Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Βιργινία Τσουδερού: Ολέθριες Αντιφάσεις


Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε μεγάλες προσδοκίες από τον θεσμό των βουλευτών Επικρατείας
Όταν το ’74 επέστρεψε στην Ελλάδα και άμεσος στόχος ήταν η εδραίωση της Δημοκρατίας, θέλησε να επιστρατεύσει εξέχουσες προσωπικότητες που πέραν από την βεβαιότητα ότι θα προσέφεραν τις επιστημονικές τους γνώσεις και την επαγγελματική τους ικανότητα, θα ήταν υπόδειγμα ήθους και κοινωνικής ευθύνης. Γρήγορα δυστυχώς, περεξέκλεινε o θεσμός από τον αρχικό στόχο και  χρησιμοποιήθηκε για την εξυπηρέτηση κομματικών συμφερόντων. Έτσι, αντί να επιστρατεύονται διακεκριμένες προσωπικότητες υπηρέτησε τις επιδιώξεις Κομματικών ή και προσωπικών φιλοδοξιών.
Παρατηρούμε ότι όλο και περισσότερο χρησιμοποιείτε για την κάλυψη και προστασία ατόμων που δεν έχουνε να προσφέρουνε παρά αρνητικά. Αυτές τις ημέρες υπήρξαμε και πάλι μάρτυρες αναγόρευσης ατόμου στην τιμητική πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος που αναζητά αυτοδυναμία με την ψήφο μας, παρόλο ότι ακόμα ο εκλεκτός της κατέχει θέση ως ανώτερος δικαστικός λειτουργός. ...
Η κρίση που περνάει η πατρίδα είναι κρίση ηθικής, η οποία αναζητά την θεραπεία της με την επιστράτευση πολιτών υπεράνω κάθε υποψίας, ικανούς πολίτες που δεν έχουνε ενστερνιστεί τις αξίες της πελατειακής κοινωνίας. 
Όσοι νέοι φιλοδοξούν να ηγηθούν της ανάκαμψης της πατρίδας έχουν και την ευθύνη να διερευνούν την ύπαρξη ναρκών πριν στηρίξουν η και διορίσουν σε προβεβλημένα αξιώματα νέους συνεργάτες τους. 
Βιργινία Τσουδερού 
27 Απριλίου 2012
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.