Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Χίου Μάρκος: «Δεν πρέπει να μένουμε αδιάφοροι στα προβλήματα των εργαζομένων»


Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης,

Με αισθήματα ποιμαντικής ευθύνης η Εκκλησία μας χαιρετίζει τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγίας. 
Σε καιρούς δύσκολους για τους εργαζόμενους αδελφούς μας, δεν δικαιούμεθα να μένουμε αδιάφοροι στα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, κυρίως αυτά που αφορούν τον τομέα της υγείας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος με αφορμή την εργατική Πρωτομαγία.
Επίσης ο κ. Μάρκος τονίζει: «Η Εκκλησία μέσα από την Αγία Γραφή μας προτρέπει να αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της εργασίας σε κάθε άνθρωπο. Η εντολή «εργάζεσθαι» που ο Θεός έδωσε στους πρωτοπλάστους μας ελέγχει σήμερα με την διαπίστωση της αυξανόμενης ανεργίας». ...

Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Χίου, αναφέρθηκε και στην ανεργία των νέων σήμερα, υπογραμμίζοντας ότι «θα ήθελα να σταθώ στο ζήτημα της εργασίας των ανηλίκων, που φοβούμαι ότι γίνεται αντικείμενο εκμεταλλεύσεως από μερικούς.»
«Περισσότερος σεβασμός στα δικαιώματα των παιδιών είναι δείγμα και της χριστιανικής πνευματικότητος και του πολιτισμού μας», προσθέτει ο κ. Μάρκος.
Τέλος ο Μητροπολίτης Χίου ευχήθηκε ο Χριστός να συμπαραστέκεται στην ζωή όλων, τονίζοντας «ότι πρέπει να φωτίζει τους αρμοδίους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων, αλλά και των ανέργων»
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.