Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Η πιο νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση προετοιμάζεται!


Γράφει ο Δευκαλίων

Και το πόκερ άρχισε… Η Νέα Δημοκρατία κατέλαβε την πρώτη θέση στις χθεσινές εκλογές και πήρε το bonus των 50 εδρών. Έτσι σήμερα το μεσημέρι πήρε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις με τα υπόλοιπα κόμματα.
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα… το ΠΑΣΟΚ του κ. Ε. Βενιζέλου και η ΔΗΜ.ΑΡ του κ. Φ. Κουβέλη θα συμπορευτούν (είτε με στάση ανοχής, είτε με ψήφο εμπιστοσύνης, είτε με συμμετοχή στην κυβέρνηση) με την Νέα Δημοκρατία του κ. Α. Σαμαρά.
Άρα το μεγάλο πρόβλημα του κυρίαρχου εγχώριου πολιτικοοικονομικού πλαισίου λύθηκε. Έχουμε κυβέρνηση φιλομνημονιακή.
Το ερώτημα είναι: πόσο φιλομνημονιακή θα είναι αυτή η κυβέρνηση;
Η απάντηση: η κυβέρνηση αυτή θα πρέπει να ενταφιάσει το Μνημόνιο Νο. 2 και να υπογράψει το Μνημόνιο Νο. 3.
Γιατί το λέμε αυτό;
Ήδη το Μνημόνιο Νο. 2 είναι γράμμα κενό. Η κατάρρευση των εξόδων και η αποτυχία σε όλους τους άλλους στόχους του Μνημόνιου Νο. 2 εξαναγκάζει την νέα κυβέρνηση να αναζητήσει λύση στην υπογραφή μίας νέας μνημονιακής σύμβασης, του Μνημόνιου Νο. 3. Αυτή είναι η πραγματικότητα που θα περιβληθεί επικοινωνιακά ως επαναδιαπραγμάτευση του...
Μνημονίου Νο. 2.
Καταλαβαίνουμε όλοι ότι μία τέτοια εξέλιξη θα μπορεί να δρομολογηθεί από μία κυβέρνηση απόλυτα εναρμονισμένη με την μνημονιακή λογική. Δηλαδή ταυτισμένη απόλυτα με την νεοφιλελεύθερη κρατούσα ιδεολογία.
Άρα η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά από τις διεργασίες μεταξύ Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ θα είναι ακραία νεοφιλελεύθερη.  

Η πιο νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση προετοιμάζεται!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.