Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Έκθεση-κόλαφος για κακοποίηση μεταναστών στην Ελλάδα

 
Αναλήθειες στα λεγόμενα της Κυβέρνησης σχετικά με τις συνθήκες κράτησης των παράνομων μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας διαπίστωσε, σύμφωνα με έκθεση της, η Ευρωπαϊκή επιτροπή που διενήργησε έλεγχο στη χώρα μας για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας (CPT).
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση «Η αντιπροσωπεία της CPT διαπίστωσε ότι οι μακρόχρονες συστάσεις που έκαναν σε βασικούς τομείς που καλύπτονται από την προληπτική εντολή της επιτροπής δεν είχαν ακόμη εφαρμοστεί. Περαιτέρω, αν και οι ελληνικές αρχές είχαν απαντήσει σε προηγούμενες εκθέσεις πως είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, αποδείχθηκε ότι τα στοιχεία που έδωσαν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα». ...

Πιο συγκεκριμένα στην έκθεση αναφέρεται πως ενώ αναγνωρίζεται η δυσκολία των Ελληνικών Αρχών στο να αντιμετωπίσουν την σταθερή εισροή παράνομων μεταναστών, παράλληλα διαπιστώνεται πως οι συνθήκες υπό τις οποίες κρατούνται οι παράνομοι μετανάστες φαίνεται να είναι μια συνειδητή πολιτική από τις αρχές προκειμένου να δώσουν σαφές μήνυμα ότι μόνο τα άτομα με τα απαραίτητα έγγραφα ταυτότητας θα πρέπει να επιχειρήσουν να εισέλθουν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με την έκθεση ο σχεδιασμός των ειδικών εγκαταστάσεων όπου κρατούνται οι παράνομοι μετανάστες δεν είναι σύμφωνες με τα πρότυπα που έχει θέσει η CPT από το 1997. Ο σχεδιασμός των σωφρονιστικών κέντρων κράτησης, στον Ασπρόπυργο, τη Πέτρου Ράλλη και στο Φυλάκιο είναι εντελώς ακατάλληλες -έλλειψη συντήρησης του κτιρίου (ειδικά στους χώρους υγιεινής), κακός φωτισμός και εξαερισμός, ανεπαρκή προϊόντα προσωπικής υγιεινής και υλικά καθαρισμού, έλλειψη ρουχισμού, έλλειψη πληροφοριών που παρέχονται στους κρατούμενους, δεν έχουν πρόσβαση σε καθημερινή υπαίθρια άσκηση, και ανεπαρκής τροφή.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω εξαιτίας του υπερπληθυσμού των εγκαταστάσεων, ιδίως όσον αφορά την υγιεινή και την πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη. Στην περιοχή του Έβρου, οι συνθήκες κράτησης, σε τουλάχιστον τέσσερις εγκαταστάσεις, θα μπορούσαν να περιγραφούν ως απάνθρωπες και εξευτελιστικές. [ koutipandoras.gr
]

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την έκθεση


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.