Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

ΡΑΙΧ ΒΙΛΧΕΛΜ- REICH WILHELM: Ο ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ


Κύριος Συγγραφέας: ΡΑΙΧ ΒΙΛΧΕΛΜ- REICH WILHELM

«Ο παρορμητικός χαρακτήρας» είναι μια ψυχαναλυτική μελέτη της παθολογίας του Εγώ, ένα έργο μεγάλου ενδιαφέροντος για τους αναγνώστες του Βίλχελμ Ράιχ, τους σπουδαστές της ψυχανάλυσης και τους φίλους του σοβαρού προβληματισμού. (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Σχετικό: Η παρορμητικότητα σχετίζεται με λάθη και απροσεξία σε οικονομικά ζητήματα και στην αποταμίευση

Το να μαθαίνουμε να παίρνουμε αποφάσεις που οδηγούν σε μακροχρόνια ευτυχία και όχι στιγμιαία ευχαρίστηση θα ήταν ευεργετικό για όλους μας.
Απλές τεχνικές μπορούν να βοηθούν στη μείωση της παρορμητικής συμπεριφοράς. Για παράδειγμα μπορείτε να σκεφτείτε και αναλογιστείτε για το πως θα νιώθετε σε ένα χρόνο για την απόφαση που θα πάρετε σήμερα. Επίσης αποφεύγετε να παίρνετε αποφάσεις εν θερμώ, τη στιγμή που πιθανόν να βρίσκεστε σε κατάσταση που να μην σας επιτρέπει να δράσετε για το καλύτερο σας συμφέρον.  (medlook.net)


Ο παρορμητικός χαρακτήρας

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.