Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Η μετάλλαξη της πολιτικής σε τζόγο! Το παράδειγμα της ΝΔ με τις περιπτώσεις Συμπιλίδη και Γιαννέλη και η μετάλλαξη της ΝΔ σε ... "Πολ. Αν."

 
Γράφει ο Λάζαρος Ελευθεριάδης

Στην πολιτική και στον “τζόγο” δεν υπάρχει ηθική, υποστηρίζουν οι οπαδοί αυτής της εκδοχής περί της “πολιτικής, και αυτό έρχεται να το επιβεβαιώσει με τον πιό εκκωφαντικό τρόπο, ίσως το μεγαλύτερο, ή ένα απο τα μεγαλύτερα κόμματα στην Ελλάδα, η Ν.Δ.
Η συμπεριφορά της ηγεσίας του οποίου κόμματος, αποτελεί πλήρη επιβεβαίωση αυτών οι οποίοι, επέκριναν το κόμμα της Ν.Δ, με επιχειρήματα εκτός των άλλων πολιτικών επιχειρημάτων, κυρίως για την ανήθικη πολιτική συμπεριφορά του, απέναντι σε στελέχη του, πόσον μάλλον απέναντι σε πολίτες διαφορετικής πολιτικής απόχρωσης.

Ο κ. Ι. Γιαννέλλης, στέλεχος της Ν.Δ και βουλευτής της στόν Ν.Λέσβου, χρόνια τώρα, κάνει αγώνες για το κόμμα του, με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια, και είναι από τους λίγους (μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού) ενασχολούμενους με την “πολιτική” οι οποίοι δεν έχουν πλουτίσει από την πολιτική, απεναντίας θα έλεγα.
Παρότι δεν ανήκω στον ίδιο πολιτικό χώρο με τον κ. Ι. Γιαννέλλη, οφείλω να ομολογήσω ότι η “πολιτική σταδιοδρομία” του ήταν αξιοπρεπής, έντιμη και με χαρακτηριστικά σοβαρότητος, αυτό που όλοι σε αυτόν τον τόπο ονομάζουμε πλήρης “ήθους”. ...

Η απομάκρυνση του παλαιού στελέχους, απο τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου, για τίς εκλογές της 06 Μαίου 2012, και παρά τίς διαβεβαιώσεις της ηγεσίας της Ν.Δ, περί της υποψηφιότητός του, την στιγμή κατά την οποίαν ο κ. Γιαννέλλης βρισκόταν στην Λήμνο για προεκλογικό αγώνα, ήρθε ώς “κεραυνός εν αιθρία”, στην μικρή κοινωνία του Ν. Λέσβου.

Οι αντιδράσεις πολλές και απο διαφορετικές πλευρές, παρά ταύτα η Ν.Δ ώς πολιτικός οργανισμός με ανάλογο “πολιτικό βάρος και ήθος”, αταλάντευτη σε αποφάσεις τίς ηγεσίας της, ανταπαντά με το επιχείρημα της “απαίτησης ποσόστοσης των γυναικών” και τοποθετεί δύο γυναίκες υποψήφιες, παρότι υπεσχέθη αντίστοιχη υποψηφιότητα στον κ. Γιαννέλλη, η οποία προκαλεί την εκπαραθύρωση ενός “υγειούς” πολιτικού, δυστυχώς απο τούς ελάχιστους εναπομείναντας.

Και αντί να τον “αξιοποιήσει” ώς έχοντα αυτήν την έξωθεν καλή μαρτυρία, μεγιστοποιώντας την “συλλογή” ψήφων στον Νομό, τον αποβάλλει με τον πιό αδίστακτο, ανήθικο και εν πολλοίς ανέντιμο τρόπο.

Την ίδια στιγμή τοποθετεί ώς υποψήφιό της στον Νομό του Κιλκίς τον κ. Συμπιλίδη, τον άνθρωπο ο οποίος “έριξε” ουσιαστικά την κυβέρνηση της Ν.Δ το 1993.

Η επιστροφή του Γιώργου Συμπιλίδη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας έπειτα από 20 ολόκληρα χρόνια και μάλιστα στην ίδια λίστα υποψηφίων με τον γιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, την κυβέρνηση του οποίου είχε ρίξει το 1993, δημιουργεί πλέον ένα διαφορετικό “πολιτικό σκηνικό” εντός της Ν.Δ.

Ο πρώην βουλευτής του Κιλκίς, ο οποίος με την αποχώρησή του από το κόμμα της Ν.Δ, το 1993 (χωρίς να παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα) οδήγησε τη χώρα σε εκλογές.

Είχε ακολουθήσει τότε, τον Αντώνη Σαμαρά στην Πολιτική Ανοιξη, δίνοντας ουσιαστικά την “χαριστική βολή” στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έπεσε, με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές και στη συνέχεια, σε επανεκλογή του ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Γ. Παπανδρέου.

Όμως την ίδια ώρα, η Ελίζα Βόζεμπεργκ, είναι η μοναδική από τους “μετανοούντες” διεγραμμένους βουλευτές, οι οποίοι, παρά το γεγονός ότι ενθέρμως στήριξαν τον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ, δεν “ενταχθήκαν” στα ψηφοδέλτια, μετά από ένα θρίλερ επαφών, με τον γραμματέα του κόμματος της Ν.Δ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, σήμερα το πρωί (17-04-2012) στη Συγγρού.

Η Ν.Δ ζητούσε έγγραφες δεσμεύσεις, κάτι το οποίο, το προηγούμενο διάστημα η κυρία Βόζεμπεργκ έκρινε ως περιττό, αφού είχε τοποθετηθεί δημοσίως και μάλιστα αρκετές φορές υπέρ της “πίστης” της, στην παράταξη.

Όπως φαίνεται η “πίστη” μόνο στην παράταξη δεν αρκεί, θέλει κάτι παραπάνω, την “αιώνια πίστη” στόν αρχηγό!!!

Ένα είναι βέβαιον, ότι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη της δημόσια αντίδραση σε αυτήν την στάση της Ν.Δ.

Αξιοπρόσεκτο και το επισημαίνω ιδιαιτέρως, είναι η απαίτηση της ηγεσίας της Ν.Δ, απο την κ. Βόζεμπερκ, να δεσμευτεί εγγράφως, στο ότι θα ακολουθήσει την “κωλοτούμπα” του Α.Σαμαρά, δηλαδή την μνημονιακή πολιτική των Μέρκελ και Σαρκοζί.

Οι αρχαίες τραγωδίες επανέρχονται ενίοτε, επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε, μόνον που αυτήν την φορά επανήλθαν ώς κωμωδία εσχίστου ποιότητος !!!

Το επιμύθιον απλό :

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ!!!


ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ !!! 


 ==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.