Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Οργή για τη συνάντηση πρωθυπουργού τρόικας πριν τις προγραμματικές δηλώσεις

Την οργή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η απόφαση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, να συναντηθεί με την τρόικα πριν παρουσιάσει στη Βουλή τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης:
Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, αναφέρεται ότι η επιλογή του κ. Σαμαρά να συναντηθεί πρώτα με την τρόικα και μετά να παρουσιάσει στη Βουλή τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης «δείχνει με σαφήνεια τις προθέσεις και τις προτεραιότητές της».
Σημειώνεται, επίσης, ότι «τα όσα προεκλογικά υποστήριζαν τα τρία κόμματα περί επαναδιαπραγμάτευσης, έχουν δώσει πλέον τη θέση τους στην πιστή εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων, αγνοώντας πλήρως το μήνυμα των εκλογών». 
Η ανακοίνωση καταλήγει αναφέροντας ότι «η μοναδική προοπτική ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας προϋποθέτει την ανατροπή της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής και τη συγκρότηση ενός νέου στρατηγικού σχεδίου για τη στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης και την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας».
Απαντώντας,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, τόνισε: «Αυτή η κυβέρνηση με εντολή του λαού, έχει επιλέξει την παραμονή μας στην Ευρώπη και το ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα συμφέροντα της δραχμής, ας περιμένουν μέχρι τις επόμενες εκλογές».
Πολιτικά και διπλωματικά απαράδεκτη η δήλωση Κάμερον
Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Π. Κουρουμπλή, αντέδρασε και επίσημα στη δήλωση του πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον περί της πρόθεσης της χώρας του να κλείσει τα σύνορα στους Έλληνες σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από το ευρώ:

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρουμπλής, χαρακτήρισε τη δήλωση πολιτικά και διπλωματικά απαράδεκτη και πρόσθεσε ότι «σε κάθε περίπτωση είναι σαφές ότι τέτοιου τύπου ολισθήματα δεν συμβάλλουν στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητο προκειμένου να αντιμετωπίσει η ΕΕ την οικονομική κρίση που την πλήττει συνολικά».
Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ακόμη ότι «η Μεγάλη Βρετανία φιλοξενεί στο έδαφός της την έδρα του κερδοσκοπικού τραπεζικού συστήματος που αποτελεί τον πυρήνα δημιουργίας των προβλημάτων που βιώνουν καταστροφικά οι ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα η Ελλάδα. Ο κ. Κάμερον θα όφειλε να προβεί σε σχετικές διορθωτικές κινήσεις στο εσωτερικό της χώρας του προτού προβεί, με απαράμιλλη ομολογουμένως ευκολία, σε διαλυτικές των ευρωπαϊκών δεσμών δηλώσεις».
Ο κ. Κουρουμπλής, κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να προχωρήσει σε όλες τις προβλεπόμενες διπλωματικές κινήσεις προκειμένου ο κ. Κάμερον να αναιρέσει τις σχετικές δηλώσεις, «οι οποίες πλήττουν τόσο την αξιοπρέπεια της χώρας μας, όσο και την αρχή της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών που συνιστά έναν εκ των θεμέλιων λίθων της ευρωπαϊκής ενοποίησης».
«Ο κ. Κάμερον και οι συν αυτώ οφείλουν να θυμούνται ότι ο λαός στον οποίο απευθύνονται, στους δύο παγκόσμιους πολέμους ανιδιοτελώς στάθηκε στο πλευρό της Μεγάλης Βρετανίας πληρώνοντας τεράστιο τίμημα. Η Ελλάδα σε αυτές τις κρίσιμες ιστορικές συγκυρίες για την Ευρώπη δεν επέλεξε το δρόμο χωρών που σήμερα τη δείχνουν με το δάχτυλο», πρόσθεσε.
Καταλήγοντας, ο κ. Κουρουμπλής διερωτήθηκε: «Μήπως τα ελληνικά μουσεία στολίζονται από κλεμμένα έργα υψηλής πολιτιστικής αξίας και ως εκ τούτου ο κ. Κάμερον αισθάνεται ότι μπορεί να απευθύνεται με αυτό τον τρόπο στη χώρα μας;».  (eklogika)

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.