Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Πότε θα πάνε φυλακή τα εκτελεστικά όργανα των διεθνών τοκογλύφων που υλοποίησαν θεωρίες όπως του Μίλτον Φρίντμαν


Η εθνική υποτέλεια, με το πρόσχημα της δημοσιονομικής προσαρμογής, έχει τις ρίζες της στην ιστορία. Φόρο υποτέλειας πλήρωναν τα κράτη στους ισχυρούς για να μην τους κατακτήσουν απόλυτα. Σήμερα αποκαλείται δημοσιονομική προσαρμογή λόγω εθνικού χρέους!

Οι απολύσεις στο δημόσιο, λένε οι γερμανοί, πρέπει να γίνουν για σημειολογικούς λόγους. Δηλαδή σαν ένα είδος τιμωρίας! Και δεν αυτοκτονεί κανείς κυβερνητικός πολιτικός από ντροπή για την κατάντια της πολιτικής υποτέλειας! Και δεν ξεσηκώνεται η κοινωνία να τους καταδικάσει με συνοπτικές διαδικασίες, γιατί τα εγκλήματα τους κατά της χώρας και της κοινωνίας είναι πλέον ορατά και αυταπόδεικτα!

Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές στα μέτρα δήλωσε η κυρία του συνωστισμού της Σμύρνης, Ρεπούση. Ρε πύσ(τ)η τι ακόμα θα ακούσουμε!

Δυστυχώς η κοινωνία οδηγείται σε ένα ασφυκτικό σπιράλ θανάτου, χωρίς να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση!

Αντί να ξεσηκωθούμε όλοι, να ξεσηκωθούνε λένε ...
κάποιοι, περιμένοντας τάχα ποιους όταν ο καθένας εξαιρεί τον εαυτό του! Τι άραγε περιμένει η κοινωνία; Να επιβάλει την τάξη η Χρυσή Αυγή! Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία και τα πολιτικά κόμματα; Αντικαθιστούν θεσμικά όργανα της πολιτείας! Όπου αυτό επιβλήθηκε καταλύθηκε η δημοκρατία! Καρκινογόνα κοινωνικά προβλήματα όπως της λαθρομετανάστευσης, της διαφθοράς, της διαπλοκής, της συναλλαγής, της φοροδιαφυγής, της κατάχρησης εξουσίας, της αρπαγής δημόσιου χρήματος, μπορεί να τα λύσει μόνο μια σωστή λειτουργική δημοκρατία και όχι ένα τσούρμο ανθρώπων, επικαλούμενο πολιτική ιδεολογία. Κοινωνική πίεση, κοινωνική απαίτηση, κοινωνικός όρος αν χρειαστεί, προς την εξουσία να επιβληθεί η λειτουργία της υγιούς δημοκρατίας.

Να κρεμάσουν τον κάθε υπουργό που δεν εφαρμόζει τα αυτονόητα! Φταίει ο κάθε λαθρομετανάστης αν η ελληνική πολιτεία δεν λειτουργεί με υπαιτιότητα των πολιτικών! Φταίει ο κάθε γιατρός και κάθε άλλος λειτουργός που ζητά μίζα ή φακελάκι και δεν δικάζεται αυτός που τον καλύπτει και του το επιτρέπει! Φταίει ο υγιής που παίρνει αναπηρική σύνταξη, φταίει αυτός που πήρε επιδότηση χωρίς να δικαιούται και δεν είναι ακόμα στη φυλακή αυτός που έβαλε υπογραφή για όλα αυτά!

Πότε θα πάνε φυλακή αυτή που βάλανε υπογραφή για να μπει η Ελλάδα στο Δ.Ν.Τ και στα μνημόνια με αποτέλεσμα να ξεφορτωθούν οι μεγάλες διεθνείς τράπεζες τοξικά ομόλογα και να τα φορτωθούν ελληνικοί οργανισμοί, οι οποίοι μετά το κούρεμα αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Π.χ τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα μπορούν να δίνουν συντάξεις στους δικαιούχους. Πότε θα πάνε φυλακή αυτοί που παραχώρησαν την εθνική κυριαρχία, που παραχώρησαν την εξουσία της χώρας σε τρίτους, που κατέλυσαν το κοινωνικό κράτος και την κοινωνική προστασία!

Πότε θα πάνε φυλακή αυτή που έφεραν την χώρα σε τέτοια ύφεση, που ούτε μετά από πολεμική καταστροφή δεν είναι τόση! Ύφεση που δίνει τρομακτική ταχύτητα στην ανεργία!

Πότε θα πάνε φυλακή αυτοί που εξ αιτίας τους πεθαίνουν άνθρωποι από αδυναμία να αγοράσουν φάρμακα, από αδυναμία να εξασφαλίσουν θέρμανση, ακόμα και θάνατοι από πείνα. Πότε θα πάνε φυλακή αυτοί που έδεσαν πισθάγκωνα την νέα γενιά και την υπέβαλαν στο μαρτύριο της σταγόνας!

Πότε θα πάνε φυλακή τα εκτελεστικά όργανα των διεθνών τοκογλύφων που υλοποίησαν θεωρίες όπως του Μίλτον Φρίντμαν. Αντί για τα ηλεκτροσόκ συνιστούσε πως, όταν η οικονομία υπόκειται σε στρεβλώσεις, μόνο η πρόκληση οδυνηρών σοκ, το «πικρό φάρμακο» όπως το ονόμαζε, μπορούσε να την επαναφέρει στην υγιή κατάσταση. Έγραφε το 1982, όταν η δική μου γενιά δεν είχε γεννηθεί ακόμα, από τότε σχεδίαζαν : «Όταν ξεσπάει μια κρίση, πρέπει να αναπτύσσουμε πολιτικές έως ότου το πολιτικά αδύνατο καταστεί πολιτικά αναπόφευκτο». Δηλαδή «οι ηγέτες είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι είναι ή ισχυρίζονται ότι είναι αναγκαίο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Οι περίοδοι κρίσης είναι περίοδοι αναστολής της δημοκρατίας».

Η Ναόμι Κλάιν γράφει πως όταν ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα έχασαν τις «χώρες-πελάτες» της Λατινικής Αμερικής, τότε στράφηκαν στην Ευρώπη, για να αναζητήσουν χώρες- «λευκές-σελίδες», ώστε να οικοδομηθούν τα κράτη – πρότυπα.
Οι όροι είναι αδιαπραγμάτευτοι. Πως τα κατάφεραν οι διεθνείς τοκογλύφοι αν δεν είχανε δούρειους ίππους στα κράτη που είχαν ως στόχους!

Η Ελλάδα είναι γνωστό γιατί έγινε στόχος. Είναι ο εθνικός της πλούτος και κυρίως η γεωστρατηγική της θέση. Παρά το μικρό της γεωγραφικό μέγεθος η Ελλάδα διαθέτει μια δυσανάλογα μεγάλη γεωπολιτική υπεραξία την οποία θα ζήλευαν πολλές υπερδυνάμεις του πλανήτη μας.

Αν η κοινωνία δεν κινητοποιηθεί δραστικά ώστε να επιβάλει να φύγουν όλες οι ασφυκτικές θηλιές που της κόβουν την ανάσα, τρόικα, Δ.Ν.Τ, και περιμένει από την πολιτική να το πράξει, τότε δυστυχώς θα βρεθεί σε χειρότερη μοίρα. Η διαφθορά και το σύνδρομο χρεοκοπίας είναι πρακτικές των τοκογλύφων για τις χώρες – στόχους.

Στις χώρες αυτές ανθεί η πορνεία, η εγκληματικότητα και ο τζόγος.
Τι χώρα επιθυμούμε; Μια χώρα που να διοικείται με την πολιτική της δημοκρατίας ή με την εκπορνευόμενη πολιτική!

Έξω τα μνημόνια, έξω το Δ.Ν.Τ, η τρόικα, οι εισπράκτορες των τοκογλύφων, έξω οι μπράβοι και στον αγύριστο οι εγχώριοι δοσίλογοι! Σε αγροτική σύνταξη οι πολιτικοί που αντί να σπείρουν καρπούς έσπειραν αγκάθια, για να ματώσουν και να πληγώσουν εν γνώση τους την νέα γενιά.

Η πολιτική καθαρότητα είναι θέμα πολιτικής επιλογής και πολιτικών προσώπων. Σε κοινωνικό χλευασμό να τιμωρούν οι πολίτες πολιτικά πρόσωπα που επέλεξαν και τα οποία με τις πράξεις και τις συμπεριφορές τους, τους πλήγωσαν, τους πρόδωσαν και τους απογοήτευσαν.

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ! ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΜΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ!

του Παναγιώτη Τσολάκη

Από Taxalia

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.