Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Επί τέλους, η φοροδιαφυγή πατάσσεται. Η χώρα θα σωθεί!


Παρουσίαση
Βιβλίων του Β.Κ. Θεοδώρου
1. …Μην πυροβολείτε την ελληνική γλώσσα
2. Λέξεις, εκφράσεις και συμβολισμοί
3. …Τότε που γράφαμε!
18.1.2012

ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ

Κυρίες και κύριοι
Τον Ιανουάριο του 2010 εδώ, στον ίδιο αυτό χώρο, παρουσιάζοντας το βιβλίο μου “IT’S ALL GREEK INDEED”, ένα βιβλίο που περιέλαβε ολόκληρο τον ελληνικό γλωσσικό θησαυρό που πέρασε στην Αγγλική Γλώσσα, είχα δηλώσει κατάσκοπος λέξεων (word spy).
Αυτή την ονομασία έχουν δώσει οι Αμερικανοί σε τύπους σαν και εμένα, που παρακολουθούν, καταγράφουν και αναλύουν με τον δικό τους τρόπο σημαντικές λέξεις που μπαίνουν στην κυκλοφορία και καθορίζουν την καθημερινότητά μας και προδιαγράφουν το μέλλον μας.
Οι λέξεις αυτές, μπορεί να μας καταδυναστεύουν και να μας ψυχοπλακώνουν προσφέρονται όμως και για ψυχαγωγία όταν τις αντιμετωπίζουμε με χιούμορ και σαρκασμό.
Μια τέτοια μικρή συλλογή θα σας παρουσιάσω σήμερα.

Κυρίες, Κύριοι
Τα τελευταία δύο χρόνια της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής, παράλληλα με το χρηματιστήριο μετοχών αναπτύχθηκε και ένα ιδιότυπο χρηματιστήριο λέξεων και εννοιών μέσα στο μνημονιακό και κατοχικό μας περιβάλλον.
Στα καθημερινά μας ακούσματα μπήκαν λέξεις και έννοιες καινούργιες, άλλες παλιές αναβαθμίστηκαν και άλλες πλάστηκαν και ενσωματώθηκαν. Όλα εργαλεία μιας δόλιας και άθλιας προπαγάνδας με σκοπό την υποταγή μας. Χοντρό ψεύδος, εκβιασμός, παραπλάνηση, φραστική τρομοκρατία, επιστρατεύθηκαν για να κάνουν τη δουλειά.
Κορυφαία λέξη με παγκόσμιο βάρος με την οποία μας βομβαρδίζουν και μας ψυχοπλακώνουν καθημερινά είναι οι ΑΓΟΡΕΣ. Ο πολιτισμός μας έγινε ΑΓΟΡΑΙΟΣ.  ...
Ψοφοδεείς και τρεμάμενοι ηγέτες σε όλο τον κόσμο αγωνιούν για τη διάθεση των αγορών, λες και είναι αρραβωνιαστικιές! Πώς είναι σήμερα τα πουλάκια μου; Πώς ξύπνησαν τη Δευτέρα το πρωί; Και πασχίζουν να τις ηρεμήσουν, να τις καθησυχάσουν, να τις ικανοποιήσουν μεταφέροντας στους λαούς καταπιεστικά και εξοντωτικά ΜΕΤΡΑ, εν ονόματι της ηρεμίας των αγορών. 

Πώς είναι στην όψη αυτές οι αγορές; Κανείς δεν τις έχει δει στη φάτσα, καθώς είναι (ή φέρονται) ως απρόσωπες. Κυκλοφορούν με ψευδώνυμα που δεν λένε τίποτα FITCH, MOODY’S, STANDARD and POORS, GOLDMAN SACHS, και αποφεύγουν να φωτογραφίζονται.
Δεν μένει παρά να επιστρατεύσουμε τη φαντασία μας για να μπορέσουμε να σχηματίσουμε την εικόνα τους.
Εγώ μπορώ να φαντασθώ δύο εκδοχές: Η πρώτη αφορά το πώς εμφανίζονται και συμπεριφέρονται απέναντι στα έντρομα ανθρωπάκια που λέγονται ΗΓΕΤΕΣ των χωρών.
Σε αυτή την περίπτωση οι ΑΓΟΡΕΣ παίρνουν τη μορφή σκληρών γυναικών του πληρωμένου έρωτα. Και εφαρμόζουν στους πελάτες τους αυταρχικά προγράμματα σαδομαζοχιστικού περιεχομένου, σαν αυτά που διαφημίζουν τα ερωτικά περιοδικά: Φορώντας μαύρα δερμάτινα εσώρουχα και κροταλίζοντας το μαστίγιο διατάζουν τα πανικόβλητα ανδρείκελα που διοικούν την Ευρώπη να ξεγυμνωθούν, να πέσουν στα τέσσερα και σέρνοντας να ζητούν έλεος, ενώ ταυτόχρονα αυτές τα μαστιγώνουν.
Κατά τη δεύτερη εκδοχή απέναντι στους λαούς, οι αγορές μεταμορφώνονται σε ΑΡΠΥΙΕΣ. Εδώ είναι ανάγκη να θυμίσουμε το μύθο των Αργοναυτών. Ο Ιάσων και οι σύντροφοί του στο ταξίδι τους από την Ιωλκό στην Κολχίδα, περιέπλευσαν τα Δ. Παράλια της Μικράς Ασίας και σταμάτησαν στην Αλμωδησό. Βασιλιάς εκεί ήταν ο τυφλός Φινέας, καταδικασμένος από τον Δία σε αιώνια πείνα. Όταν ο Φινέας έστρωνε το τραπέζι για το γεύμα, οι Άρπυιες, ιπτάμενα θηλυκά αρπακτικά τέρατα, ορμούσαν, άρπαζαν το φαγητό του και λέρωναν ό,τι έμενε με τα περιττώματά τους. Ο Ιάσονας και οι σύντροφοί του κυνήγησαν και έδιωξαν τις Άρπυιες. Και ο Φινέας, γεμάτος ευγνωμοσύνη τους συμβούλευσε πώς να περάσουν τις Συμπληγάδες.
Έναν Ιάσονα χρειαζόμαστε σήμερα για να διώξουμε τις Άρπυιες και να περάσουμε τις Συμπληγάδες. Πού θα βρεθεί;

2. Ένα πρωτότυπο γλωσσικό φαινόμενο. ΟΛΕΤΗΡΕΣ και ΣΩΤΗΡΕΣ. Λέξεις με εντελώς, αντίθετη έννοια ταυτίσθηκαν. Αυτοί που μας κατέστρεψαν, αυτοί θα μας σώσουν. Έχει, ξαναγίνει; Έχει ξαναγίνει. Δεν είναι η πρώτη φορά που καλούμε αυτούς που μας κατέστρεψαν να μας σώσουν. Εγώ πιστεύω πως οι Έλληνες πάσχουμε από ένα πολιτικό σύνδρομο της Στοκχόλμης. (Το σύνδρομο της Στοκχόλμης είναι ο δεσμός που δημιουργείται ανάμεσα σε κακοποιούς και τα θύματά τους π.χ. το θύμα βιασμού ερωτεύεται τον βιαστή του). Ψηφίζουμε τους βασανιστές και τους βιαστές μας!!

3. ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ: Τα αποξηραμένα μυαλά των ηγετών μας, μονοδρόμησαν όλες τις επιλογές. Μονόδρομος το μνημόνιο, μονόδρομος η δανειακή σύμβαση, μονόδρομος το χαράτσι. Δεν υπάρχει πια δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Ή έτσι μας λένε.

4. ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ: Για εξαρθρωτικές αλλαγές πρόκειται. Έχουν ΕΞΑΡΘΡΩΣΕΙ τα πάντα.

5. ΣΑΛΙΟ (δεν υπάρχει). Στην ιατρική σημαίνει ξηροστομία. Το αντίθετο της σιελόρροιας των προηγούμενων χρόνων. Στην Οικονομία η έκφραση, δια στόματος του Υπ. Υγείας, καταξιώθηκε ως απεικονίζουσα την πραγματική μας κατάσταση. Αφραγκία, αδεκαρία, ταπί, φαλιμέντο, πανί με πανί. Άρα, λένε, κόψτε τα όλα.

6. Ωστόσο, οι κυβερνώντες, γνώστες εκτός των άλλων και της βιολογίας, επισημαίνουν αμέσως ότι μπορεί να μην υπάρχει σάλιο, αλλά υπάρχει ΛΙΠΟΣ (οικονομικό περιθώριο, αντοχές). Βέβαια, το άφθονο δικό τους λίπος (καθώς οι περισσότεροι είναι γνωστά παχύδερμα) δεν το πείραξαν. Ρίχτηκαν με τα μούτρα στη ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ του λαού. Ακόμη και κατηγοριών με χαμηλά ή μηδέν λιπαρά, όπως οι μικροσυνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι, οι οικονομικά ασθενείς. Και το επόμενο βήμα ήταν η επάνοδος στη γοητευτική περίοδο της Τουρκοκρατίας με το συμπαθέστατο HARAC (κεφαλικός φόρος).

7. ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ: Πού βρέθηκαν όλοι αυτοί οι φωστήρες ξαφνικά; Εμείς έναν Ζολώτα ξέραμε, άντε και έναν Πεπελάση. Και μας προέκυψαν μιλιούνια καθηγητάδες, αναλυτάδες, ειδικοί, προφήτες όλοι και συμβουλάτορες, που συναγωνίζονται στην μπουρδολογία και τους ακαταλαβίστικους όρους προφητεύοντας το μέλλον μας σαν τις τσιγγάνες. Που ήταν όλοι αυτοί οι «επιστήμονες», συνεργοί της παγκόσμιας απάτης όταν η Ελλάδα βούλιαζε στον υπερδανεισμό και ο Έλληνας κυκλοφορούσε με 36 πιστωτικές κάρτες στο πορτοφόλι; Άρα πρόκειται για μετά Χριστόν Προφήτες και είναι γνωστό πώς τους ονομάζει αυτούς ο λαός.

8. ΚΟΥΡΕΜΑ: Θα μας κουρέψουν όλους με την ψιλή. Γυναίκες – άνδρες. Οι γυναίκες θα μοιάζουνε με τις κοπέλες του Belsen και του Auschwitz, γουλί με γκριζόμαυρα ριγωτά φορέματα. Οι άνδρες, κουρεμένοι και αυτοί,  θα φέρουν πηλίκιο με την κουκουβάγια όπως οι μαθητές της δεκαετίας του 50. Και από τα μεγάφωνα θα ακούγονται τα γνωστά από τη Γερμανική κατοχή παραγγέλματα ACHTUNG (προσοχή), SCHNELL (γρήγορα), RAUSS (έξω) (από την Ευρώπη)!

9. ΓΟΜΑΡΙΑ: Κομψή λέξη που ακούστηκε πρόσφατα ως προσφώνηση (κύριοι είστε γομάρια) από το βήμα του πολιτιστικού μας λίκνου, του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Αυτός που την εκστόμισε συστεγάζεται σήμερα αδιάντροπα  ως υφυπουργός μαζί με τα γομάρια. Βρήκε ο Φίλιππος τον Ναθαναήλ δηλαδή ή λαϊκότερα κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι!

10. ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ: Η αξιοπιστία της Ελλάδος δεν ήταν ποτέ υψηλή στο εξωτερικό. Την εποχή του μεσοπολέμου όταν ο Βενιζέλος (ο παλιός) κήρυξε στάση πληρωμών, οι ίδιοι οι Έλληνες σατίριζαν την κατάσταση. Μέχρι και τη δεκαετία του ’60, που εγώ θυμάμαι, στις θεατρικές επιθεωρήσεις, στις ταβέρνες και στα σπίτια, ακουγόταν το τραγουδάκι.
«Βρε τι μυστήριο πουν’ η Ελλάδα δάνειο κλείνει, φράγκο δε δίνει».
Αυτός ήταν ίσως ο λόγος που οι δανειστές μας ζήτησαν ενυπόγραφες εγγυήσεις, από τους πολιτικούς αρχηγούς.
Αλλά εμείς έχουμε αγέρωχους ηγέτες, που ορθώνονται περήφανα και λένε όχι στην ταπείνωση: ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩ!

11. ΜΠΕΣΑ: Όπως για παράδειγμα, ο αξιότιμος αρχηγός του ΛΑΟΣ, όταν από τους δανειστές τού ζητήθηκε η υπογραφή του ως εγγυητή τήρησης του προγράμματος λιτότητας, υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται υπογραφή, (αρκεί ο λόγος) γιατί η Ελληνική γλώσσα είπε, η πλουσιότερη του κόσμου, έχει τις λέξεις ΜΠΕΣΑ και ΦΙΛΟΤΙΜΟ, που αποτελούν εγγύηση. Και για μεν το φιλότιμο, όλα καλά, αλλά η ΜΠΕΣΑ (bese), είναι ΑΛΒΑΝΙΚΗ, καρααλβανική μάλιστα όπως θα έλεγε η μακαρίτισσα Μαλβίνα Κάραλη. Πώς το έκανε αυτό ο κ. Καρατζαφέρης, με ένα κολοσσό των γραμμάτων δίπλα του (τον υφυπουργό Μπουμπούκο);

12. ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ: Άλλη κομψή λέξη, με υψηλό νόημα, που αντανακλά τα υψηλά πολιτικά μας ήθη. Χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον τελευταία, και εκφράζει το ακλόνητο του χαρακτήρα και τη σταθερότητα των θέσεων των ηγετών μας. Έτσι το «ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩ» την άλλη μέρα μετατρέπεται σε μια φαρδιά πλατιά υπογραφή.

13. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Τι είδους κυβέρνηση έχουμε; Τι πολίτευμα; Ο ευρών, κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον!
Τα πολλαπλά ονόματά της (γύρω στα 10) θυμίζουν διαρρήκτη του παλιού αστυνομικού δελτίου. Έλεγε το παλαιό αστυνομικό δελτίο: …Συνελήφθη σήμερα ο γνωστός διαρρήκτης Χαράλαμπος Καλαποθιανός ή Μακρυχέρης ή Ανοιχτοχέρης ή Πετούγιας, κ.λ.π.
•    Συγκυβέρνηση λένε πολλοί. Άπαπα, λέει ο Σαμαράς. Εμείς δεν συγκυβερνούμε  στηρίζουμε συμβολικά (με έξη υπουργούς).
•    Εθνικής συνεννόησης (πλήρους ασυνεννοησίας).
•    Εθνικής συνευθύνης (συνυπαιτιότητας, συνενοχής).
•    Εθνικής σωτηρίας (αλοίμονό μας! Ο σώζων εαυτόν σωθήτω!)
•    Μεταβατική, επιβατική, λαθρεπιβατική.
•    Μαύρο μέτωπο, λέει η Αριστερά.
•    Jurassic Park (50 δεινόσαυροι) λέει ο Μ. Ανδρουλάκης.
•    Παπαδημοκρατία λένε οι πλακατζήδες.
•    Από τα συστατικά της μπορούμε να την πούμε Εθνικο-σοσια-ληστρική-Νέα-Νέα (και πολύ Νέα) Δημοκρατία.
•    ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ λένε άλλοι (μήπως ΙΝΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ;) να γίνουμε όλοι Ινδοί κούληδες και να πληρωνόμαστε με λίγες ρουπίες.

14. ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ: Γαλλική εφημερίδα έγραψε ότι οι Mercosi έφαγαν τους Papasconi (Παπανδρέου – Μπερλουσκόνι).

15. ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΑ: Πολλοί πιστεύουν ότι ίσως είναι η λύση στο οικονομικό πρόβλημα. Ωστόσο επειδή η Merkel τα σιχαίνεται και δεν θέλει να τα ακούσει, κατήντησαν ΒΡΩΜΟΛΟΓΑ.
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ (P.S.I.): Μεγάλη δυσκολία φαίνεται πως υπάρχει στην συμφωνία για την ανταλλαγή ομολόγων. Ο Charles Dalara αποδεικνύεται σκληρός διαπραγματευτής και μας έχει κάνει τη ζωή ποδήλατο. Η Ελληνική Κυβέρνηση εντόπισε αυτή τη δυσκολία και κάνει κάθε προσπάθεια για να ξεπεραστεί. Γι’ αυτό σκέπτεται να διώξει τον Dalara και στη θέση του να βάλει τον Jimmy Panoussi.

16. ΓΟΥΟΝΑΜΠΗΔΕΣ: (Αγγλικά: I want to be, Αμερικάνικα: I wonna be = θέλω να γίνω). Υπουργός εξαπτέρυγο του Παπανδρέου ονόμασε έτσι απαξιωτικά όσους ζήλωσαν την δόξα και την επιτυχία του και θέλουν να τον διαδεχθούν!

17. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ: Πολλοί ανησυχούν μήπως ο επόμενος πρωθυπουργός είναι ο πρωθυπουργός της δραχμής. Προσωπικά δεν στεναχωριέμαι. Αντίθετα, πιστεύω πώς θα είναι μια αναβάθμιση αφού τελευταία είχαμε πρωθυπουργούς της ΔΕΚΑΡΑΣ.

18. ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ: Εδώ είναι όλα τα λεπτά!   Πριν από 28 χρόνια, ένας προφητικός τραγουδιστής, ο Γιάννης Μηλιώκας, συνέθεσε  και τραγούδησε ένα προφητικό τραγούδι.
Περιέγραψε την τότε κατάσταση, που ταιριάζει πολύ με τη σημερινή.
Πιάσαν τα πόστα κοθώνια
Όλα τα ξέρουν – ξεράδια
Κι ήρθανε λέει να μας σώσουν,
Που να μη σώσουνε ποτέ.
Άστα να πάνε στο διάολο
Κάθε καρέκλα και χάχα
Όλα πηγαίνουν στο φούντο
Κι αυτοί το δικό τους χαβά.
Και κατέληγε με την προφητεία:
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μακάκες
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και χαζούς.



Κυρίες και κύριοι, η προφητεία εκπληρώθηκε:
Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Πάγκαλος, σε συνέντευξή του σε Γαλλικό κανάλι, απαντώντας σε ερώτηση «Τι είναι όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται στην Ελλάδα» είπε επί λέξει:
Ces sont des communistes
Ces sont des fascistes
Et ces sont des cons.
Τα δύο πρώτα τα αναγνωρίζετε. Το τρίτο είναι αυτό που προφήτευσε ο Μηλιώκας.
Το δράμα είναι ότι όσους δεν είμαστε κομμουνιστές ή φασίστες, αναγκαστικά θα μας εντάξουν στην τρίτη κατηγορία.

Κυρίες και κύριοι
Προσπάθησα να δείξω τη δύναμη των λέξεων. Και πρέπει να με παραδεχθείτε! Με 16 λέξεις σας σκιαγράφησα τη σημερινή μας κατάσταση που απορρέει από την τελευταία διετία του Τιτανικού. Όταν ο Τιτανικός βυθιζόταν, η ορχήστρα εξακολουθούσε να παίζει. Καθώς η Ελλάδα βυθίζεται, εμείς, φορώντας τα σωσίβιά μας, πρέπει να διατηρήσουμε το χιούμορ μας.
Αλλά δύναμη δεν έχουν μόνο οι λέξεις. Και για να μην αδικήσω και τη δύναμη των αριθμών, τελειώνοντας παραθέτω τρεις αριθμούς που καθορίζουν ένα ολόκληρο σύστημα. Το σύστημα συναλλαγής, μεταξύ εφοριακών και φοροοφειλετών. Το σύστημα είναι 4-4-2, όπως ανακοινώθηκε επίσημα. Είναι παρμένο από την ποδοσφαιρική ορολογία και σημαίνει 40% έκπτωση στην οφειλή, 40% για την τσέπη του εφοριακού και 20% στο πολύπαθο Ελληνικό κράτος.
Επί τέλους, η φοροδιαφυγή πατάσσεται. Η χώρα θα σωθεί!
Σας ευχαριστώ.


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.