Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Προκλητική η Bild, στο πλευρό της Ελλάδας όμως ο Ρεχάγκελ - Ελλάδα εναντίον Γερμανίας. Μεγάλο και ιστορικό ματς! [Germany - Greece 0-1 Monty-Pythons]


Ένα ακόμα προκλητικό δημοσίευμα της γερμανικής φυλλάδας, Bild, έρχεται να προστεθεί μία ημέρα μετά τις ελληνικές εκλογές και λίγες μόνο ώρες πριν την αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδας με τη Γερμανία στο Euro 2012.
«Παίζουμε με τους χρεωκοπημένους Έλληνες» τιτλοφορείται το άρθρο της για το επικείμενο παιχνίδι για τα προημιτελικά της διοργάνωσης την Παρασκευή. Η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει σαρκαστικά το πάθος των Ελλήνων φιλάθλων για το παιχνίδι, από το οποίο «οι Έλληνες νομίζουν ότι θα πάρουν εκδίκηση για την κατάντια τους», ενώ δεν παραλείπει να παραθέσει μερικά από τα συνθήματα που έχουν κυκλοφορήσει στις τάξεις των φιλάθλων. «Φέρτε μας τη Μέρκελ» αναφέρει χαρακτηριστικά η Bild.
Υπενθυμίζεται ότι η γερμανική εφημερίδα είχε «τιμηθεί» με το… χρυσό ευρωπαϊκό γαϊδουράγκαθο για την εγκυρότητα των ρεπορτάζ της. Το «βραβείο» αφορούσε το δημοσίευμα που προέτρεπε τους Έλληνες να πουλήσουν τα νησιά τους για να ξεπληρώσουν το χρέος της χώρας τους. ...
Ο Ότο Ρεχάγκελ όμως πανηγύρισε σαν Έλληνας τη νίκη επί της Ρωσίας, ο οποίος ως «Ρεχακλής» πέτυχε τον μεγαλύτερο άθλο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι Γερμανοί προκρίθηκαν και η Βild τον αναζήτησε για το ραντεβού της Παρασκευής «αυτή την Εθνική δεν πρέπει να την υποτιμήσει και ειδικά στα προημιτελικά. Μάχεται το ίδιο καλά όπως πριν οκτώ χρόνια, έχει απίστευτο πάθος και ταυτόχρονα είναι εξαιρετική στα μετόπισθεν. Έχει ένα εξαιρετικό δίδυμο Παπασταθόπουλο και Παπαδόπουλο» ήταν το αρχικό σχόλιο του 73χρονου πρώην Ομοσπονδιακού τεχνικού.
Ο Ρεχάγκελ στάθηκε στην πρόκριση κόντρα στους Ρώσους, αλλά και στον Καραγκούνη λέγοντας: « Ήμουν εννέα χρόνια προπονητής εκεί. Η ομάδα έχει αλλάξει, αλλά ο αρχηγός είναι ο ίδιος, ο Καραγκούνης, ο οποίος σκόραρε το νικητήριο γκολ εναντίον της Ρωσίας.».
Οι Γερμανοί ανησυχούν και θυμούνται την πορεία του 2004, κάτι για το οποίο ρώτησαν τον Ρεχάγκελ «Τότε ήταν η Πορτογαλία, όμως εμείς ως αουτσάιντερ κάναμε την διαφορά και δώσαμε χαρά στους Έλληνες. Αυτή η πρόκριση φέρνει ευτυχία στη Χώρα που περνά δύσκολες στιγμές. Η επιτυχία έχει ανεβάσει αρκετά την ψυχολογία των Ελλήνων» και κατέληξε ο Ότο «Όλα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο». (pygmi.gr)

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.