Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Εν ονόματι του Ελληνικού Λαού… ένοχοι επί εσχάτη προδοσία!


Γράφει ο Δευκαλίων

Διαβάσαμε σήμερα δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα…
Με τις δηλώσεις αυτές ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών ενημερώνει την διεθνή και ελληνική κοινή γνώμη για την πορεία του μνημονιακού προγράμματος. Συγκεκριμένα, από τον Απρίλιο 2010 έως σήμερα έχουν υιοθετηθεί δημοσιονομικά μέτρα ύψους 49 δις ευρώ. Στο παραπάνω ποσό δεν έχουν υπολογισθεί τα 11,5 δις ευρώ των νέων μέτρων που συζητούνται αυτές τις ημέρες. Δηλαδή στην διετία 2010-2012 θα ληφθούν συνολικά μέτρα ύψους 60 δις ευρώ για να φτάσουμε στο ποθητό αποτέλεσμα. Ήτοι έλλειμμα 3% του ΑΕΠ.
Η ανακοίνωση αυτή με μια πρώτη ανάγνωση μοιάζει εξαιρετικά αθώα. Αν όμως την συσχετίσει κανείς με τα απολογιστικά δημοσιονομικά νούμερα των ετών 2009, 2010 και 2011 τότε θα δει μερικά άτοπα που θα πρέπει να συζητηθούν ακόμα περισσότερο.
Πόσο ήταν το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2009; 15,4 % του ΑΕΠ.
Πόσο ήταν το επιτρεπτό όριο με το σύμφωνο του Μάαστριχτ; 3% του ΑΕΠ.
Σε απόλυτους αριθμούς το έλλειμμα 2009 ήταν περίπου 36 δις ευρώ, ενώ το επιτρεπτό έλλειμμα έπρεπε να ήταν 7 δις ευρώ. Σε απλά μαθηματικά η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο γιατί έπρεπε να μειώσει το έλλειμμα κατά 29 δις ευρώ. Δηλαδή εάν η κυβέρνηση την 1 Ιανουαρίου 2010 υιοθετούσε δημοσιονομικά μέτρα ύψους 29 δις ευρώ, το έλλειμμα θα έπεφτε στα επιτρεπτά όρια.
Πάμε τώρα στο 2010 που έχει αρχίσει να ισχύει και να εφαρμόζεται το μνημόνιο. Το έλλειμμα είναι 10,5% του ΑΕΠ, ήτοι περίπου 24 δις ευρώ ενώ το επιτρεπτό όριο ήταν 6,9 δις ευρώ. Δηλαδή εάν η κυβέρνηση την 1 Ιανουαρίου 2011 υιοθετούσε δημοσιονομικά μέτρα ύψους 17 δις ευρώ το έλλειμμα θα έπεφτε στα επιτρεπτά όρια.
Βρισκόμαστε στο 2011. Η μνημονιακή πολιτική βρίσκεται στην κορύφωση της. Πόσο είναι το έλλειμμα στο...
τέλος του 2011; Είναι 9,2% του ΑΕΠ ήτοι 20,7 δις ευρώ ενώ το επιτρεπτό όριο ήταν 6,7 δις ευρώ. Δηλαδή εάν η κυβέρνηση την 1 Ιανουαρίου 2012 υιοθετούσε δημοσιονομικά μέτρα ύψους  14 δις ευρώ το έλλειμμα θα έπεφτε στα επιτρεπτά όρια.
Προσέξτε... με την υιοθέτηση δημοσιονομικών μέτρων ύψους 29 δις ευρώ την 1 Ιανουαρίου 2010, θα είχαμε αποφύγει το μνημόνιο και βρισκόμαστε εντός των ορίων του συμφώνου του Μάαστριχτ. Με την ίδια λογική, με την υιοθέτηση δημοσιονομικών μέτρων 17 δις ευρώ την 1 Ιανουαρίου 2011, θα είχαμε αποφύγει το μνημόνιο και το έλλειμμα θα ήταν εντός των επιτρεπτών ορίων. Ίδια λογική και για την 1 Ιανουαρίου 2012. Με δημοσιονομικά μέτρα ύψους 14 δις ευρώ θα είχε τελειώσει ο μνημονιακός Γολγοθάς.
Θα σταθούμε στην 1 Ιανουαρίου 2010. Με την υιοθέτηση δημοσιονομικών μέτρων 29 δις ευρώ θα είχαμε αποφύγει το μνημόνιο και θα το έλλειμμα θα έπεφτε στα επιτρεπτά όρια. Κάτι ανάλογο μπορούμε να πούμε και για την 1 Ιανουαρίου του 2011 και του 2012. Αντ’ αυτού στην διετία 2010-2012 υιοθετήθηκαν δημοσιονομικά μέτρα 60 δις ευρώ και το έλλειμμα παραμένει εκτός επιτρεπτών ορίων.
Συμπέρασμα; Όλοι αυτοί που με την πολιτική τους καταδίκασαν χωρίς λόγο και αιτία την πατρίδα στον μνημονιακό Γολγοθά και όλοι αυτοί που άφησαν τους ένοχους του μνημονιακού άλγους ατιμώρητους, σε πλήρη και αγαστή συνεργασία ετοιμάζονται αυτές τις ημέρες να δώσουν και άλλο ελληνικό αίμα στην τρόικα. Αίμα φτωχών και αποκλεισμένων.
Εν ονόματι του Ελληνικού Λαού… ένοχοι επί εσχάτη προδοσία!


* Μοντάζ "Το Γρέκι"

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.