Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Reuters: Ο Προβόπουλος έλαβε αποζημίωση 3,4 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς



Σε μια αποκάλυψη βόμβα αναφορικά με την αποζημίωση που έλαβε ο νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, όταν άφησε τη θέση του αντιπροέδρου της Πειραιώς, προχώρησε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο αναφέρει ότι ο κ. Προβόπουλοςέλαβε αποζημίωση ύψους 3,4 εκατ. ευρώ όταν εγκατέλειψε τη θέση του αντιπροέδρου της Πειραιώς. 

Τα χρήματα αυτά, όπως αναφέρει το δημοσίευμα χορηγήθηκαν στον κ. Προβόπουλο, λόγω της ανέλιξης του σε μέλος του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος το 2008. Ουσιαστικά τα χρήματα αυτά δεν ήταν αποζημίωση, αλλά επιβράβευση της ανέλιξης του κου Προβόπουλου σε υψηλή θέση στην τραπεζική κλίμακα σε ευρωπαϊκό κι εθνικό επίπεδο. 

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος και στο ρολό κλειδί που έπαιξε ο κ. Προβόπουλος ως...

Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, «στην ενδυνάμωση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, το οποίο έλαβε δισεκατομμύρια ευρώ σε ρευστότητα από την ΕΚΤ και περιμένει να λάβει ακόμα 50 δισ. ευρώ νέων κεφαλαίων από το νέο πακέτο διάσωσης από την ευρωζώνη και το ΔΝΤ».

 Μάλιστα στο δημοσίευμα γίνεται λόγος και για την κριτική που έχει ασκηθεί στον κ. Προβόπουλο για το θέμα της εξαγοράς της ΑΤΕ από την Πειραιώς, το οποίο «περιγράφεται ως η ληστεία του αιώνα». Και αναλύει το πώς η ΑΤΕ έσπασε σε good και bad bank, με το υγιές κομμάτι να εξαγοράζεται από την Πειραιώς.

Από το koutipandoras μοντάζ Γρέκι

Στο HOT DOC που κυκλοφορεί: Πως χάρισαν την ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς
Οι κανόνες του τραπεζικού συστήματος δεν είναι δυνατόν σίγουρα να είναι κανόνες που συναντάς σε μια λαϊκή αγορά. Μπορούν όμως να είναι κανόνες έξω από κάθε λογική; Σε ποια λαϊκή αγορά ο μανάβης που δανείζεται από τους συναδέλφους του βρίσκεται στο τέλος να τους αγοράζει όλους; Και σε ποιο παζάρι κάποιος που έχει στήσει τον πάγκο του που αξίζει 100.000 ευρώ, τον πουλάει για 100 ευρώ;

Η διαδικασία πώλησης της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ) στην Τράπεζα Πειραιώς είναι έξω από κάθε λογική. Μια τράπεζα που μόνο η ακίνητη περιουσία της αγγίζει το 1 δισ. ευρώ πουλήθηκε για 95 εκατομμύρια. Όσο δηλαδή ένα από τα κτίρια που κατέχει. Η πώληση και πριν από αυτήν η «μη βιωσιμότητα» της ΑΤΕ κατασκευάστηκε με επιμέλεια πολιτική και νομική. Μια σειρά από νόμους από αυτούς που ψηφίζονται σωρηδόν τον καιρό του μνημονίου φωτογραφίζοντας συμφέροντα, ψηφίστηκαν για να νομιμοποιήσουν το σκάνδαλο.

Διαβάστε στη συνέχεια του θέματος στο ΗΟΤ DOC που κυκλοφορεί στα περίπτερα και στο ίντερνετ:

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.