Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Οι Ρογκ Ολυμπιακοί αγώνες (Τι θα κάνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή;)

Ο κάθε λαός έχει τα σύμβολά του, τα οποία αν εξάγονται πρέπει οι εισαγωγείς να μην τα ευτελίζουν, τουλάχιστον όταν αυτοί είναι υπεύθυνοι φορείς. Για το Κοράνι ή το Πεντάλφα ή τη Σημαία έχουν ψυχρανθεί σχέσεις κρατών, ποιος είπε ότι αυτό δεν πρέπει να συμβεί για ατοπήματα που έγιναν στα σύμβολα των Ολυμπιακών αγώνων;       
Οι Ολυμπιακοί αγώνες αποτελούσαν τη μεγαλύτερη και ιερότερη γιορτή της αρχαίας Ελλάδας, και οπωσδήποτε ήταν ιερό σύμβολο του οποίου είμαστε φορείς του.
            Οι Ρογκ Ολυμπιακοί αγώνες ευτέλισαν εκ της αρχής, θεσμούς.  Το ότι οι αγώνες ξαναγύρισαν στην πατρίδα τους, την Αγγλία, προκαλεί εν πάσει περιπτώσει θυμηδία και από κάθε Τζαμαϊκανό ή και Ισπανό που παρελαύνει με κόκκινη περούκα. Το μπουλούκι των ατάκτων στην παρέλαση ήταν απαράδεκτο. Έλλειπε ο κάθε σεβασμός προς τους θεσμούς, τους οποίους πρέπει να θεωρούμε ιερούς όπως αυτοί εκφράζονται με τους Ολυμπιακούς αγώνες.
            Δεν είμαστε υπέρ της στρατοκρατίας , αλλά όταν οι αθλητές μπαίνουνε στο στάδιο για τους Ο.Α. πρέπει να ξέρουν τι εκπροσωπούν.
            Το δεύτερο ατόπημα είναι η μη εκφώνηση του Ολυμπιακού Ύμνου. ...
Αυτός, έχει θεσπιστεί επίσημα από το 1958 να εκφωνείται σε κάθε τέλεση αγώνων, μεταγλωττισμένος αν το θέλει η διοργανώτρια χώρα στη γλώσσα της. Ποιος είπε ότι η εκάστοτε Τοπική Ο. Επιτροπή μπορεί να τον καταργεί; Θα περίμενε κάποιος μια άμεση παρέμβαση της Δ.Ο.Ε., αλλά για ποια παρέμβαση πρέπει να μιλάμε όταν πρόεδρος τυγχάνει ένας Ρογκάκιας; Οι Ολυμπιακοί αγώνες ξαναγύρισαν στη πατρίδα τους την Αγγλία, είπε, Μετά διόρθωσε πως η Αγγλία έθεσε τους περισσότερους αθλητικούς νόμους. Ποιών Ολυμπιακών αγωνισμάτων; Του Κρίκετ; Του Χόκευ; Ουδεμία αντίρρηση. Στους Ολυμπιακούς αγώνες έχουν παρεισφρήσει ένα σωρό αγγλικανικά παιχνίδια (τα οποία αν τα ψάξει κανείς δεν είναι κατ τόσο δικά τους) και πρέπει αυτά, όπως έγινε με το κρίκετ, να βγούνε. Για ένα και μόνο λόγο. Διότι δεν ανταποκρίνονται στο πνεύμα των Ολυμπιακών αγώνων. Να γίνουνε παιχνίδια η αθλήματα της κοινοπολιτείας, όχι όμως Ολυμπιακά.
            Η Ελληνική Ο. Επιτροπή έχει να επιλέξει σε αυτούς τους Ρογκ  Ολυμπιακούς αγώνες, αν αντιπροσωπεύουν τους θεσμούς, και να φανεί το ίδιο δυνατή όπως και στους αδυνάμους (Παπαχρήστου). Το να πάρει τη φλόγα και να φύγει δεν θα ήταν λύση. Το να κάνουν οι Έλληνες αθλητές μια καθιστή διαμαρτυρία στο μέσον του σταδίου, και αυτό δεν θα αποτελούσε λύση. Λύση θα αποτελούσε Ολυμπιακή επιτροπή και αθλητές να φύγουνε και να γυρίσουνε εδώ για να δαφνοστεφανωθούνε. Θα ήταν ένα μάθημα προς τους απογόνους του Έλγιν και τους βαρβάρους, ότι η αξιοπρέπεια - το άξιον πρέπων - είναι η κορωνίδα στους αγώνες.
            Οι Ολυμπιακοί αγώνες πρέπει να πάψουν να είναι το μεγάλο μας τσίρκο.

                                                                 Ένας πατέρας
                                                που θέλει να  μαθαίνει στο παιδί του
                                                              την  αξιοπρέπεια

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.