Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Το «Αναγνωστήριο Αγιάσου» είναι ένας καλλιτεχνικός οργανισμός παραγωγής αληθινής τέχνης, πρωτότυπος και πρωτοποριακός για όλη την Ελλάδα

Η εκπομπή Ελλήνων Δρώμενα συνεχίζοντας το ταξίδι της στις αυθεντικές πολιτιστικές εκφράσεις των ανθρώπων σε διάφορους τόπους, στις 2/6/2012 μας αποκαλύπτει το «Αναγνωστήριο της Αγιάσου».
Το «Αναγνωστήριο Αγιάσου» είναι ένας καλλιτεχνικός οργανισμός παραγωγής αληθινής τέχνης, πρωτότυπος και πρωτοποριακός για όλη την Ελλάδα.
Η έντονη και πολυποίκιλη δραστηριότητά του στον εκπαιδευτικό, μουσικό, θεατρικό και εικαστικό τομέα, επηρέασε καθοριστικά την κοινωνική και την πολιτιστική ζωή της Αγιάσου και ολόκληρης της Λέσβου. Με μια πλούσια βιβλιοθήκη, με το ανέβασμα στη σκηνή αξιόλογων θεατρικών και μουσικοχορευτικών παραστάσεων, με την οργάνωση φιλολογικών διαλέξεων, με την προβολή της τοπικής πολιτιστικής παράδοσης, της Αγιασώτικης ηθογραφίας και ντοπιολαλιάς και πολλών άλλων δραστηριοτήτων, το Αναγνωστήριο είναι σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό του Αιγαίου.
Για εκατό και πλέον χρόνια το «Αναγνωστήριο» βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του κάθε Αγιασώτη. Όλοι οι κάτοικοι του χωριού με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμμετέχουν στις πολιτιστικές δράσεις του.
Ο φακός της εκπομπής κατέγραψε το πάθος της συμμετοχής των «μαθητών» και των «δασκάλων» του ...

Αναγνωστηρίου και την κοπιαστική εργασία τους, στις θεατρικές πρόβες και παραστάσεις τους, στις μουσικές δοκιμές τους και έγινε μάρτυρας του ενθουσιασμού που αγκαλιάζουν οι Αγιασώτες το Αναγνωστήριο, αφού όλοι μαζί συμμετέχουν στα καλλιτεχνικά δρώμενα του χωριού τους, αποδεικνύοντας ότι η εκπαίδευση, η μουσική, ο χορός και η θεατρική πράξη μπορεί να γίνουν προνόμιο και δημιουργική απόλαυση όλων.Στο φακό της εκπομπής μιλούν επίσης οι αγρότες, οι βιοτέχνες και οι επαγγελματίες της Αγιάσου, οι οποίοι συμμετέχουν στις δράσεις του Αναγνωστηρίου, έχοντας τη δυνατότητα να απολαμβάνουν την συστηματική επιμόρφωση και νιώθοντας έτσι την ακατάλυτη δύναμη των γραμμάτων και της παιδείας.


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.