Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Αβεβαιότητα και ακινησία... Εβδομάδα Παθών… μακράς διαρκείας!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη, 

Σε κλίμα σκανδαλολογίας και αντεγκλήσεων ξεκινά η προεκλογική περίοδος, με τις δημοσκοπήσεις να εμφανίζουν ένα διαλυμένο πολιτικό σκηνικό.

Η χώρα προετοιμάζεται για το πιο φτωχικό Πάσχα της μεταπολιτευτικής περιόδου, μέσα σε μια ατμόσφαιρα ρευστότητας και αβεβαιότητας και με την ίδια κυβέρνηση να διατηρείται στην εξουσία, αν και είναι βέβαιο πως ουδείς πρόκειται να ασχοληθεί με τα φλέγοντα ζητήματα.

Ενδεικτική της απραξίας και η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος τον επισκέφθηκε ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για να τον ενημερώσει για τα… ταξίδια του στη Νέα Υόρκη και στην Κωνσταντινούπολη, ενώ, όπως έγινε γνωστό, συζήτησαν για… τις εξελίξεις στην ευρωζώνη και την κατάσταση στην Ελλάδα, για το πολιτικό κλίμα και το κυβερνητικό έργο αλλά και για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Την ώρα που ο κ. Παπαδήμος κουβέντιαζε με τον κ. Παπανδρέου, στους σταθμούς των ΚΤΕΛ επικρατούσε πολεμική ατμόσφαιρα λόγω της απεργίας, γινόταν γνωστό ότι τα μουσεία θα λειτουργούν με χειμερινό ωράριο και το… καλοκαίρι, οργανωνόταν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την γερμανική πρεσβεία, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έτρωγε νηστίσιμα στην φυλακή και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τον Ανταγωνισμό Χοακίν Αλμούνια ήταν ο μόνος που ασχολείτο με την Ελλάδα!

Ο κ. Αλμούνια αποκαλούσε τη χώρα μας «υπ' αριθμόν ένα πρόκληση στην ευρωζώνη», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διασωθεί με προγράμματα στήριξης ύψους πολλών δισεκατομμυρίων.  ...

Παράλληλα, υπερασπιζόταν τα προγράμματα λιτότητας, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να συνοδεύονται και από διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

«Εάν δεν υπήρχε η Ευρώπη, θα έπρεπε να την ανακαλύψουμε προκειμένου να επιλύσουμε καλύτερα την κρίση», είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Όπως όλα δείχνουν, η Εβδομάδα των Παθών θα είναι… μακράς διαρκείας!
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.