Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Το δια ταύτα της επίσκεψης Μέρκελ: ...και για όσους δεν κατάλαβαν η Μέρκελ...μετά τον ΟΤΕ, Αεροδρόμιο, ΟΣΕ κλπ σειρά έχουν τα σκουπίδια και η υγεία...(εκεί είναι το χρήμα με ουρά!!!)


Αλλά τίμιε αναγνώστη μου, εκτός τα ρούχα που φόραγε η Μέρκελ, τα επικοινωνιακά Σαμαρά με τον αποκλεισμό των κομπάρσων (Βενιζελοκουνέλη) της συγκυβέρνησης και τα ντεκόρ με τα απαραίτητα επεισόδια με τα γνωστά παιδιά και το σόου του γυμνιστή για εμάς το κυρίαρχο που αποκομίσαμε (εκτός των άλλων) είναι μία αναφορά σε τοπική αυτοδιοίκηση και Υγεία.

Είναι πολλά τα λεφτά.
Τα σκουπίδια με τις χωματερές και το ξύλο που έριξε ο "Τοτόμης" του Πασόκ στη Κερατέα σήμερα βρίσκουν την αναίμακτη τηλεοπτική απευθείας ανάθεση στην καγκελάριο.
Πολύ καλή δουλεία έκανε και ο έτερος των πασόκων, που δυστυχώς κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος, με την διάλυση του ΕΣΥ.

Άρα  τη βρώμικη δουλεία που έκαναν οι πασόκοι... σήμερα τη παζάρεψε ο επιλεγμένος ντήλερ Σαμαράς.

Αυτά προς το παρόν... και έπεται συνεχεια

Νάσος

Προς επίρρωση των όσων γράφουμε αναλυτικά στο παρακάτω ρεπορτάζ:
Πολιτική στήριξη Μέρκελ και δεσμεύσεις για ώθηση στην ανάπτυξη & τις ευρωπαϊκές πιστώσεις ...



Θετικό μήνυμα προσωπικής πολιτικής στήριξης της Ελλάδας για την παραμονή της στη ζώνη του ευρώ έστειλε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά τις επαφές της στην Αθήνα. Δήλωσε ότι ήρθε να «αποκτήσει μια συνολική εποπτεία και μια πιο βαθειά γνώση του προβλήματος» ώστε να οδηγηθεί σε καλύτερη λύση. Ξεκαθάρισε ότι στόχος της είναι να προωθηθούν άμεσα οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, ώστε η Γερμανία να καταστεί «χρήσιμη» για την Ελλάδα. Υποσχέθηκε προσωπική παρέμβαση για ευρωπαϊκές πιστώσεις στην Ελλάδα.
Δεν έκανε δηλώσεις η ίδια η κ. Μέρκελ για το θέμα της επιμήκυνσης αλλά αμέσως μετά τη συνάντηση, η κυβέρνηση διαρρέει ότι εμφανίστηκε ανοιχτή σε μία συζήτηση για το θέμα αυτό Αντιθέτως, φειδωλή σε υποσχέσεις η κ. Μέρκελ, δήλωσε «πιέζουμε και εμείς τα πράγματα» για τη δόση που θα έπρεπε να είχε καταβληθεί στην Ελλάδα το καλοκαίρι και έχει άμεση ανάγκη η χώρα, αλλά κατέστησε σαφές ότι είναι άλλο η προσωπική της επίσκεψη στην Ελλάδα, και άλλο η έκθεση της τρόικας για να δοθεί λύση στο πρόβλημα, για το οποίο «απαιτείται αξιοπιστία» εκ μέρους της χώρας μας.
Η κ. Μέρκελ απένειμε εύσημα στον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά για την πρόοδο που έχει επιτελεστεί, ενώ συνοδευόμενη από εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, προχώρησε αμέσως μετά την επίσκεψή της στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε σύσκεψη για την άμεση προώθηση των ελληνογερμανικών διμερών επιχειρηματικών σχέσεων, παρουσία του πρωθυπουργού.
Περίπου 45΄ διήρκεσε η κατ' ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Αμέσως μετά σε κοινές δηλώσεις τους οι κ.κ. Μέρκελ και Σαμαράς, δήλωσαν:

Δηλώσεις Μέρκελ
«Βλέπω φως στο βάθος του τούνελ. Ελπίζω και εύχομαι η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, ο δρόμος που ακολουθούμε μας οδηγεί να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας», δήλωσε η κ. Μέρκελ. Εκτίμησε ότι «η περίοδος που βιώνει η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δύσκολη κυρίως για τους ανθρώπους της, ζητούνται πάρα πολλά. Έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου και παρά το γεγονός ότι η πορεία είναι δύσκολη, αξίζει να την ολοκληρώσει η Ελλάδα. Έχει διανυθεί ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου, αξίζει τον κόπο να ολοκληρωθεί η διαδρομή γιατί σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα χάσει πάρα πολλά. Είναι κοινό μας συμφέρον να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας. Είμαστε εταίροι και φίλοι, προσπαθούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα. Είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι η Ελλάδα βιώνει μια δύσκολη περίοδο»
Αναφερόμενη στην έκθεση της τρόικας εξήγησε ότι πρέπει να γίνει δουλειά σε βάθος. «Ο κ. Σαμαράς μου εξήγησε ότι η δόση -που έπρεπε να έχει καταβληθεί το καλοκαίρι- είναι απαραίτητη. Εμείς πιέζουμε όσο μπορούμε να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαδικασία, αλλά πρέπει να γίνει δουλειά σε βάθος και αυτό απαιτεί χρόνο».
«Η καταβολή μιας δόσης δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα. Τα τελευταία έχουν δημιουργηθεί σε πολλά χρόνια και δεν λύνονται μέσα σε μια νύχτα», συμπλήρωσε. «Ο δρόμος που ακολουθούμε βοηθά να χτίσουμε αξιοπιστία. Πρέπει η Ευρώπη να μπορεί να στηριχθεί στην ανταγωνιστικότητα της και να στηρίξει τις θέσεις εργασίας».

Κεφάλαια για επενδύσεις
Η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι παράλληλα με τα μέτρα λιτότητας θα πρέπει να υπάρχουν και μέτρα ανάπτυξης.
«Θα κάνουμε ότι πρέπει για να έχει η Ελλάδα πρόσβαση σε κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και της γερμανικής Kfw. Θα διαπιστώσουμε ποιοι πόροι μπορούν να διατεθούν στην Ελλάδα για ευρωπαϊκά προγράμματα», τόνισε, δίνοντας για πρώτη φορά σε ομιλία της για την Ελλάδα, ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της ανάπτυξης.
«Μπορούμε να δώσουμε ώθηση στα διμερή μας θέματα. Μέσω του κ. Φούχτελ θέλουμε να ενισχύσουμε τη στενή συνεργασία Ελλάδας-Γερμανίας. Η Task Force υπό τον κ. Ράιχενμπαχ έχει ανοίξει τον δρόμο για συνεργασίες π.χ. στην τοπική αυτοδιοίκηση. Θα στηρίξουμε οτιδήποτε είναι αναγκαίο στην Ελλάδα ώστε να έχει πρόσβαση στις ευρωπαϊκές πιστώσεις», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Θέλουμε να συμφωνήσουμε τον Νοέμβριο ποια διαρθρωτικά μέσα θα διατεθούν στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. Από το 2009 έως το 2011 το έλλειμμα από -10% μειώθηκε στο -2% άρα υπάρχουν πολλά στοιχεία που μας δείχνουν ότι πολλά έχουν επιτευχθεί. Είμαι απόλυτα πεπεισμένη ότι άξιζε τον δρόμο που πήραν οι Έλληνες» .
Κατέληξε σημειώνοντας ότι έχει διαπιστωθεί και στο Eurogroupη σημαντική πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα και ότι η χώρα της στο πλαίσιο διμερών σχέσεων θα προσφέρει πολλά για την αλλαγή του φορολογικού συστήματος, την αλλαγή στο χώρο της Τοπικής αυτοδιοίκησης, για να καταπολεμηθούν οι πολλές παραβάσεις των νόμων που ισχύουν στη χώρα μας και κατέληξε στέλνοντας μήνυμα και στους Γερμανούς πολίτες ότι «Εάν βουλιάξει η Ελλάδα θα βουλιάξει και η Γερμανία»

Ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς
«Υποδέχομαι σήμερα μία φίλη, τη καγκελάριο της Γερμανίας. Και τις προηγούμενες φορές και σήμερα στις συνομιλίες μας κυριάρχησε η ειλικρίνεια και η αμοιβαία κατανόηση, η αλληλεγγύη, το πνεύμα συνεργασίας και η αίσθηση ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε τα κοινά μας προβλήματα. Από την πλευρά μου είχα την ευκαιρία να πω στην κα Μερκελ ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να ξεπεράσει τα προβλήματά της.
Βασική προϋπόθεση είναι να βγει η χώρα μας από την ύφεση και την ανεργία. Αυτό με τη σειρά του προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ. Όπως επίσης, προϋποθέτει και την επίτευξη της δημοσιονομικής προσαρμογής που είναι δική μας προτεραιότητα. Τόνισα στην καγκελάριο ότι ο ελληνικός λαός ματώνει αυτήν τη στιγμή. Δεν ζητά περισσότερα χρήματα. Το μόνο που ζητάει είναι η ευκαιρία να σταθεί στα πόδια της. Η κα Μέρκελ έδειξε κατανόηση και τόνισε ότι οι θυσίες αυτές δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Ήδη αναγνωρίζεται από όλους ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα και ότι η εικόνα στο εξωτερικό έχει βελτιωθεί σημαντικά. Όπως και η αξιοπιστία μας.
Αποφασίσαμε πρακτικούς τρόπους στενότερης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε τομείς όπως η υγεία και η τοπική αυτοδιοίκηση και εδώ η Ελλάδα έχει να ωφεληθεί άμεσα από την τεχνική βοήθεια. Κατανόησε την ανάγκη να πάρουν τέλος σύντομα οι δοκιμασίες του ελληνικού λαού. Η επιτυχία της Ελλάδας να ξεπεράσει την κρίση θα καταγραφεί διεθνώς και ως επιτυχία της Ευρώπης. Κι εκείνοι που πόνταραν ότι η Ελλάδα θα καταρρεύσει, θα το χάσουν το στοίχημα».
Σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι έχει αλλάξει σελίδα και αυτό αναγνωρίζεται διεθνώς και στο χθεσινό Eurogroup. Έστειλε μήνυμα ότι «όσοι πίστευαν, πόνταραν ότι η Ελλάδα θα καταρρεύσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πληγεί σοβαρά, θα χάσουν το στοίχημα.

Και συνάντηση για επιχειρηματικές δράσεις
Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κ. Μέρκελ και ο κ. Σαμαράς μετέβησαν σε συνάντηση με μέλη της ελληνικής και γερμανικής επιχειρηματικής κοινότητας στην οποία συμμετείχαν κορυφαία στελέχη του τραπεζικού, ενεργειακού, τηλεπικοινωνιακού και φαρμακευτικού τομέα, κεκλεισμένων των θυρών.
Στην συνάντηση, εκτός από τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών, συμμετείχε και ο υπουργός Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Μιχάλης Μαϊλλης, οι τραπεζίτες Γιώργος Ζανιάς (Εθνική), Νίκος Νανόπουλος (Eurobank), o διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός, ο επιχειρηματίας κ. Δημήτρης Κοπελούζος, ο κ. Νίκος Φρουζής πρόεδρος του συνδέσμου φαρμακευτικών επιχειρήσεων, ο διευθύνων σύμβουλος της Boss στην Ελλάδα κ. Bairon Herzberg, ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas κ. Πάνος Ξυνής, ο διευθύνων σύμβουλος της Hochtief Hellas κ. Joahim Kochling, και ο επικεφαλής του Zeus Capital κ. Στέλιος Ζαβός.

Επίσης συμμετείχαν και εκπρόσωποι γερμανικών επιχειρήσεων που ταξίδευσαν στην Ελλάδα μαζί με την Καγκελάριο της Γερμανίας.

Μετά τη συνάντηση, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ καλή διάθεση εκ μέρους της κ. Μέρκελ, καθώς άκουγε τους εκπροσώπους των ελλήνων επιχειρηματιών τέθηκαν όλα τα θέματα σοβαρής ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και τέθηκαν οι βάσεις για επενδύσεις γερμανικών κεφαλαίων στην Ελλάδα, τις οποίες ζήτησε να επισπευσθούν η κ. Μέρκελ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη τέθηκε και το αίτημα των επιχειρηματιών να μη μειωθούν άλλο οι κατώτατοι μισθοί, όπως ζητά η τρόικα και η κ. Μέρκελ δήλωσε ότι θα τους το θέσει υπόψη, δείχνοντας ότι το συμμερίζεται βάσει της επιχειρηματολογίας που αναπτύχθηκε.
Για το θέμα της έλλειψης ρευστότητας η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι αυτή θα προκύψει «μετά την έκθεση της τρόικας».
Μετά το τέλος της επιχειρηματικής συνάντησης, η κ. Μέρκελ αναχώρησε για τη Γερμανία

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.