Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Ολυμπιακής επιτροπής (ανοικτή επιστολή)

             
Αξιότιμοι κύριοι.

            Το να σκοτώνει κάποιος τα όνειρα ενός παιδιού, με όλη την ταπεινότητά μου, νομίζω πως αντίκειται στο ήθος των Ολυμπιακών αγώνων.
            Επιτρέψτε μου όμως μιαν εισαγωγή.
            Οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι αγώνες νεκρικοί, προς τιμή της φιλίας. Το γνωρίζετε αυτό. Επίσης ίσως να γνωρίζετε πως στην Ελλάδα η λέξη Ό-λυμπος σημαίνει από εκεί που βγαίνει το φως. Στον κάθε τόπο υπήρχε ένας Όλυμπος, μέχρι και τεχνητό ανάχωμα των Μεσσηνίων κατά τον πόλεμο με τους Σπαρτιάτες. Στην Ελλάδα υπάρχουν 17 Όλυμποι, με τον γνωστό Όλυμπο πατέρα όλων.
            Επίσης το φως είναι συνυφασμένο με τη φιλία. Φιλία και φιλί σημαίνει φως ψυχής και ζέστη σώματος, Ο Όλυμπος δεν είναι τυχαίο που σχετίζεται με τη ζεύξη. Ο Ζευς σημαίνει ζεύξη, που στη γενική και πέρα γίνονται πολλοί και δυισμός, καταλήγοντας στην κλιτική ξανά στην ονομαστική ζεύξη. (Ο Ζευς, του Διός…ώ Ζεύ). Η ζεύξη λοιπόν είναι η αρχή και το τέλος των Ολυμπιακών αγώνων.
            Τώρα πάω στην απόφασή σας περί της καρατόμησης της Παπαχρήστου. Φοβάμαι ότι φερθήκατε σαν ιεροεξεταστές, ως Τουρκοεμάδα. Και αυτός ακόμα καλούσε τους υποψήφιους στην πυρά αιρετικούς να απολογηθούν. Εσείς, γιατί δεν καλέσατε την Παπαχρήστου;
            Η κοπέλα ζήτησε συγνώμη, δημόσια. Εσείς, ούτε να το ακούσετε, αφού την είχατε καρατομήσει. Και δεν υπάρχει χειρότερη τιμωρία από το να καταστρέφετε τα όνειρα ενός ανθρώπου, πολύ δε μάλλον περισσότερο όταν νη προηγούμενη ζωή της έχει δείξει ότι έχει ταχθεί στην Ολυμπιακή ιδέα. Τη σκοτώσατε χωρίς απολογία, για μια ανοησία, τηρώντας όχι την ουσία αλλά το τυπολατρικό.
            Αξιότιμοι κύριοι. ...
Η δουλειά σας (πάλι κατά την ταπεινότητά μου) δεν είναι να τηρείται το πρωτόκολλο. Η δουλεία της Ολυμπιακής επιτροπής θεωρώ πως είναι να κρίνει και να αποφασίσει για το κάθε πρακτικό, προάγοντας τον Ολυμπισμό, τη συγχώρεση και τη φιλία, και δείχνοντας πρώτα αυτή τη μεγαλοσύνη της σε κάθε ειλικρινή αίτηση συγνώμης. Φοβάμαι πως υποπέσατε σε λάθος, και είναι πια αργά ή μάλλον είμαστε - είσαστε στο παρά ένα.
            Ανακαλέστε την απόφασή σος περί του αποκλεισμού της και στείλτε την στο στάδιο της άμιλλας να αγωνιστεί, μη έχοντας στην τελετή της εισόδου παρελάσει. Αυτό ήδη είναι μια τιμωρία. Φανείτε φίλιοι, Ολύμπιο και Ζευκτικοί, όχι δυιστές, κλείνοντας μιαν απόφαση με την αποδοχή της αίτησης συγνώμης. Διότι η συν-γνώμη σημαίνει ήλιος και φως από το νικητή, κατά του αιτούντος.
            Κύριοι, κερδίσατε. Η Παπαχρήστου σας ζήτησε σχεδόν γονατιστά συν-γνώμη, ήλθε με τη γνώμη σας και την επαυξάνει. Φανείτε πραγματικοί ηγέτες. Φανείτε Ολύμπιοι και δεκτικοί. Αλλιώς, αποτύχατε κατά την κοινή αντίληψη που ξέρει να συγχωρεί και να υπομένει.   
            Με εκτίμηση



(Τα στοιχεία του συντάκτη μας στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου)

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.