Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ο Τσίπρας απέκτησε δελφίνο

Με την περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να διαπιστώσει κανείς πολλά οξύμωρα σχήματα. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πρώτος της γενιάς του, που παραμερίζει τη Γενιά του Πολυτεχνείου, προωθείται στην ηγεσία του κόμματος που εκφράζει τις ιδεολογικές πεποιθήσεις του, προσπαθεί να εδραιωθεί, και διεκδικεί τις όποιες πιθανότητες του αναλογούν να είναι η “εναλλακτική λύση” για την εξουσία.

Απ΄την άλλη, μοιάζει να έχει ήδη “γεράσει” πρόωρα. Σε επίπεδο ιδεών, στρατηγικής, πολιτικού λόγου, συμπεριφοράς και ρητορικής. Το δαχτυλίδι που του έδωσε ο Αλέκος Αλαβάνος όταν τον προώθησε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν όσο θαμπό ήταν εκείνο που προσέφερε ο Κώστας Σημίτης στον Γιώργο Παπανδρέου το 2004. Είχε ωστόσο τα… ραγίσματά του.

Επικεφαλής ενός σχηματισμού… χαμένου στη διαφορετικότητα που εκφράζει κάθε συνιστώσα του, ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί εκ των πραγμάτων να εδραιωθεί ως ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στον χώρο του. Κάτι που δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα, μια εξέλιξη που μάλλον περιπλέκει το μέλλον.

Οι διαφορετικές φωνές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ πληθαίνουν και δυναμώνουν. Για τη στρατηγική απέναντι στην κυβέρνηση, για τις αντιδράσεις σε σχέση με τα μέτρα, για την κινητοποίηση συνδικαλιστικών δυνάμεων, για την ταύτιση με το “όλον και παλαιό” ΠΑΣΟΚ, για τις σχέσεις με τις Βρυξέλλες. ...


Όσοι μάλιστα θεωρείτε ότι ακόμη είναι νωρίς για να αποκτήσει ο Αλέξης Τσίπρας δελφίνο, προφανώς δεν έχετε “μετρήσει” καλά την περίπτωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Που δεν είναι πλέον η… κόρη του πατέρα της, Νίκου Κωνσταντόπουλου, αλλά με την επιθετική ρητορική της εντός Κοινοβουλίου, καθώς και στην εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ κερδίζει πόντους. Διαρκώς. Και περιμένει. Όπως και οι αμφισβητίες του Αλέξη Τσίπρα.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.