Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Να αγιάσει η μάνα τους!


Γράφει ο Δευκαλίων

Πολύ μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση” είχε πει ο μεγάλος Μάο επιχειρώντας να περιγράψει την ευνοϊκή για τους επαναστάτες συγκυρία, όταν στους κόλπους του κατεστημένου μαίνονταν οι συνήθεις ενδό-καπιταλιστικές αντιθέσεις.
Μεγάλη αναταραχή λοιπόν σήμερα:
    Η ΔΗΜ.ΑΡ, ως συνεπής «αριστερή» δύναμη, δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει και ταυτόχρονα θα κάνει ότι μπορεί για να μην περάσουν τα μέτρα για τα εργασιακά. Δηλαδή ψηφίζει τα περιοριστικά μέτρα αρκετών δις ευρώ, που θα είναι ενσωματωμένα στον προϋπολογισμό και στο πολυνομοσχέδιο, υπερψηφίζει την συγκυβέρνηση των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού και δεν ψηφίζει τα εργασιακά τα οποία θα πολεμήσει μέχρι θανάτου, αρκεί όμως αυτός ο πόλεμος να μην ρίξει την κυβέρνηση!
•    Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη πιο πρακτικό. Βλέπετε κυβερνητικό κόμμα για δεκαετίες. Υπερψηφίζει την κυβέρνηση, υπερψηφίζει τα μέτρα και δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις όσον αφορά τις αρμοδιότητες του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Αναλυτικά το ΠΑΣΟΚ ζητάει να έχει αποφασιστικό ρόλο στην οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση η Βουλή και όχι το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Σιγά μην άφηναν τα σαΐνια του κινήματος ολόκληρο πάρτι ιδιωτικοποιήσεων αποκλειστικά στα χέρια του Αθανασόπουλου και της παρέας του.
•    Συνέπεια όλων αυτών: το Χρηματιστήριο κατέρρευσε. Έχασε ότι είχε πάρει τους τελευταίους 8 μήνες. Συγκεκριμένα ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΑ κατρακύλησε και πάλι σε...
επίπεδα Φεβρουαρίου 2012. Να μην αναφέρουμε τα γνωστά άρθρα του Δευκαλίωνα με τίτλους «Το τελευταίο τίναγμα μιας ψόφιας γάτας» με προβλέψεις για εκ νέου πτωτική πορεία του Γενικού Δείκτη.
Ουσιαστικά  μεγάλος καβγάς για το τίποτε. Η ΔΗΜ.ΑΡ φωνάζει και διαφοροποιείται για τα μικρά και ψηφίζει για τα μεγάλα. Δηλαδή προσπαθεί να περισώσει το «αριστερό» της προφίλ. Το ΠΑΣΟΚ κλασικά φωνάζει για να συμμετέχει στο μοίρασμα της οικονομικής εξουσίας και το Χρηματιστήριο έπεσε γιατί έρχονται σιγά-σιγά στην δημοσιότητα οι όροι ανά-κεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που σίγουρα δεν είναι προς το απόλυτο συμφέρον του εγχώριου κυρίαρχου πολιτικοοικονομικού συστήματος.
Δεν υπάρχει λοιπόν κανένα ουσιαστικό πρόβλημα. Απλά οι εταίροι και οι υποστηρικτές της συγκυβέρνησης των δύο μνημονίων και του ενός εκβιασμού, τσακώνονται για τα μικρό-συμφέροντα τους.
Και τώρα η είδηση της ημέρας. Ο Γιώργος Παπανδρέου συμμετείχε σε συνέδριο για την Μέλλον της Ευρώπης που έγινε στο Βερολίνο και το οποίο διοργάνωσε το Ινστιτούτο για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση, το οποίο έχουν ιδρύσει και χρηματοδοτούν γνωστοί ευρωπαίοι επιχειρηματίες. Στο συνέδριο συμμετείχαν αρκετοί τέως Πρωθυπουργοί, ο γνωστός μεγαλό-επενδυτής George Soros και ο Peter Sutherland Πρόεδρος της Goldman Sachs.  Δηλαδή από το να προσέχουμε έως να φυλαγόμαστε, γιατί το μέλλον που σχεδιάζουν όλοι αυτοί οι τύποι για εμάς δεν μπορεί παρά να είναι μαύρο και άραχνο.
Το καλό αυτής της υπόθεσης; Ο Γιώργος Παπανδρέου αποδοκιμάστηκε από Έλληνες φοιτητές του Βερολίνου, που τον τυχαία τον συνάντησαν όταν βγήκε για φαγητό.  Καλά του έκαναν.
Να αγιάσει η μάνα τους!



* Μοντάζ "Το Γρέκι"

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.