Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Φοβού το Γιάννη Βρούτση χασαπομάχαιρο φέροντα


Ιδού! Βλοσυρός "εθνοσωτήρας" ενέσκηψε ημίν, ονόματι Γιάννης Βρούτσης, απειλών να "σώσει" την Ελλάδα δια του ολοκαυτώματος των συνταξιούχων! 
Γιάννη, κάτσε καλά! 

Διέρρηξε μάλιστα τα ιμάτιά του από την οργή, λέγοντας στο ραδιόφωνο του SKAI ότι «δεν νοείται ο νεοεισερχόμενος στην αγορά εργασίας να μισθοδοτείται με 583 ευρώ και ο συνταξιούχος να λαμβάνει 1.400 ευρώ ως κατώτατη σύνταξη.»(πηγή)
 Άκρως προκλητικός ο Γιαννάκης από τη Νάξο! 

Συνειρμός, ε; Επιχείρημα, ε; Μου θυμίζει την παροιμία: "Πάρτον στο γάμο σου να σου πει και του χρόνου"! Και την άλλη, "Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα". Και την παράλλη"Γειά σου Γιάννη, κουκιά σπέρνω"

Μεγάλο μυαλό φαίνεται ο Γιάννης Βρούτσης, παίδες, και γι' αυτό επαινέθηκε δεόντως από το άλλο μεγάλο στουρνάρι, τον υπουργό Οικονομικών μας κ. Στουρνάρα. Γιάννης κι αυτός κατά σύμπτωση! Να μου το θυμάστε, παίδες, από Γιάννηδες θα το βρούμε εμείς, κι ας μην είναι σαρανταπέντε... Οι Γιάννηδες θα μας δώσουν τη χαριστική βολή, για να μας "σώσουν" δια της ευθανασίας!
Βρε τι μας βρήκε, αλί και τρισαλί, με τση "δημοκρατίας" το κακόφωνο βιολί...

Ας γνωρίσουμε, όμως, ιδιαίτερα εμείς οι συνταξιούχοι, το δήμιό μας, Γιάννη Βρούτση. 
Ποιος είναι; Από πού κρατάει η σκούφια του; Ολόκληρο το βιογραφικό του θα το βρείτε εδώ.
Εγώ θ' αρκεστώ στο να παραθέσω τις περίοπτες θέσεις που είχε κατακτήσει σε τομείς που έχουν σχέση με τους μεγαλοφοροφυγάδες του Οικονομικού Επιμελητηρίου και τη μηείσπραξη φορολογικών εσόδων. Εσείς, βεβαίως, είστε ελεύθεροι να κάνετε τους ανάλογους συνειρμούς:

** Από το 1997 εκλέγεται μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

**Το 2003 εκλέγεται Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων. 

** Το 2005 εκλέγεται στην Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. Δ.Ο.Υ
(Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών)

** Το 2005, εκλέγεται Πρόεδρος της Πανελλήνιας Δ.Α.Κ.Ε. Εφοριακών  (ΔημοκρατικήΑνεξάρτητη Κίνηση Εφοριακών)

Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, ο Γιάννης Βρούτσης, ως εκ των θέσεων που κατείχε, φέρει  τεράστιες ευθύνες για την ανικανότητα ή ολιγωρία είσπραξης φόρων που ευθύνεται τα μάλα για τη χρεοκοπία της χώρας μας. Και γι΄αυτές του τις ευθύνες ανταμείφθηκε από την πολιτικο-οικονομική μαφία που λυμαίνεται διαχρονικά το Λαμογιστάν με την υψηλή θέση του Υπουργού Εργασίας,  για να ξεπλύνει τις αμαρτίες του σάπιου συστήματος, που λεηλάτησε διαχρονικά τα Ασφαλιστικά Ταμεία, στο αίμα των συνταξιούχων. Όλα έχουν την εξήγησή τους, όταν γνωρίζουμε ποιος είναι ποιος. 

Ας δούμε τώρα μερικές χαριτωμένες δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση όταν ήταν έξω από το χορό και ήξερε πολλά "τραγούδια" ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. (10/1/2011-11/4/2012).:

Γ. Βρούτσης, 14/7/2011 «Οι επίδοξοι μάγοι και οι αυτοαναγορευόμενοι "σωτήρες", μεταχειρίστηκαν με το χειρότερο τρόπο την εθνική μας οικονομία και μάλιστα στην πολύ δύσκολη στιγμή για την πατρίδα. Από τις απόλυτα κατηγορηματικές δηλώσεις του "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ", μας οδήγησαν στο Μνημόνιο χρησιμοποιώντας το εκβιαστικό δίλλημα περί "σωτηρίας" ή "χρεοκοπίας". Κάτω από το ίδιο εκβιαστικό δίλλημα, ήρθε και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ενώ λίγες μόλις μέρες από την ψήφιση του φτάσαμε στη "χρεοκοπία", έστω και "επιλεκτική".» (πηγή) 

Γ. Βρούτσης, 26/8/2011: «Μια πολιτική υπερφορολόγησης, που εδώ και 22 μήνες, "τιμωρεί" την κοινωνία και την ελληνική οικονομία, βαθαίνοντας την ύφεση, περιορίζοντας δραματικά τα δημόσια έσοδα, συρρικνώνοντας τη φορολογική βάση και συνθλίβοντας τα μικρά και μεσαία εισοδήματα. (...) 
Ο αυταρχικός τρόπος που χρησιμοποιεί, προκειμένου να επιβάλλει τα νέα επώδυνα φορολογικά μέτρα, καθώς και η χρήση της φορολογικής διαδικασίας καθαρά ως εισπρακτικό μηχανισμό και όχι ως αναπτυξιακό εργαλείο, δημιουργούν νέους φορολογικούς λαβύρινθους που διογκώνουν τη γραφειοκρατία και αυξάνουν σημαντικά το κόστος των επιχειρήσεων.» (πηγή)

Σε τι διαφέρει, ως προς τις υφεσιακές επιπτώσεις, η πολιτική υπερφορολόγησης που εξόρκιζες από την πολιτική υπερψαλιδίσματος εισοδημάτων που επαγγέλλεσαι, Γιαννάκη; Μούγκα ο Γιαννάκης!

Γ. Βρούτσης, 24/10/2011: «Υπό τις σημερινές συνθήκες της οικονομικής κρίσης και της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, η φοροδιαφυγή αποτελεί μάστιγα που υπονομεύει την φερεγγυότητά, τα συμφέροντα και την οικονομική υπόσταση της χώρας μας.
 Δυστυχώς, η κυβέρνηση, για δυο ολόκληρα χρόνια αρκέστηκε σε ρητορικές εξαγγελίες καλών προθέσεων και δεν έκανε απολύτως τίποτα για να την καταπολεμήσει. Ακόμη και όταν κατέθεσε θετικές ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, τις οποίες και η Ν.Δ. στήριξε, τελικά δεν τις υλοποίησε. Συνεπώς, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αποτελεί επιτακτική και επείγουσα εθνική ανάγκη, για την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία της χώρας και των πολιτών της.» (πηγή) 

Κι επειδή όλα τα ανωτέρω είναι λόγια του αέρα, και τις προάλλες η Τρόικα δεν πίστεψεστις υποσχέσεις της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά για είσπραξη 1,9 δισ. ευρώ το 2013-2014 από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, γι' αυτό ο Γιάννης Βρούτσης μετατόπισε το ποσόν αυτό στις πλάτες των εξουθενωμένων από τις αλλεπάλληλες περικοπές συνταξιούχων! (Δείτε κι εδώ)

Γ. Βρούτσης, 18/1/2012: «Ουσιαστικά, η κυβέρνηση επί 2 και πλέον χρόνια "έσπειρε φόρους και σήμερα θερίζει ύφεση και φοροδιαφυγή". Κινήθηκε με τελείως αποσπασματικό και πρόχειρο τρόπο, γεγονός που συνέβαλε στην μετατροπή του φορολογικού συστήματος από αναπτυξιακό εργαλείο – όπως θα έπρεπε να είναι – σε "φορομπηχτικό" που στηρίζεται στην πρωτοφανή υπερφορολόγηση, σε έκτακτες εισφορές και χαράτσια. Όλα αυτά μαζί είχαν ως αποτέλεσμα: την διεύρυνση της ύφεσης, την εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας νοικοκυριών και επιχειρήσεων, την αποθάρρυνση των επενδύσεων, την αύξηση των "λουκέτων", την εκτίναξη της ανεργίας και την κατάρρευση των εσόδων.» (πηγή) 

Όλα αυτά που περιέγραψε στην προηγούμενη παράγραφο ο Γιάννης Βρούτσης, η ύφεση και φοροδιαφυγή, θα συνεχιστούν νομοτελειακά σε υπερθετικό βαθμό και με την παρούσα πολιτική των ακόμη πιο επώδυνων περικοπών, κι  έτσι τα έσχατα θα γίνουν χείρονα των πρώτων. 
Κι εσύ λαέ βασανισμένε, μην ξεχνάς τον Ωρωπό, διότι η πολιτικο-οικονομική μαφία είναι εδώ:

http://seferou.blogspot.gr/2012/08/blog-post_9.html 

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.