Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Η κα. Α. Μέρκελ έφυγε. Το μνημόνιο όμως μένει το ίδιο σκληρό και απάνθρωπο!


Γράφει ο Δευκαλίων

Λοιπόν, έχουμε και λέμε… Η κα. Α. Μέρκελ ήρθε στην Αθήνα. Δήλωσε διάφορα συμπαθητικά περί ανάπτυξης και φώς στο βάθος του τούνελ και αποχώρησε. Όμως η ουσία είναι η εξής: Τα μέτρα που θα πρέπει να υιοθετηθούν το 2013 είναι τα σκληρά και επαχθή μέτρα που όλοι γνωρίζουμε και προτάσσει η τρόικα. Λογικά λοιπόν οι επιπτώσεις στην οικονομία και στο επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων θα είναι αυτά που προβλέπουν τα αντίστοιχα μαθηματικά μοντέλα και αποκαλύπτει εδώ και τόσο καιρό ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων.
Τότε γιατί ήρθε η κα. Α. Μέρκελ στην Αθήνα; Για να στηρίξει τον τριμερή κυβερνητικό συνασπισμό. Την συγκυβέρνηση των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού. Ήταν εμφανές τις τελευταίες ημέρες ότι η συνοχή του τριμερούς κυβερνητικού συνασπισμού ήταν προβληματική.
Αναλυτικά… Οι επιθέσεις από μερίδα του τύπου σε μέλη της τριμερούς κυβέρνησης για παλαιές υποθέσεις διαφθοράς (υποθέσεις Μειμαράκη και λίστα Lagarde) ήταν εμφανές ότι είχαν οργανωθεί και αποσκοπούσαν στο να υποσκάψουν τουλάχιστον το κύρος, άρα και την συνοχή της τριμερούς κυβέρνησης. Η στήλη πρώτη από όλους διέγνωσε και αποκάλυψε αυτήν την προβοκάτσια. Όταν οι γκαιμπελίσκοι του μεγάρου Μαξίμου κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου, η στήλη έδωσε τον δικό της αγώνα εναντίον των «γνωστών»-«αγνώστων» κερδοσκόπων που συνεχίζουν με πολιτική ευθύνη του Αντώνη Σαμαρά να επιδιώκουν την Ελληνική Χρεοκοπία. Σε αυτούς τους «γνωστούς»-«άγνωστους» η κα. Α. Μέρκελ έδωσε μία απάντηση:
«Όχι τώρα Ελληνική Χρεοκοπία». Ταυτόχρονα επειδή τα υπό υιοθέτηση μέτρα είναι...
υπέρμετρα σκληρά και η συνοχή των κοινοβουλευτικών ομάδων της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ δοκιμάζονταν, η κα. Α. Μέρκελ έδωσε το μήνυμα:
«Ηρεμήστε και μείνετε ενωμένοι πρέπει τα μέτρα να περάσουν».
Πως όμως βγαίνουν αυτά τα συμπεράσματα; Είναι πάρα πολύ απλό. Το συμπέρασμα ότι το μνημονιακό πρόγραμμα δεν βγαίνει και οδηγεί στην χρεοκοπία είναι γνωστό και μη αμφισβητούμενο. Το μνημονιακό πρόγραμμα λοιπόν σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις της κας Μέρκελ δεν αλλάζει. Άρα χρεοκοπία στο βάθος του τούνελ. Ταυτόχρονα το συμπέρασμα ότι η ύφεση που θα πλήξει την ελληνική οικονομία το 2013, εξ αιτίας των υπό υιοθέτηση μέτρων θα είναι πρωτοφανής, είναι επίσης εξαιρετικά τεκμηριωμένο και μη αμφισβητούμενο. Όμως η κα. Μέρκελ το ξεκαθάρισε: Τα μέτρα πρέπει να περάσουν!
Γιατί όμως όλα αυτά; Γιατί οι δανειστές δεν έχουν πάρει ακόμα πίσω όλα αυτά που προσδοκούσαν. Δηλαδή, μένουν ακόμα δανεικά προς εξόφληση.
Τελικό συμπέρασμα: Με την εμμονή και στήριξη της Μέρκελ συνεχίζεται η εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος.
Δηλαδή… «Η κα. Α. Μέρκελ έφυγε. 
Το μνημόνιο όμως μένει το ίδιο σκληρό και απάνθρωπο»!

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.