Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Έλενα Κουντουρά: «Οι μάσκες έπεσαν, χρειαζόμαστε κυβέρνηση Εθνικής σωτηρίας»

Η βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Έλενα Κουντουρά μιλάει αποκλειστικά στο paraskhnio.gr και καυτηριάζει την πολιτική που ακολουθεί η ελληνική πλευρά στις κρίσιμες ευρωπαϊκές διαβουλεύσεις, προβλέπει ότι η Ελλάδα θα υποστεί το μαρτύριο της σταγόνας μέχρι να πάρει τη δόση, καυτηριάζει την Γερμανία για τη στάση της και κάνει κάλεσμα για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
- Πώς σχολιάζετε, κυρία Κουντουρά, τα αποτελέσματα του Εurogroup της Τρίτης με δεδομένο ότι (επί της ουσίας) δεν προέκυψε ουδέν νεότερο αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα;
Έπεσαν οριστικά οι μάσκες. Στο Eurogroup βγήκε στην επιφάνεια η διαφωνία του ΔΝΤ με την Ευρώπη σχετικά με το αν το χρέος μας είναι βιώσιμο. Είναι ξεκάθαρο ότι η κ. Λαγκάρντ και το ΔΝΤ πιστεύουν ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να υπάρξει αλλαγή πλεύσης και πολιτικής. Κάτι το οποίο και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τονίζαμε προεκλογικά και υποστηρίζουμε μέχρι σήμερα. Σε ότι αφορά, ειδικότερα την Ευρώπη, Μέρκελ και Σόϊμπλε θέλουν την Ελλάδα σκλαβωμένη σε αποικιοκρατικού τύπου μνημόνια και δανειακές συμβάσεις, οι οποίες θα έχουν ενέχυρο ολόκληρο τον εθνικό μας πλούτο και κάθε δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Πρόκειται για μία λαίλαπα που χτυπά ήδη την Πατρίδα μας και έχει κύρια χαρακτηριστικά, πρώτον, μία βάρβαρη λιτότητα που εξαθλιώνει κάθε οικογένεια, δεύτερον, την κατάργηση του κοινωνικού κράτους και κάθε κοινωνικού κεκτημένου και τρίτον, την κινεζοποίηση της απασχόλησης με πρόφαση το διεθνή ανταγωνισμό.
- Υπάρχει, όμως, και η εκκρεμότητα για τη δόση

Όσον αφορά την περίφημη δόση-μαμούθ των 44 δισ. ευρώ, είναι βέβαιο ότι θα υποστούμε το μαρτύριο της σταγόνας μέχρι να την πάρουμε ολόκληρη ή σε δόσεις. Και επιπλέον, είναι ακόμη πιο βέβαιο ότι ούτε ένα σεντ από το συνολικό ποσό δεν πρόκειται να πάει στην αγορά ή να ανακουφίσει την τσέπη του οικογενειάρχη. Τόκοι και πανωτόκια θα πληρωθούν ως επί τω πλείστον. Όσο για τη λεγόμενη ανακεφαλαιοποίηση, θα ωφεληθούν και πάλι οι τραπεζίτες, λαμβάνοντας ζεστό χρήμα το οποίο θα αθροιστεί πάνω στο εθνικό χρέος. Χρήμα που θα κληθούμε φυσικά να το πληρώσουμε εμείς, τα παιδιά μας και οι γενιές που θα ακολουθήσουν.

- Πώς κρίνετε την ελληνική παρουσία στις ευρωπαϊκές διεργασίες;
Δεν μπορούσε κανείς να περιμένει τίποτα καλύτερο από μία κυβέρνηση που έχει δεθεί στο άρμα της γερμανικής πολιτικής και ακολουθεί τυφλά το μονόδρομο του Μνημονίου. Στην πραγματικότητα η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει λόγο και απλά περιμένει να της ανακοινωθούν οι αποφάσεις που λαμβάνουν οι δανειστές.
- Ακόμη και γερμανικά Μ.Μ.Ε εγκαλούν την πολιτική της Γερμανίας στο ελληνικό ζήτημα. Αντίθετα, δεν βλέπουμε ανάλογες φωνές διαμαρτυρίας από Έλληνες “μνημονιακούς” πολιτικούς. Πώς το σχολιάζετε;
Πείτε μου ειλικρινά, τι να περιμένει κανείς από τον κ. Σαμαρά, ο οποίος άφησε στην άκρη τα Ζάππεια που παρουσίαζε παλιότερα και τα 18 σημεία-δεσμεύσεις στο μεσοδιάστημα των δύο τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων και τώρα παρουσιάζεται ως φανατικός κήρυκας και υπερασπιστής του Μνημονίου; Τι περιμένετε από τον κ. Βενιζέλο που αντί να βρίσκεται απολογούμενος για την περίοδο διακυβέρνησης Οκτωβρίου 2009 – Μαϊου 2012, τώρα επιχειρεί να εμφανιστεί ως κριτής και τιμητής; Τι περιμένετε από τον κ. Κουβέλη που οι υπουργοί του άλλα ανακοινώνουν από το βήμα της Βουλής και άλλα πράττουν; Όπως έγινε με τον κ. Μανιτάκη που στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης απέκλειε εφεδρείες, διαθεσιμότητες κλπ. και τώρα καλείται να τα εφαρμόσει; Ή τον κ. Ρουπακιώτη που με κυνικότητα ομολογεί ότι υπογράφει νόμους, που δεν έχει γράψει ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει ότι το ίδιο πράττουν και οι υπόλοιποι υπουργοί; Βλέπετε λοιπόν πολιτικά κυβερνητικά πρόσωπα τα οποία έχουν το βάρος, το κύρος ή τη φερεγγυότητα να εγείρουν μία σοβαρή διαμαρτυρία, ή να στηρίξουν μία εθνική άποψη;

- Ποιες είναι οι θέσεις αλλά και οι προτάσεις των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” αναφορικά με τις κινήσεις που πρέπει να κάνει η Ελλάδα στην παρούσα συγκυρία;
Έχουμε δικαιωθεί σε ποσοστό 100% σχετικά με τις εκτιμήσεις μας ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και ότι χρειάζεται μία εντελώς διαφορετική πολιτική, και ας αρνούνται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι να το παραδεχθούν. Υπάρχει όμως και ο Ελληνικός Λαός που βλέπει, σκέπτεται, κρίνει και αξιολογεί. Νιώθοντας πράγματι δικαιωμένοι από τις εξελίξεις, επαναλαμβάνουμε το πολιτικό μας κάλεσμα για μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Μία κυβέρνηση, η οποία θα καταργήσει τα Μνημόνια και θα καταγγείλλει τις αποικιοκρατικές συμβάσεις. Που θα υπολογίσει με ακρίβεια το πραγματικό χρέος δίχως τα ληστρικά πανωτόκια, θα καταστήσει άμεσα απαιτητό το κατοχικό δάνειο και θα διεκδικήσει τις πολεμικές επανορθώσεις. Που θα ανακηρύξει την Ελληνική ΑΟΖ, θα εφαρμόσει σχέδιο εθνικής ανάπτυξης και ανασυγκρότησης, εκμεταλλευόμενη τις πλουτοπαραγωγικές μας πηγές. Και φυσικά, μία κυβέρνηση που θα κάνει πράξη την εξεταστική επιτροπή για το ποιοι, πως και γιατί μας οδήγησαν στα δάνεια και στα μνημόνια. Η ατιμωρησία να λάβει τέλος και οι υπεύθυνοι να καθίσουν στο σκαμνί. Όπως και όλοι οι κλέφτες που έκαναν πάρτυ με τις μίζες και το δημόσιο χρήμα. Όλοι αυτοί πρέπει όχι μόνο να σταλούν φυλακή, αλλά και να δημευτεί η περιουσία τους.
Tι εκτιμάτε ότι θα προκύψει στο ερχόμενο Eurogroup και ποια είναι η θέση σας γύρω από το πώς θα έπρεπε να αντιδράσει και να κινηθεί η ελληνική πλευρά;
Είναι τόσο γερά δεμένη η κυβέρνηση στο άρμα της κ. Μέρκελ και του κ. Σόϊμπλε, που δεν βλέπω πως μπορεί να προβεί σε μία στροφή στρατηγικής κατεύθυνσης και να τρίξει τα δόντια στους δανειστές μας. Στο επόμενο Eurogroup θα υπάρξει ενδεχομένως μία επιβεβαίωση του πολιτικού αδιεξόδου αναφορικά με το ελληνικό πρόβλημα, την τύχη του Ευρωπαϊκού Νότου, αλλά και του συνόλου της Ευρωζώνης γενικότερα. Το Βερολίνο δεν φαίνεται διατεθειμένο να κάνει πίσω στην ισοπέδωση των ευρωπαϊκών εθνών, λαών και κοινωνιών. Είναι ολοφάνερο πλέον ότι η κ. Μέρκελ δεν πιστεύει σε μία ευρωπαϊκή Γερμανία, αλλά σε μία γερμανική Ευρώπη. Η κατάσταση βρίσκεται πάνω στην κόψη του ξυραφιού και η κυβέρνηση δεν είναι ικανή να λάβει γενναίες αποφάσεις για μία ριζική αλλαγή πολιτικής και να τις υλοποιήσει. Η κυβέρνηση αυτή έχει δεσμευτεί με την υπογραφή της και έχει εκτεθεί υπέρ του Μνημονίου, και επομένως δεν είναι σε θέση ούτε να αντιδράσει, ούτε να διαπραγματευτεί. Χρειάζεται μία άλλη κυβέρνηση.
- Κλείνοντας, και αφήνοντας τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα θέλαμε το σχόλιο σας για την κατάσταση στην υγεία με δεδομένη την ανησυχία ευπαθών ομάδων.
Είναι εμφανής η πρόθεση της Τρόϊκας και της κυβέρνησης για κατάργηση του κοινωνικού κράτους. Και αυτή η νοοτροπία πλήττει πρωτίστως τον ευαίσθητο  χώρο της Δημόσιας Υγείας. Αποτελεί απόδειξη της αναλγησίας και της αμετροέπειας που επικρατεί, μόνο και μόνο το γεγονός ότι οι πολίτες καλούνται να καταβάλλουν αντίτιμο για εξετάσεις-νοσήλεια δημόσιων νοσοκομείων. Όπως εξάλλου το γεγονός, ότι οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες δεν έχουν καν πρόσβαση σε φάρμακα. Πρόκειται για παροχές-υπηρεσίες τις οποίες οι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν χρυσοπληρώσει και τώρα καλούνται να ξαναπληρώσουν. Και μάλιστα, σε μία εποχή που η πραγματική ανεργία καλπάζει προς το 35% και το οικογενειακό εισόδημα έχει μειωθεί κατά 50%, αν συνυπολογίσουμε μειώσεις μισθών-συντάξεων, φόρους, χαράτσια, έκτακτες εισφορές κ.α. Αποκορύφωμα αυτού του αίσχους, είναι οι περικοπές συντάξεων και επιδομάτων σε συνανθρώπους μας με αναπηρίες. Ο κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει φρένο. Είναι δέσμευσή μας απέναντι στους πολίτες ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα επιστρατεύσουμε κάθε πολιτικό-δημοκρατικό μέσο προκειμένου να μην επιτρέψουμε την ισοπέδωση της Πατρίδας και την εξαθλίωση των συμπατριωτών μας.
Συνέντευξη στον Σ. Βοτηράκη
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.