Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Βενιζέλος... ο παρ' ολίγον "Όλον ΠΑΣΟΚ" ή Αντί του "Όλου"... μάλλον στο "Καθόλου" αλλά με "συλλογική ευθύνη" της νεοφιλελεύθερης συλλογιστικής!!!


Το νέο τρόμο δίλημμα Βενιζέλου:
«Αν σταματήσει η χρηματοδότηση, η χώρα θα καταρρεύσει»
Την ευρύτερη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προκειμένου να βγει η χώρα από την περιδίνηση, ζήτησε χτες  ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στη δραματική συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, και χαρακτήρισε την κρίση ως μια «ευκαιρία για να ανακτήσουμε την κοινή λογική και τη συλλογική ευθύνη» ενώ έδωσε μια νότα ελπίδας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ζούμε ένα δράμα, αλλά έρχεται η λύτρωση.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, που σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, έχει συμφωνήσει με τον  Γιώργο Παπανδρέου να αναλάβει την πρωθυπουργία της νέας κυβέρνησης, είπε ότι η χώρα διατρέχει θανάσιμο κίνδυνο λόγω της διεθνούς κρίσης που γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο ασφυκτική. ...


Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το κράτος πρέπει να λειτουργήσει ξανά, ώστε να μπορεί να εκπροσωπηθεί στο Eurogroup της Δευτέρας για να επιβεβαιώσει τις δεσμεύσεις της χώρας προκειμένου να εκταμιευτεί η 6η δόση και να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα στήριξης, που συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου. Προϋπόθεση για να γίνει αυτό, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είναι να υπάρξει πολιτική και κοινωνική συναίνεση, καλώντας τη Νέα Δημοκρατία να αναλάβει τις ευθύνες της, παρότι πριν από την έναρξη της συζήτησης ο πρόεδρος της ΝΔ είχε απορρίψει την πρόταση του πρωθυπουργού για κυβέρνηση συνεργασίας και είχε ζητήσει και πάλι εκλογές.
Κυβέρνηση με ορίζοντα τον Φεβρουάριο
Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στην κ. Παπαρήγα και στον κ. Τσίπρα οι οποίοι είχαν μιλήσει για εκβιασμούς και έλλειψη λαϊκής νομιμοποίησης, αντιστοιχα, τονίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση ευρύτερης στήριξης που θα προκύψει με τις συννενοήσεις που ξεκινά από σήμερα ο πρωθυπουργός, θα έχει χρονικό ορίζοντα μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, οπότε θα έχεί ολοκληρωθεί  η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και αμέσως μετά η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές. Επιπλέον,
Ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε με τον κ. Καρατζαφέρη που ζήτησε η νέα κυβέρνηση να έχει πολιτική εκπροσώπηση, αλλά επισήμανε ότι θα συζητηθούν όλα τα ενδεχόμενα.
Οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης
Τέλος, ο κ. Βενιζέλος, επισήμανε τις δέκα προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, που είναι:

    1. Να επιβεβαιώσει αμέσως την διεθνή αξιοπιστία της χώρας.
    2. Να διασφαλίσει την εκταμίευση της έκτης δόσης.
    3. Να διαπραγματευθεί το νέο πρόγραμμα και να το φέρει προς ψήφιση.
    4. Να διασφαλίσει την εκταμίευση 30 δισ. ευρώ για την επανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.
    5. Να διασφαλίσει την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων.
    6. Να καταθέσει προς ψήφιση τον προϋπολογισμό της χώρας και το αναθεωρημένο Μεσοπρόθεσμο.
    7. Να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της χώρας, τους νόμους του κράτους και να εισπράξει τα δημόσια έσοδα.
    8. Να πετύχει την εκταμίευση άλλων 35 δισ. ευρώ για την ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, όσο διαρκεί το PSI.
    9. Να διαμορφωθεί όλο αυτό το σχήμα της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα.
    10. Το αποτέλεσμα να το καταθέσει ενώπιον του ελληνικού λαού.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση πήρε τελικά ψήφο εμπιστοσύνης,  από 153 βουλευτές. Όχι ψήφισαν 145 βουλευτές. Οι Βάσω Παπανδρέου, Μίμης Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή είπαν τελικά ναι και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. (iefimerida)
φώτο από greki-gr
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.