναν, οι τραπεζίτες έγιναν θύματα της δικής τους αδιαφορίας. Οι φτωχοί με την υπό-κατανάλωση και τα ανεξόφλητα λόγω αντικειμενικής αδυναμίας χρέη τους πήραν τις Ελληνικές Τράπεζες μαζί τους στον γκρεμνό της καταστροφής…
Θεία Νέμεσις! Οι Φτωχοί εκδικούνται!


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.