Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Από τον Μπαντ Ντουάιερ και τον Τανταχίρο Ματσουσίτα στον Λεωνίδα Τζανή Ευθιξία ή αδιέξδο;


Μια τραγική κατάληξη ευθιξίας, ή αδιεξόδου, αποτελεί η αυτοχειρία του τέως υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Τζανή;

Βρέθηκε κρεμασμένος στο γκαράζ του σπιτιού του. Το όνομα του συμπεριλαμβανόταν στη λίστα με τα ονόματα των 36 πολιτικών που ελέγχει το ΣΔΟΕ. Η έρευνα ξεκίνησε στις 31 Μαΐου του 2012 και είχε κανονίσει ραντεβού με το ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης για να καταθέσει.

Ο Λεωνίδας Τζανής ως πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης του καζίνου του Φλοίσβου παλαιότερα είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη παλαιότερα, σε υπόθεση με «φρουτάκια». Δεν θα μπορούσε να αντέξει για δεύτερη φορά τον διασυρμό είπε σε φιλικό του πρόσωπο.

Υπάρχει άραγε κάποια παλικαριά στην ενέργεια του αυτόχειρα πολιτικού;

Δεν μας είχαν συνηθίσει οι πολιτικοί μας σε παρόμοιες τραγικές ενέργειες ευαισθησίας.

Απεναντίας είχαμε συνηθίσει σε αυτοκτονίες πολιτών, νέων ή συνταξιούχων απελπισμένων για οικονομικά και ψυχικά αδιέξοδα. ...


Σύμφωνα με στοιχεία, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση στην αύξηση των αυτοκτονιών καθώς οι αυτόχειρες αυξήθηκαν κατά 22,5% την τελευταία τριετία.

Από το 2009 έως το 2011 έχουν γίνει 1.727 αυτοκτονίες και απόπειρες και το 25% των περιστατικών οι συνηθέστερες αιτίες που δηλώνονται είναι τα οικονομικά αδιέξοδα και η ανεργία.

Παρακολουθούσαμε σε άλλες χώρες αυτοκτονίες πολιτικών, που είχαν καταγγελθεί από το πιο απλό μέχρι το πιο σημαντικό, ενώ στην Ελλάδα παρακολουθούσαμε τους πολιτικούς να αξιοποιούν με τον πιο χυδαίο τρόπο τα καταγγελλόμενα με πολιντικάντικη μαεστρία ακόμα και στις πιο σοβαρές και εγκληματικές αποκαλύψεις που γίνονταν.

Γι αυτό εντυπωσιάζει αυτή η αυτοκτονία. Γιατί είναι αυτοχειρία πολιτικού.

Όταν οι πολιτικοί μας μέχρι σήμερα το άσπρο έκαναν μαύρο, το έγκλημα και το κακούργημα πλημμέλημα, με τρύπες και παράθυρα, στους νόμους που νομοθέτησαν οι ίδιοι, και δρούσαν με ασφάλεια και προστασία, κάτω από την «ομπρέλα του νόμου» περί ευθύνης υπουργών που εμπνεύστηκε και συνέταξε ο … μεγάλος συνταγματολόγος Ευάγγελος Βενιζέλος είναι πράγματι μια μεγάλη έκπληξη η αυτοχειρία του πολιτικού Λεωνίδα Τζανή.

Το 1987 ο Μπαντ Ντουάιερ ένας πρώην αξιοσέβαστος πολιτικός στην πολιτεία της Πενσυλβάνιας γιατί κρίθηκε ένοχος ότι έλαβε 300.000 δολάρια, για να διευκολύνει έναν τοπικό επιχειρηματία με εργολαβία της πολιτείας, αυτοκτόνησε μπροστά στα μάτια των δημοσιογράφων που τους κάλεσε σε δήθεν συνέντευξη τύπου, με ένα Μάγκνουμ 357.

Πριν από ένα μήνα περίπου Σεπτέμβρη του 2012, απαγχονισμένος στο σπίτι του βρέθηκε, , ο Ιάπωνας υπουργός Τανταχίρο Ματσουσίτα, προφανώς πιεσμένος από την έρευνα που διεξήγαγε το υπουργείο του στον χρηματοπιστωτικό κολοσσό «Nomura Holdings» για σκάνδαλο εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πληροφοριών.

Είδατε τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αρχηγό του κόμματος που κάποτε αποτελούσε την «ελπίδα του Έλληνα», μιλώντας στο ΜEGA στο πιο πρόσφατο σκάνδαλο με το γύρο της λίστας Λαγκάρντ,;

Σας θύμισε με αυτά που έλεγε και τον τρόπο που τα έλεγε ότι ήταν υπουργός οικονομικών και άλλων αξιωμάτων, μιας χώρας που οδηγήθηκε στον πάτο από τους πολιτικούς;

Σας έδωσε την εντύπωση ότι κατάλαβε τι έγινε, τι ρόλο έπαιξε και τι ρόλο πρέπει να παίξει από δω και πέρα;

Δεν ζητάμε την αυτοκτονία κανενός.

Την αυτογνωσία και την μεταμέλεια ζητάμε. Να σκύψουν επί τέλους το κεφάλι να ζητήσουν συγνώμη και να αποσυρθούν σε ένα απομακρυσμένο Μοναστήρι μήπως και βρουν την γαλήνη από τις ερινύες τους.


Οι AegeanTimes
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.