Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Οι ένστολοι βρέθηκαν πάλι στους δρόμους για τις περικοπές Πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κολοκοτρώνη

«Διεκδικούμε, δεν επαιτούμε». Με αυτό το σύνθημα, οι εν ενεργεία και οι απόστρατοι υπαξιωματικοί και αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων βροντοφώναξαν την Τετάρτη στην Πλατεία Κολοκοτρώνη τη σφοδρή αντίδρασή τους στις προτάσεις της κυβέρνησης για τις περικοπές των μισθών τους. Ήταν η πρώτη φορά που εν ενεργεία και απόστρατοι ένωσαν τη φωνή τους και υποσχέθηκαν ότι αυτή η διαδήλωση ήταν η αρχή και όχι το τέλος των κινητοποιήσεων.

Στη συγκέντρωση, στην οποία σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πρέπει να βρέθηκαν περίπου 1.000 άτομα, παρά τις προσπάθειες που κατά ορισμένους έγιναν για να αποτραπεί η μαζική συμμετοχή. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ), αντισυνταγματάρχης Αν. Τσουκαράκης παρέδωσε στο υπουργείο Οικονομικών ψήφισμα, διαμαρτυρίας – γραμμένο σε πολύ σκληρή γλώσσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών τους ενημέρωσε μέσω του γραφείου του ότι θα τους συναντήσει την Πέμπτη και ότι οι μειώσεις στα εισοδήματά τους μπορεί να κυμανθούν γύρω στο 7% αναδρομικά από τον Ιούλιο. ...

Το παρών στη διαδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α κκ. Αλ. Μητρόπουλος και Θ. Δρίτσας, καθώς και η κυρία Ρένα Δούρου. Παρόντες επίσης ήταν οι κύριοι Τέρνς Κουΐκ και Π. Χαϊκάλης από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, καθώς και ο κ. Η. Κασιδιάρης από τη Χρυσή Αυγή.

Ο κ. Κουΐκ χαρακτήρισε ντροπή και καταισχύνη τα όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση και ζήτησε να μην υπάρξει καμία περικοπή τόσο στους μισθούς των στρατιωτικών όσο και στους εξοπλισμούς. Ο κ. Κασιδιάρης είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους ότι ο αδελφός του είναι αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων και ότι δεν πρέπει να γίνει καμία περικοπή στους μισθούς των στρατιωτικών.

Το κλίμα πάντως για τους κυβερνητικούς χειρισμούς ήταν πολύ φορτισμένο. Περπατώντας μεταξύ του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί (υπήρχαν και ολόκληρες οικογένειες στρατιωτικών, αρκετοί εκ των οποίων είχαν έρθει απευθείας από τη μονάδα τους, φορώντας τη στολή τους), μπορούσε κανείς να ακούσει την έντονη δυσφορία τόσο προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού κ. Αντ. Σαμαρά, όσο και προς εκείνα των υπουργών Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα και Εθνικής Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλου. «Μας εμπαίζουν, μας κορόιδεψαν» έλεγαν οι περισσότεροι. 

Η φράση πάντως που ίσως πέρασε απαρατήρητη αλλά έχει μεγάλη σημασία ήταν αυτή του προέδρου του ΣΥΣΜΕΔ ότι «πολύ σύντομα ο έλληνας στρατιωτικός θα συναντήσει τον έλληνα πολίτη» - πρωτοφανής προειδοποίηση στην τρέχουσα συγκυρία. Είχε προηγηθεί η φράση του εκπροσώπου της ένωσης των αστυνομικών ότι «αν δεν μας προσέξουν δεν θα τους προσέξουμε».

Οι στρατιωτικοί επέμειναν πολύ στις λέξεις «αξιοπρέπεια, πατρίδα και εθνική κυριαρχία». Κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι θέλει να φτωχοποιήσει τον ελληνικό λαό και ότι θέλει να τους μετατρέψει σε πένητες. Πάντως, επέμειναν ότι όλες οι κινήσεις τους θα γίνουν με σεβασμό στο Σύνταγμα και στους νόμους.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.