Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Εκπομπή:Δίστομο- Χάγη: Όταν η Ελλάδα εκτελεί το συμφέρον και την αξιοπρέπειά της


Untitled from Kouti Pandoras on Vimeo.

Η Ελλάδα είναι από τα μεγαλύτερα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας. Πλήρωσε αναντίστοιχα με το μέγεθός της, τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Παρ’ όλα αυτά είναι η μόνη χώρα που δεν πήρε ποτέ αποζημιώσεις για τον πόλεμο. Οι κυβερνήσεις της, με διάφορα επιχειρήματα, αλλά με πραγματικούς λόγους που τώρα ακόμη αποκαλύπτει η έρευνα, δεν προχώρησαν σε διεκδικήσεις από τη Γερμανία.
Ακόμη και οι διεκδικήσεις θυμάτων μεμονωμένα εναντίον της Γερμανίας, αντί να βρουν τη συμπαράσταση του ελληνικού κράτους, αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Πώς η διεκδίκηση των κατοίκων του Διστόμου εμποδίστηκε με κάθε τρόπο;
Πως οι ελληνικές κυβερνήσεις «έκρυβαν κάτω από το χαλί» τις διεκδικήσεις για την δικαίωση της Ελλάδας;
Τι σημαίνει η πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης;
Γιατί η Ελλάδα δεν κάνει καμία κίνηση που θα ωφελούσε ενδεχομένως και σε διαπραγμάτευση του χρέους;
Το «Κουτί της Πανδώρας» ανοίγει για τη διαδρομή από το Δίστομο στη Χάγη και καταγράφει τους σταθμούς κατά τους οποίους η Ελλάδα εκτελεί το συμφέρον και την αξιοπρέπεια της.
Το «Κουτί της Πανδώρας» στη ΝΕΤ
Τρίτη 21 Φεβρουαρίου στις 23:00 μμ
«Επειδή τίποτα δεν είναι, όπως φαίνεται»
Δείτε επίσης την εκπομπή Πολεμικές αποζημιώσεις-Ένας μυστικός πόλεμος ή μια προδοσία; και ποιός ήταν ο ρόλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή και την υπόθεση Μέρτεν.
http://www.koutipandoras.gr/?p=4700

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.